Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hertigvägen 10
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 58 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 083 kr/mån Obl. tillägg för bredband 100 kr / mån )

Hertigvägen 10

MYSIGT FUNKISTVÅA MED BALKONG I SÖDERLÄGE

FOTO: JOHANSSON TEXT: KLANG STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hertigvägen 10
Område
Aspudden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
58 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 083 kr/mån Obl. tillägg för bredband 100 kr / mån

Driftskostnader

El
8 000 kr/år
Försäkring
2 160 kr/år
Övrigt
1 500 kr/år
Total driftskostnad
11 660 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Två vuxna och ett barn bor i bostaden. Under övrig framgår kostnad för gas.

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Strehlenert

Föreningens byggnader uppfördes under åren 1947–1950 av Ohlsson & Skarne och som arkitekt anlitades Curt Strehlenert och HSB:s arkitektkontor. Byggnaderna utgörs av ett antal smalhus uppförda i tre våningar samt ett punkthus som är fem våningar högt och sammanlänkat med en av längorna. Lägenheterna fick en tidsenlig och förhållandevis hög standard. Samtliga försågs med badrum och i de större fanns dessutom ett separat wc. Köken var rymliga och disponerades med skafferi, spis och diskbänk samt generösa arbetsytor och förvaringsmöjligheter. 1940-talsbebyggelsen i Aspudden har stora kvalitéer, både sett till arkitekturen och till stadsplanering. Några av husen har fasader i gult tegel vilket är ett material som stått sig väl genom åren. Detsamma kan sägas om Brf Rovfågelns vackra byggnader, som ursprungligen uppfördes för Familjebostäders räkning.

FÖRENINGEN

Brf Rovfågeln (769614-8233)

Antal lägenheter och lokaler

Brf Rovfågeln (org. nr 769614-8233) innehar fastigheterna Rovfågeln 1 och Kungsörnen 1 med adresserna Hertigvägen 2-18 samt Blommensbergsvägen 180-190. Föreningens fyra bostadshus är belägna i Aspudden och uppfördes 1949. Föreningen upplåter 92 st lägenheter med bostadsrätt, samt 8 st med hyresrätt. Uppvärmning via fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen tog över ägarskapet av husen 2009 från Familjebostäder.

Mark

Föreningen innehar marken genom tomträtt, avtalet med kommunen löper till 2027.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av AllaBrf.

Renoveringar

I urval har följande skett. 2011 – Stambyte i två etapper varav etapp ett utfördes 2005. Fönsterrenovering med energiglas. Dränering hus C. Allmänna utrymmen förbättrades så som cykelrum och barnvagnsrum. 2013 – Fiberinstallation. 2014 – Bygge av lägenhet i f.d. lokal samt iordningsställande av gästrum. 2015 – OVK, framtagning av underhållsplan, byte av låssystem och färdigställande av pingisrum. 2017 – Portrenoveringar, el-renoveringar (3-fas), porttelefon och nytt styrelserum på Hertigvägen 4. 2018 – Tvättstugor renoverades och erhöll ny utrustning, renovering av förskolans entré, målning av entrédelar samt smidesräcken. 2019 – Ommålning av trapphusen. 2020 - underhållsmålning av fönster och balkongdörrar. 2021 - Fyra nya ståldörrar till yttre entréer, källare och cykelrum. Renovering och ombyggnation av två övertagna hyresrätter. Föreningen har även etablerat två uteplatser på Berget och Bersån. Samtliga vindar är tilläggsisolerade. Nymålade väggar och golv i källargångarna. 2021 - Pannrummet renoverades för att bli till en ny föreningslokal. Samma år påbörjades renovering och ombyggnation av garaget vid Blommensbergsvägen 190, denna tillsammans med två f.d lokaler har precis byggts om till tre nya lägenheter varav två nyligen ombildats till bostadsrätter. Den sista lägenheten planeras att säljas under 2022.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades efter en fastighetsbesiktning 2009. Man har budgeterat för underhåll som avser 10 år framåt, räknat från 2019.

.

Ekonomi

Föreningens totala lån uppgår till ca 34 mkr vilket ger en skuldkvot på ca 6 252 kr/kvm boyta. Detta ligger precis i linje med genomsnittet för Hägersten. I samband med att bindningstiden för lån löper ut (År 2024) planerar de även att amortera 10 mkr. I kassan finns ca 8,2 mkr och i den yttrefonden ca 1 mkr. Föreningen har 9 st kvarvarande hyresrätter vilka var för sig utgör en tillgång den dagen de kan upplåtas till bostadsrätt. Lokalintäkterna i föreningen uppgår till nästan en halv miljon kronor årligen. Föreningens påbörjade arbete om att iordningställa tre lägenheter utifrån ursprungligt garage och föreningslokal utgör också en dold tillgång vid upplåtelse till bostadsrätt.

Avgifter

Inga planerade avgiftsändringar. Avgifterna har tidigare sänkts år 2016, 2019 samt 2021 med 5 %, 10 % samt 10 %. Pantsättningsavgift (ca 500kr) och överlåtelseavgift (ca 1210 kr) betalas av köparen.

Månadsavgift:

I avgiften ingår värme och vatten, tillgång till två tvättstugor, förråd, internet, barnvagnsrum och cykelrum. Förening har tecknat en gruppanslutning för bredband med Bredband2 AB. Bredband 1000/1000 Mbit levereras mot en obligatorisk tilläggsavgift på 100 kr/mån. Kabel-tv analogt grundutbud via Comhem.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Trygghansa, inkl. bostadsrättstillägg.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Gemensamma städdagar förekommer, vår och höst med korvgrillning och fika. En trädgårdsgrupp ombesörjer föreningens planteringar.

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor (Hertigvägen 16-18) med moderna maskinparker. Tvättstugorna är utrustade med 2 st tvättmaskiner och 1 st torktumlare i respektive tvättstuga. Dessutom finns två torkrum utrustade med dubbla torklinor, moderna avfuktare och cirkulationsfläktar. Kallmangel i tvättstuga 2.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har förutom en lummig utemiljö med odlingsmöjligheter i egen pallkrage även två gästrum för uthyrning (200 – 300 kr/natt), tvättstugor (Hertigvägen 16-18), barnvagns- och cykelrum samt föreningslokal. 2021 renoverades även ett tidigare lokalutrymme i föreningen till 4 stycken arbetsrum med bredband, vatten och avlopp vilket passar utmärkt för medlemmen som planerar att jobba hemifrån. Gästrum bokas elektroniskt (bokningstavla/internet). I fastigheterna finns 5 st skyddsrum som omfattas av lag om skyddsrum (2006:545)

Parkering

Inga egna p-platser finns. Boendeparkering taxa 4 gäller i området, ett tillstånd kostar 500 kr/mån och med detta kan du parkera på omgivande gator. Läs mer om boendeparkering på Stockholm Stad hemsida.

Bredband och TV

Bredband 1000/1000 Mbit/s via Bredband2 AB. Obligatoriskt tillägg på avgiften om 100 kr/månad. Kabel-tv analogt via ComHem (grundutbud).

Övrigt

Föreningens hus har en högre kulturklassning hos Stadsmuseet vilket innebär att byggnaderna är särskilt betydelsefulla för stadsbilden ur en miljö- och kultursynpunkt. Föreningen har ett vårdprogram för att se till att husen tas hand om, mestadels i exteriör bemärkelse. På Hertigvägen 2 finns förvaring av originalinredning.

Kontroll

Ovanstående grundas på föreningens officiella information 21 april 2022 samt styrelsekontakt. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Läs med om föreningen på deras hemsida: https://www.rovfageln.se/information-for-maklare/

OMRÅDET

Här bor du i en lugn och barnvänlig del av Aspudden, med inte mer än 200 meter till Örnsbergs tunnelbanestation. Husen är placerade med ett luftigt avstånd och här finns grönytor utanför fönstret och bara en kort promenad till Aspuddsparken och Aspuddens IP. I parken finns 4H-gård, lekpark med grönytor och en minigolfbana med en bar som har serveringstillstånd. Mälaren erbjuder fina badmöjligheter och inte minst flertalet mysiga kaféer och restauranger, däribland Café Uddvillan och Vintervikens trädgårdscafé. Vinterviken är även det en pärla med sina kulturbyggnader, promenadstråk och restaurang. I själva Aspudden finns flertalet restauranger och caféer, mataffärer och en mindre biograf. Det här är inget mindre än en stad utanför tullarna.