Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nynäsvägen 339
  [Område] => Gamla Enskede
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 45 kvm
förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 768 kr/mån inkl. värme & vatten (+ obl. tillägg för bredband 135 kr/mån) )

Nynäsvägen 339

TRIVSAM 1920-TALSTVÅA MED VACKRA DETALJER INTILL OMTYCKT VILLASTAD

TEXT: HENRIK STYLING: COPPARSTAD FOTO: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nynäsvägen 339
Område
Gamla Enskede
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
45 kvm
förvaltarens information
Avgift
2 768 kr/mån inkl. värme & vatten (+ obl. tillägg för bredband 135 kr/mån)

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 164 kr/år
Total driftskostnad
5 764 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Skogskyrkogården
Ett promenadvänligt och vackert världsarv.
Delselius Bageri
Uppskattat lokalt bageri och mötesplats.
Ateljéns pizza
Finpizza i G:a Enskede!
Gamla Enskede Matbod
Kvarterskrog i Enskede.
Bergenströms Rekvisita
Antikföremål, vintage och inredning.

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Edvin Engström 1927

Huset på tomten Vattentunnan 1 uppfördes mellan 1927 och 1928 och ritades av Edvin Engström. Många är de byggnader i staden och dess förorter som ritats av Engströms penna, kanske är han den arkitekt som ritat flest hus i Stockholm, bland annat genom sin senare anställning som föreståndare för Egnahemsbyrån vid Stockholms stads fastighetskontor. Vattentunnan 1 är ett klassiskt 1920-talshus byggt i två våningar. Fasaden är putsad i ljust gulrött. På gården finns gräsmatta och uteplats med häck och planteringar kring. Här finns utemöbler, parasoll och grill. Föreningen har sex parkeringsplatser på gården att nyttja för boende i huset. De går inte att boka men kostar inget att använda.

FÖRENINGEN

Brf Vattentunnan 339

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Vattentunnan 339 (org. nr 769609-9584) innehar fastigheten Vattentunnan 1. Bostadshuset uppfördes 1927-28 och är beläget i Gamla Enskede. Föreningen upplåter 11 st lägenheter med bostadsrätt och har även två st hyreslokaler. Husen värms upp med bergvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 2003 och tog troligen över ägarskapet av fastigheten i närheten av det året.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom ett tomträttsavtal med Stockholms stad. Omförhandling sker 2027.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av City Ekonomikonsult i Stockholm AB. Teknisk förvaltning av föreningens byggnad sköts av styrelsen i egen regi.

Renoveringar

2020 - Uppgradering av värmecentral, besiktning av yttertak. 2018 - Jobb med bottenplattan, relining. Målning av ytor, uppföljning OVK. Förbättring av tvättstuga med nya maskiner, även 3-fas för kortare tvättprogram. Installation av fiber. 2017- Försäljning av en hyresrätt. Stamspolning samt lagning av stam i bottenplattan. Förbättrande åtgärder för brandsäkerhet. Renovering av trapphuset. OVK-kontroll genomförd med uppföljning året efter. 2016 - Fönsterrenovering, förstärkning av taket, dränering. 2004 - Brandsäkra dörrar till samtliga lägenheter. 2000-03 - Stambyte.

Kommande renoveringar

Inom några år planeras takomläggning. Styrelsen arbetar efter sin underhållsplan.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 4,9 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 680 tkr. Föreningen har även intäkter från hyreslokaler. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta (530 kvm, areakälla Värderingsdata AB) uppgår till drygt 9.000 kr, snittet i Enskede uppgår till 6.000 kr.

Avgifter

Inga uppgifter om planerade avgiftsändringar. Eventuellt tar man in extern städning av trapphus ställt mot att avgifterna lämnas oförändrade.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar i Stockholm.

Städning och städdagar

Medlemmarna sköter trappstädningen gemensamt via ett schema. Man städar en gång på en tvåveckorsperiod. Det finns inget motsvarande schema för utemiljön, men den hjälps man åt med också avseende gräsklippning och snöskottning. Städdagar hålls två gånger per år.

Tvättstuga

En tvättstuga finns i källaren med två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp. En upprustning skedde under 2018 med nya maskiner och 3-fas installerat för effektivare tvättprogram.

Gemensamma utrymmen

Förutom föreningens tvättstuga har föreningen användning av sin tomt. Utemiljön består av uteplats med gräsmatta och växtlighet. Det finns planteringar, bord, parasoll och grill. På gården finns även cykelparkering.

Parkering

Föreningen har 6 st parkeringsplatser på gården som får nyttjas fritt av medlemmarna, dessa går inte att reservera och kostar heller ingenting. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Fiberbredband erbjuds via IP-only medan Com Hem levererar kabelnätet. De flesta har ett förmånligt gruppavtal för leverans av 100/100 Mbit/s, men det är fritt fram att välja leverantör av tv och ip-telefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 135 kr/mån garanterar internet till denna bostad.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett källarförråd som uppskattas vara cirka 4 kvm.

Kontroll

Ovanstående grundas på officiella dokument från föreningen avläst mars 2022, samt dialog med styrelseledamot. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gamla Enskede är ett trivsamt område med mycket grönska och många vackra gamla hus och promenadvägar. I närheten finns många fina grön- och naturområden som Nytorpsgärde och Nackareservatet samt det vackra världsarvet Skogskyrkogården. Vill du äta gott i närområdet gör du det bland annat på Matateljén, Gamla Enskede Matbod och Gamla Enskede Bageri. Här bor du ett par minuter från tunnelbanestation Sandsborg och du cyklar till Södermalm på tio minuter.