Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bäckvägen 120
  [Område] => HÄGERSTEN
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 57 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 732 kr/mån Inkl; värme, vatten & kabel - tv.
)

Bäckvägen 120

UNDERBAR RETRODRÖM MED BALKONG OCH ELDSTAD I NATURSKÖNT KVARTER

FOTO: ÖSTLING TEXT: TÄCKENSTRÖM STYLING: YNGFALK

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bäckvägen 120
Område
HÄGERSTEN
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
57 kvm
Avgift
3 732 kr/mån Inkl; värme, vatten & kabel - tv.

Driftskostnader

El
2 100 kr/år
Försäkring
2 692 kr/år
Övrigt
2 800 kr/år
Total driftskostnad
7 592 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrig kostnad avser gas

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1939-1940 Björn Hedvall

Huset på Bäckvägen 120, Handpressen 1, ritades av arkitekt Björn Hedvall och uppfördes 1939–1940. Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han ritade totalt cirka 270 byggnader i Stockholm. Handpressen 1 är ett imponerande stiligt bostadshus med ett centralt placerat trapphus med stora fönsterpartier och en vacker ursprunglig entré med port av ek omgiven av stora glasrutor. Husets fasad är sedan 2013 målat i en grågrönbeige kulör (S3020-G70Y) och balkongerna av småsinuskorrugerad plåt med överliggare är målade i en ljust beigegråvit kulör (S2005-Y).

FÖRENINGEN

Brf Dörrar på glänt

Antal lägenheter och lokaler

Brf Dörrar på glänt är en äkta förening belägen på fastigheten Stockholm Handpressen 1 på Bäckvägen 120. Husen uppfördes 1930-40 och föreningen förvärvade fastigheten 2007. Föreningen består av 11 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Föreningen har 4 garageplatser som hyrs ut.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Norrorts Boservice AB.

Urval renoveringar

Föreningen har genomfört ett antal stora renoveringar sedan 2007. Stamrenovering, 2008. Renovering tvättstuga, 2009. Renovering av trapphus, 2010. Byte till säkerhetsdörr samt installation av nytt elsystem i lägenheten, 2011. Fönsterrenovering, energiglas i originalfönster, 2012. 2013 genomfördes en renovering av balkonger och fasader vilket beräknas vara den sista stora renoveringen under de kommande åren. Fiber indraget i hus och lägenheter, OVK, 2019.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade närmsta åren.

Ekonomi

Föreningen har stark ekonomi. De långfristiga skulderna är ca 3 mkr vilket ger en belåning på ca 6200kr/kvm. De har dessutom ca 1 miljoner kronor i kassan. Det finns inga beslutade avgiftsändringar. Nu när föreningen dessutom gjort alla större renoveringar planerar de att amortera årligen.

Försäkring

Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Trygg Hansa.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam gräsmatta på framsidan av huset. Det finns gemensamt cykelförråd. Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt ett stort torkrum. Föreningen har fyra garageplatser i huset varav ett hyrs ut till en av de boende och de andra tre hyrs ut som förråd. Boendeparkering gäller på gatan.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme och V/A ingår i avgiften. I fastigheten finns ComHems analoga kabelnät och fibernät från IP-Only, installerad i alla lägenheter. Detta ingår inte i avgiften, man väljer själv vilket abonnemang man vill teckna.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Bäckvägen ligger precis i utkanten av Hägersten, nära både Midsommarkransen och Aspudden, och får på så sätt ta del av det bästa av flera områden. I dessa lugna och gemytliga kvarter trivs barnfamiljerna lika bra som paret. Grönska, parker och uteplatser är rogivande, och ändå är stad, liv och puls riktigt nära tack vare goda kommunikationer. Bussen går utanför porten, men flera tunnelbanelinjer ligger inom promenadavstånd. I närområdet finns det för den aktive bland annat simhall och klätterhall. En lugnare aktivitet kan vara en tur längs skogsvägen förbi Örnsberg och ner till Mälaren med båtklubb, badklippor, promenadvägar och caféer vid Vinterviken.