Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bohusgatan 37
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 75 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 163 kr/mån Inkl Bredband, Kabel-TV, värme och vatten )

Bohusgatan 37

VÄLBEVARAD OCH VÄLPLANERAD 60-TALSTREA MED SÖDERVÄND BALKONG

FOTO:OZOLAPPA STYLING:RYDMAN TEXT:MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bohusgatan 37
Område
Södermalm
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
75 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 163 kr/mån Inkl Bredband, Kabel-TV, värme och vatten

Driftskostnader

El
5 807 kr/år
Försäkring
2 868 kr/år
Total driftskostnad
8 675 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Karlén & Wikner 1961

Fastigheten Masken 50 består av fyra byggnader, en lång byggnad mot Ringvägen med sju våningar och tre kortare sexvåningshus på gården och vid Bohusgatan. Husen ritades 1961 av arkitektduon Bertil Karlén och Ralph Wikner och uppfördes 1961–1963. De rymmer välplanerade lägenheter som präglas av tidstypiska snickerier som håller hög klass. Garderober, kök, dörrar och parketter visar tydligt vilken omsorg man även i början av 1960-talet lade vid dessa detaljer. Köken är dessutom rymligare.

FÖRENINGEN

HSB BRF Masken i Stockholm

Föreningen

HSB bostadsrättsförening Masken i Stockholm (org. nr 702001-4135) är en äkta förening som innehar fastigheten Masken 50 i Stockholm med adresserna Ringvägen 122-130 och Bohusgatan 31-41. Föreningen består av fyra gathus, och omfattar 181 lägenheter med bostadsrätt samt 6 lokaler med en total yta om ca 1 154 kvm med hyresrätt.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och Bredablick för fastighetsskötsel.

Försäkring

Föreningen är fullvärdeförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring.

Ekonomi

Föreningen har mycket god ekonomi med en skuld om ca 5Mkr vilket ger endast en skuld per kvadrat på 409kr. Föreningens ränta per lån är satt till 0,65% samt 0,82% med villkorsändringsdag 2023-03-21 samt 2023-10-1. Det finns inget beslut om avgiftsförändringar idag, men det kommer att revideras och avgiftshöjningar kommer att beslutas att genomföras framöver då föreningen kommer behöva genomgå ett stambyte som ligger i upphandling och som ett kommande underhåll.

Renoveringar, i urval

2021 (ILOC lås) Byte av alla lås och nycklar till nya moderna kodlåsdosor till alla portar samt ombyggnation av piskrum på Bohusgatan 37 och 41 till cykelverkstad respektive gym. Renovering av grundvattenpumpar. 2020 Legionella problem har undersökt och eventuella bakteriers risk att föröka sig har undanröjts på ett flertal ställen, varmvattensystemet har förklarats fritt från bakterier. Brandskyddet uppdaterades och samtliga fastigheters fasader har renoverats av föreningen. 2019 Hissrenovering av Ringvägen 130 och Bohusgatan 35. 2018 Norra innergården renoverades/ombyggnad, balkongrenovering. 2017 Takrenovering i hus A, hiss-renovering Bohusgatan 37 och Ringvägen 126. 2016 Hissrenovering Bohusgatan 41. 2016 Takrenovering hus D, 2015 Takrenovering hus C. 2014 Takrenovering hus B.

Planerade renoveringar:

Renovering av resterande hissar inom 4 år. Föreningen utreder och är i upphandling av att genomföra stambyte i med start från nästa år 2023 och stambytet förväntas pågå i ca fem år till år 2027. Läs gärna mer om stambytet och finansieringen av underhållet i dess första fas under dokument & media. Informationen är från föreningens fösta möte som ägde rum den 17 november 2022.

Gemensamma utrymmen

Gemensamma tvättstugor, cykel-och barnvagnsförråd finns i varje huslänga, gym och cykelverkstad.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Parkering

Föreningen har 52 parkeringsplatser utomhus på gården och ca 156 parkeringsplatser i varmluftsgarage. I garaget finns det även platser för motorcyklar. Både medlemmar och externa kan teckna kontrakt för garageplats. P-platserna på gården är dock enbart för föreningens medlemmar. Medlemmar har förtur i kön. Garageplats kostar 900 kr och kommer kosta 936 kr från årskiftet.

Städning och städdagar

Städning av de allmänna ytorna sköts av HSB Städ. Gemensam städdag brukar förekomma en gång per år.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv och Bahnhof för fiberanslutet bredband med hastighet 1000 Mbit/s. Basutbud från ComHem samt internet ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen. Delat ägande accepteras med max 3 personer där minsta ägarandelarna är 10% per person.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på (3,5%) 1 666 kr samt en pantsättningsavgift på (1,5%) 714 kr som betalas av köparen. Prisbasbeloppet för 2023 är fastställt till 52 500 kr. Om tillträdet sker under 2023 kommer överlåtelse- och pantsättningsavgiften justeras efter det nya prisbasbeloppet.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, hemsida samt kontakt med styrelsen under november 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du nära både SoFo och Skanstull och behöver inte sakna något. Här nås både Ringen centrum, små specialbutiker och SoFos utbud. Närheten till livligheten vid Skanstull, SoFo och Nytorget balanseras perfekt genom att man på några minuter når lugnet i Stora Blecktornsparken och vattnet i Norra Hammarbyhamnen. Vill man ta en riktig långpromenad ligger inte heller Årstaskogen långt borta. Ett restaurangbesök eller take away är aldrig lång bort de gånger man inte vill laga egen mat och matupplevelser med det lilla extra finns i mängd i omgivningarna, exempel Bar Agrikultur, Voisine, Café Nizza och Nook.