Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bondegatan 79
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 5 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1,5 rum och kök
  [Area] => 42 kvm
Förvaltarens information
1 rok enligt lägenhetsförteckning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 317 kr/mån Inkl Bredband, kabel-tv, värme och vatten )

Bondegatan 79

LJUS OCH ÖPPEN STUDIOLÄGENHET HÖGST UPP! MÖJLIG TVÅA

TEXT:MURÉN STYLING:RYDMAN FOTO:UNO

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bondegatan 79
Område
Södermalm
Våning
5 av 5, hiss finns
Rum
1,5 rum och kök
Area
42 kvm
Förvaltarens information
1 rok enligt lägenhetsförteckning
Avgift
2 317 kr/mån Inkl Bredband, kabel-tv, värme och vatten

Driftskostnader

El
5 640 kr/år
Försäkring
2 611 kr/år
Övrigt
2 720 kr/år
Total driftskostnad
10 971 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas

planskiss

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1929-1931 Björn Hedval

I skiftet mellan 1920- och 1930-tal uppfördes fyra fastigheter i kvarteret Gruvan. En av dem var Gruvan 4 i hörnet av Bondegatan och Gruvbacken. Huset ritades av Björn Hedvall och byggmästare var Gustav Lundberg. Gruvan 4 är ett stort hus i sex till sju våningar och med tre trapphus. Det inreddes med lägenheter om ett till två rum och kök, men det fanns också några enkelrum med kokvrå och högst upp i huset, mot Gruvbacken, inreddes tre ateljévåningar. På bottenvåningen mot Bondegatan lades butikslokaler samt garage. Gruvan 4 är typisk exponent för brytningstiden mellan funkis och klassicism. Fasaden är putsad i en gul nyans och pryds av plåtskodda våningsband och höga, spröjsade fönster. Mot Bondegatan finns dessutom ett burspråk som sträcker sig från ett till fyra trappor och avslutas av en balkong. Mot Gruvbacken är det översta våningsplanet indraget med en längsgående balkong framför. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Gruvan 5

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen förvärvade fastigheten Gruvan 4 i Stockholms kommun 1996. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus i 5 till 7 våningar med totalt 68 bostäder samt 4 lokaler. Den totala boytan är 3370kvm och lokalytan 183kvm.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god med en total skuld om ca 13,5Mkr och en skuld per kvm boa om ca 3992Tkr (siffror från årsredovisningen för 2020. Föreningen amorterar av ca 300Tkr/år.

Vindsprojekt

Föreningen har beslutat att sälja av vinden och i nuläget upphandlar dem mäklare mäklare som ska få i uppgift att sälja råvinden till entreprenör. Beräknad byggtid för vindsprojektet när det väl sätts igång är 8-10mån. Information samt beslut :https://drive.google.com/file/d/1rsHlX_JppeSCbUg6cBjEqbtoT5LQtC_R/view

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av fastum.

Renoveringar i urval

2020 - Nya ställ i cykelrum 2018 - OVK-åtgärder i samtliga lägenheter (OVK utförd 2017) 2017 - Nya utemöbler till takterrassen och gården. 2017 - Kompletterande värmeanläggning med bergvärme. 2016 - Alla gemensamma dörrar och fönster är ommålade. 2012 - Byte av undercentral. 2011 - Tvättstugor renoverades. 2010 - Fönsterrenovering.

2009 - Energideklaration utfördes. 2007 - Ommålning och uppfräschning innergård.

2000/2001 - Stambyte i kök och badrum, byte av el-stigar, fasadputsning. Även nytt tak las, trapphuset och tvättstugan renoverades samt fönstren målades utvändigt.

Kommande renovering

Det som står näst på tur är en uppfräschning av trapphus och att taket ska målas om, men det är inte spikat exakt när det ska ske. Vindprojekt.

Gemensamma utrymmen

Takterass, 2 tvättstugor, cykelförråd, innergård

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Byggplaner

Stockholm växer och kommunen har planer på att bygga om i området Kv Persikan m.m. För mer information om byggplaner och beslut se på kommunens hemsida alternativt kontakta kommunen eller besök https://vaxer.stockholm/

Länk

https://etjanst.stockholm.se/byggochplantjansten/pagaende-planarbete/planarende/2013-01783

Länk

https://insynsverige.se/documentHandler.ashx?did=1878979

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och föreningens årsredovisning för 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Bondegatan 79 ligger med både urbant och lugnt läge, i Södermalms nordöstra hörn. Här har man nära till allehanda nöjen i kvarteren kring Nytorget, men också till luft och grönska i promenadvänliga Vitabergsparken och kajerna längs Norra Hammarbyhamnen. Område är up-and-coming i och med de nya tunnelbanelinjerna och nya bostadskvarter. Samtidigt är närheten till äldre tiders Södermalm påtaglig. På Åsöberget intill kvarteret och huset finns (tillsammans med Djurgårdsstaden) den mest omfattande och sammanhängande trähusbebyggelsen i Stockholm. Området har varit kulturreservat sedan 1956. Buss 2 trafikerar precis utanför porten, vilket gör att det alltid är smidigt att förflytta sig och ta sig hem.