Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ehrensvärdsgatan 4
  [Område] => Kungsholmen - Norr Mälarstrand
  [Våning] => 2 av 7, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 35 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 307 kr/mån Inkl. värme, v/a )

Ehrensvärdsgatan 4

VACKERT, LJUST OCH VÄLBEVARAT 1930-TAL NÄRA RIDDARFJÄRDENS VATTEN

FOTO: EMILSSON STYLING: LINGSELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Tobias Springfeldt
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ehrensvärdsgatan 4
Område
Kungsholmen - Norr Mälarstrand
Våning
2 av 7, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
35 kvm
Förvaltarens information
Avgift
1 307 kr/mån Inkl. värme, v/a

Driftskostnader

El
2 000 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
3 500 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Rådhusbaren
Bergamott
Mälarpaviljongen
Il Caffè
Norr Mälarstrands strandpromenad & badbryggor

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: J. Lundequist 1931

Kvarteret Jaktvarvet bebyggdes under åren 1930–1932 precis som merparten av kvarteren vid Norr Mälarstrand mellan Polhemsgatan och Sankt Eriksgatan. Jaktvarvet 2 på Ehrensvärdsgatan 4 stod klart för inflyttning 1932 och är ett klassicistiskt betonat funkishus i sju våningar. Byggnaden ritades 1930 av Joel Lundeqvist och kännetecknas bland annat av sin ståtliga port som omges av granit, och ett tjusigt trapphus med marmorgolv och väggmålningar. Lägenheterna är övervägande av mindre format och bjuder på fina originaldetaljer som parkettgolv, stora fönster och tidsenliga, profilerade snickerier. Fastigheten har genomgått viss ombyggnation under åren, men bevarar i hög utsträckning sitt ursprungliga utseende.

FÖRENINGEN

Brf Jaktvarvet 2

Föreningen

Brf Jaktvarvet 2 (org. nr 716418-6558) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Jaktvarvet 2 år 1984. Föreningen består av ett gathus beläget på Ehrensvärdsgatan 4, och omfattar 42 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på låga 882 kr per kvm bostadsrättsarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Frubo AB, och den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med TELE2 för kabel-tv och bredband.

Hiss

Hiss finns.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande kan accepteras med högst 2 personer och med minsta andel 10 %.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel finns i källaren. Här finns även cykelrum. En solig innergård med stor gräsmatta, träd och buskar finns på husets baksida.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 208 kr av säljaren.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd på ca 2,5 kvm.

Renoveringar, i urval

2018 fönsterrenovering, 2017 nya entrédörrar mot gård samt säkerhetsdörr till källaren, 2014 nya grönytor mot gatan, 2012 postboxar installerades för samtliga lägenheter, 2010-2011 radonmätning och energibesiktning utförd, 2008 tvättstugan renoverades och ny maskinpark sattes in, 1999 dränering av grund, 1997 stambyte i badrum, slipning av marmorgolv i trapphus, 1994 stambyte i kök, 1987 trapphuset målades om, taket renoverades och byttes, fasader renoverades, balkonger på översta våningen renoverades.

Kommande renovering

För närvarande finns inga renoveringar planerade.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i mars 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Ehrensvärdsgatan är en liten, endast kvarterslång, gata med bästa läge på Kungsholmen, precis ovanför Norr Mälarstrand och strandlinjen. När området stadsplanerades föreskrevs att kvarteren skulle hållas öppna ner mot vattnet, så de skulle få så mycket sjökontakt som möjligt. Den som gillar att röra på sig har hela holmens strandvägar för löpturer och promenader, i Rålis finns bland annat utegym, beachvolley, boule och bad som gör att du kan börja eller avsluta dagen med ett dopp. Mälarpaviljongens sommarservering ligger precis nedanför gatan och kvarteren i övrigt bjuder på många trevliga lokala kvarterskrogar, vinbarer och bagerier. Att kunna promenera på en kvart in till centrala staden är även det ett stort plus.