Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bohusgatan 49
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 5 av 9, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 87 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 558 kr/mån inkl värme, vatten & kabel-tv )

Bohusgatan 49

GENERÖS 1960-TALSTREA MED STILSÄKER INTERIÖR OCH INGLASAD BALKONG I VÄST

FOTO:PEDERSEN STYLING:BECKREMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bohusgatan 49
Område
Södermalm
Våning
5 av 9, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
87 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 558 kr/mån inkl värme, vatten & kabel-tv

Driftskostnader

El
2 788 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
5 188 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
El är genomsnittet för innehavaren för perioden aug-okt

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Årstaviken
SoFo
Stora och lilla Bleckan
Stockholms lekvänligaste lekplats
Vitabergsparken
Vitan med Sofia Kyrka

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Bertil Karlén 1967

Bostadsrättsföreningen Ringen äger två hus: gårdshuset på Bohusgatan 43-51 och gatuhuset på Bohusgatan 53-55. Husen ritades av arkitekt Bertil Karlén år 1965 och består av ett sexvåningshus och ett niovåningshus. Det är två klassiska 1960-talshus med förhållandevis bevarade fasader, klädda i gult tegel och med utskjutande balkongpartier och burspråk klädda med korrugerad plåt. Husen omges av öppna och grönskande gårdar där det finns flera sittgrupper, lekplatser, gräsytor och träd. Gården delas med två andra föreningar. Brf Ringen är mycket välskött med en bra styrelse. Föreningen tillhandahåller en gästlägenhet som går att hyra av medlemmar. Det finns även flertalet cykelrum, barnvagnsförråd och två grovsopsorteringsrum. Grannföreningen erbjuder garage som går att hyra mot avgift genom ett kösystem.

FÖRENINGEN

Hsb Brf Ringen nr 151

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Ringen nr 151 i Stockholm äger fastigheten Masken 52. Föreningen består av 114 bostadsrätter av dessa äger HSB Stockholm 3 st. En lokal nyttjas av föreningen som styrelse- och kontorslokal, en nyttjas som gästlägenhet för medlemmarna, en används som omklädnings- uppehållsrum och avställningsplats för städpersonal och annan extern personal. Föreningen innehar även 12 lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1965-1979 av arkitekt Bertil Karlén.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 1980.

Mark

Föreningen äger sin egen mark.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Garage och parkering:

Boendeparkering på gatan. Möjlighet kan finnas att hyra hos grannföreningarna Brf Masken (direkt anslutning via hissen) och Brf Bohus.

Renovering i urval

2020 målning av gemensamma utrymmen och byte av portar, 2018 gården, hiss utbytt och trapphusventilation 2017 stambyte, avlopp och vattenledningar utbytta, badrum renoverade, 2012 fasad och fönster delvis renoverade, för ytterligare renoveringar se årsredovisning samt bostadsrättsföreningens hemsida.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket bra med en skuld per kvm om ca 4 877kr per kvm/boa. Föreningen har inga beslutade avgiftshöjningar (komtrollet 2022-10-03), dock sker löpande fastighetsunderhåll. Föreningen har som avsikt att amortera av del av lånen varje år och sedan den senaste årsredovisningen har de amorterat av 1,06Mkr. Med tanke på dagens inflation bör man som köpare inte bli förvånad om avgifterna höjs framåt.

Avgifter

Månadsavgift där värme, vatten och kabel-tv ingår, liksom balkongavgift. Överlåtelseavgift om 1207,5 kr betalas av säljaren och pantsättkningsavgift om 483 kr (2022) betalas av pantsättaren.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd

Gemensamma utrymmen:

Nyrenoverad gästlägenhet, soprum för källsortering av hushållssopor samt möjlighet att kasta mindre mängder grovsopor, sex stycken tvättstugor varav två grovtvättstugor, barnvagnsrum, källarförråd, cykelförråd, några förrådslokaler, styrelserum. Det finns dessutom två cykelrum med ingång från gården, ett i södra och ett i norra änden av huset. Från korridoren i gårdshuset finns en nedgång till garaget som tillhör grannföreningen och ligger under parkeringsplatsen.

Gården

På gården finns bord med bänkar och grill samt lekplats och gröna ytor. Utemiljön är lugn och tyst.

Bredband och tv

Bredband via Tele2 och Open Universe och det tecknas separat. Grundutbud kabel-tv ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, säljaren samt kontroll med föreningen 2022-10-03. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i lugna kvarter mitt på Södermalm, nära till både Blecktornsparken och Vitabergsparken, liksom kajen och vattnet - enkelt att ta gratisbåten över till Hammarby Sjöstad! SoFo:s breda utbud av restauranger, barer och caféer väntar åt andra hållet, enkelt att kliva ut från porten och följa gatan rakt ner, bort till Nytorget. En mysig känsla infinner sig här tack vare den enkla tillgången till både folklivet, natur och grönska. Vid Skanstull ligger Ringen Centrum som erbjuder shopping och butikskedjor. Du har tillgång till ypperliga kommunikationer såsom flera busslinjer tillsammans med Skanstulls tunnelbana en kort promenad bort.