Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sigfridsvägen 1
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 1 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 37 kvm
(mätbevis)
36 kvm enligt förvaltaren [Tomtareal] => [Avgift] => 2 161 kr/mån inkl. värme & vatten (+obl. avgift 125 kr/mån för bredband) )

Sigfridsvägen 1

LJUS, MYSIG OCH SOCIAL HÖRNTVÅA MITT I ASPUDDEN

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sigfridsvägen 1
Område
Aspudden
Våning
1 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
37 kvm
(mätbevis)
36 kvm enligt förvaltaren
Avgift
2 161 kr/mån inkl. värme & vatten (+obl. avgift 125 kr/mån för bredband)

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
4 800 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Driftskostnaderna varierar beroende på levnadsvanor och avtal.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken
Med morgon- och kvällsbad.
Vår Pizza restaurang
Uppskattad lokal pizzeria.
Mälaren
Milslånga promenader längs med vattnet.
ICA Nära
En uppskattad mataffär för inköp runt hörnet.

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Albin Brag 1910

Den ståtliga fastigheten Korpen 13 ritades av arkitekt Albin Brag och uppfördes under åren 1910-1912. Albin Brag var mannen bakom många av de hyresfastigheter som byggdes i Aspudden under denna tid. Han ritade även ett flertal villor, bland annat Villa Pauli i Nacka åt konstnärsparet Hanna och Georg Pauli. Korpen 13 består av två fyravåningshus i korsningen Hägerstensvägen/Sigfridsvägen. Det är en en stilfull tidstypisk jugendfastighet, slätputsad i en gul nyans och med höga spröjsade fönster och också grönklassad i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull utifrån historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Lilla Korpen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Korpen 13. Föreningen består av 33 st lägenheter med bostadsrätt samt 2 st lokaler och 3 st p-platser med hyresrätt. Huset ritades av arkitekterna Albin Brag 1912.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2004. Föreningen är äkta.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är NABO. Teknisk förvaltning sköts av Firma Marcus Spång.

Renoveringar

VA-stammar byttes 1981. Elstigar och elledningar byttes 1981. Radonmätning gjordes 2006 på fastigheten (Ingen notering). Fjärrvärme och ny vattenservis installerades 2005. Fasad, tak, portar dränering samt utsida fönster har totalrenoverats under 2006-2007. Renovering tvättstuga 2007. Trapphusen målades om 2012. OVK-besiktning genomfördes 2012/2013, då även samtliga åtgärdspunkter korrigerades. Hyreslokal om 152 kvm totalrenoverades 2013 för att kunna hyras ut till marknadsmässiga hyresnivåer. 2018, Byttes hela taket ut till nytt. Även dåliga bjälkar, nytt plåttak med mera. Nya hissar installerades 2018 (4 st). 2020, bytt barnvagnsförråd, OVK. 2020, stamspolning och filmning av stammar. Stambyte planerat till 2032 enligt underhållsplan.

Kommande renoveringar

Endast normalt underhåll är planerat de närmsta åren. Fönstren ska även rustas upp i framtiden men inget är beslutat.

Föreningen har sagt upp en lokalhyresgäst på bottenvåningen till 2023. Planen är att bygga 4 st bostadsrätter vilket kommer leda till att föreningen får in ytterligare kapital.

Ekonomi

Föreningen är en äkta förening. Skulderna för 2021 uppgår till ca 10,7 mkr, vilket motsvarar ca 5.230 kr/kvm bostadsrättsyta. Man anger under 2021 en amortering om 2,75 msek. Lokaler har sagts upp med planerad omvandling till bostadslägenheter 2023. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar. Det finns ca 4,9 mkr i kassa & bank.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta. Trädgårdsfirma finns för utomhusarbete både vinter som sommar.

Tvättstuga

Modern tvättstuga i källaren under Hägerstensvägen 120/122. Utrustad med sex stycken tvättmaskiner, två torktumlare samt ett stort torkskåp. Stort torkrum finns i källarvåningen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en stor gemensam barnvänlig trädgård med staket, grindar och sandlåda. Kraftiga buskar ramar in trädgården och tillsammans med de vackra syrenträden ger de en idyllisk gård fantastisk både för grillning med vänner och familj, fester och barnkalas. Sophantering framför Hägerstensvägen 118. Cykelrum och barnvagnsrum finns på Hägerstenvägen 118, men även i port 122.

Parkering

Det finns idag tre parkeringsplatser att tillgå för föreningsmedlemmarna. De som sitter i styrelsen har förtur till platserna. Eventuellt står detta under förändring p.g.a. en motion. Annars gäller boendeparkering på gatorna (taxa 4), se Stockholms stads hemsida för mer information.

Bredband och kabel-tv

Bredband via Ownit och TV via Com Hem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från styrelsen september 2022, senaste årsredovisning från 2021 samt stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Epost: brflillakorpen(@)gmail.com

OMRÅDET

Här bor du i en mysig och familjär småstadsmiljö i hjärtat av Aspudden, omgiven av en innerstadsliknande kvartersbebyggelse i mestadels jugendstil, som blandas med mer friliggande funkisbebyggelse. Via en genväg från huset når man gågatan med Ica och tunnelbana på endast en minut. Aspuddens centrala kärna har många pärlor och de bor du nära; bageri, bokhandel, cykelaffär, bibliotek, apotek m m, samt flera trevliga matställen, som Kniv & kavel och Fabelbar. Närhet har man också till Aspuddsparken med sin 4H-gård, klippbad i Örnsberg och grönska och vatten och trädgårdar i Vinterviken, med trädgårdscafé och restaurang. Tunnelbanan tar dig till Hornstull på ett par minuter, eller susa över bron på cykel.