Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Klubbacken 24
  [Område] => Mälarhöjden
  [Våning] => 2 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 55 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 785 kr/mån )

Klubbacken 24

STRAX OVANFÖR VATTNET - GAVELTVÅA MED LUFTIG PLANLÖSNING OCH BALKONG I SÖDER!

FOTO: JOAKIM ONO JOHANSSON: LINDHOLM TEXT: ALICE BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Klubbacken 24
Område
Mälarhöjden
Våning
2 av 4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
55 kvm
Föreningens information.
Avgift
3 785 kr/mån

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Total driftskostnad
2 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Badklipporna längs Mälaren
Badbrygga & café Uddvillan vid Klubbens borg
Wintervikens trädgårdscafé
Lyran
Mälarhöjdens båtklubb

Arkitekturen

Arkitekt: BJÖRN HEDVALL, 1942

Husen på Klubbacken ritades till största del av arkitekt Björn Hedvall och han gjorde också stadsplanen för området, som uppfördes mellan 1943 och 1945. Björn Hedvall var en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna, aktiv till långt efter pensionsålder och under sju decennier, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader. Kvarteren är uppkallade efter Carl Michael Bellmans figurer, vilket gett denna fastighet namnet Mowitz 3. Huset är ett punkthus med en ljust putsad fasad.

FÖRENINGEN

Brf Klubbacken 24

Antal lägenheter och lokaler:

Brf Klubbacken 24 är en äkta bostadsrättföreningen och förvärvades år 2010 av Brf Klubbacken 24. Föreningen består av 22 lägenheter varav 20 st bostadsrätter och 2 st hyresrätter. Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Protector.

Mark:

Marken innehas med äganderätt och påverkas därför inte av några tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är NABO (Mäklarservice).

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift betalas av köparen och motsvarar 3,5% av prisbasbeloppet (ca 1690 kr).

Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren (köparen) och motsvarar 1,5% av prisbasbeloppet (ca 725kr).

Urval genomförda renoveringar:

2011 -Ny tvättstuga byggdes i huskroppen.

2012 - Stambytesrenovering med helrenovering av badrum samt byte av ledningar till kök genomfördes. Byte av all fastighetsel och el-servisledning.

Installation av ny fjärrvärmecentral och nya fjärrvärmerör till fastigheten. Byte av samtliga radiatorventiler i hela fastigheten. Byte av samtliga stamregleringsventiler till värmesystemet.

2014 - Förbättringsåtgärder av tak genomfördes i syftet att förebygga framtida skador och förlänga livslängden.

2015 - OVK-besiktning genomfördes.

2016 - Installation av fiberoptik/bredband i alla lägenheter.

OVK-besiktningen avslutades med godkänt resultat efter att rekommenderade åtgärder utförts. Brandskyddskontroll av öppna spisar utfördes.

2017 - Balkongrenovering utfördes enligt ekonomisk plan. Sotning av öppna spisar genomfördes

2018 - Ommålning av trapphus. Ny underhållsplan upprättats av extern konsult.

2020 - Besiktning av yttertak genomfördes. Sotning av öppna spisar och ny installation av portkod genomfördes.

2021 - Stor renovering av taket slutfördes.

Allmänt om eldstäder i föreningen:

På rekommendation av sotare råder sedan december 2021 eldningsförbud för eldstäderna i föreningens byggnad. I mars 2022 påbörjas en utredning och brandskyddskontroll av eldstäder. Beslut om när och hur eventuella åtgärder sker för att lyfta eldningsförbudet förväntas ta på årsstämma.

Kommande renoveringar:

Då de största renoveringarna är genomförda finns inga stora renoveringar planerade närmaste åren.

Ekonomi:

Föreningen har god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till drygt 8,4 mkr, vilket innebär en belåningsgrad på 8 842 kr/kvm. Föreningen har även omförhandlat flera lån till lägre ränta, senast 2020. Därutöver finns två hyreslägenheter kvar i föreningen som utgör ett dolt kapital vid en framtida upplåtelse till bostadsrätt. Vid försäljning av f.d. hyresrätt har föreningen möjlighet att bekosta renoveringar eller amortera på de långfristiga skulderna vilket minskar räntekostnaderna.

Försäkring:

Bostadsrättsinnehavaren behöver inkludera bostadsrättstillägg i sin hemförsäkring då det ej täcks av föreningens försäkring.

Gemensamma utrymmen:

På källarplan finns en tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och en mangel. Till föreningens gemensamma utrymmen finns även cykelrum, barnvagnsrum och möteslokal.

Parkering:

Föreningen har 8 parkeringsplatser som går att hyra för 300 kr/mån. Separat kö. Den som är folkbokförd inom området kan även ansöka om boendeparkeringstillstånd hos Stockholms Stad (300kr/mån).

Vad ingår i månadsavgiften

Vatten, värme, gemensam tvättstuga, städning av allmänna utrymmen ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas och bekostas av varje enskild bostadsrättsinnehavare och ges i tre alternativ: Tele2/Bredband IP-Only/Telia ADSL. Fiberoptik för bredband finns installerat i alla lägenheter. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Samägande (exempelvis vid stödfinansiering från förälder) är i viss mån tillåtet.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse, hemsida, stadgar samt senaste årsredovisning från 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Klubbacken ligger högt och naturskönt med vacker utsikt över Mälaren och in mot stan. Den som gillar att röra på sig har fina löprundor och promenadvägar i det oändliga, och det finns även fotbollsplan, basketplan, parkourpark och kanot- och båtklubb. Flera badplatser ligger nära – klippbad, brygga och en barnvänlig strand. Här kan du under sommarhalvåret knalla ner och ta ett dopp för att sedan promenera till något ut av områdets mysiga fikaställen, exempelvis Klubbensborg eller Café Lyran. Brödbil och foodtrucks besöker då och då gatorna, och närlivs och pizzeria finns runt hörnet. Både Mälarhöjdens och Axelsbergs tunnelbanestationer ligger nära, och buss 135 trafikerar området.