Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kärrtorpsvägen 34
  [Område] => Kärrtorp
  [Våning] => 10 av 11, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 66 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 305 kr/mån Inkl. värme vatten. En obligatorisk avgift om 110 kr/ månad tillkommer för bredband )

Kärrtorpsvägen 34

MÄKTIG UTSIKT ÖVER STAN – FANTASTISK TREA MED BALKONG PÅ TIONDE VÅNINGEN

SKRIBENT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLIST: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kärrtorpsvägen 34
Område
Kärrtorp
Våning
10 av 11, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
66 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 305 kr/mån Inkl. värme vatten. En obligatorisk avgift om 110 kr/ månad tillkommer för bredband

Driftskostnader

El
1 500 kr/år
Försäkring
2 104 kr/år
Total driftskostnad
3 604 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Kärrtorps torg
Biograf Reflexen
Nackareservatet
Världsarvet Skogskyrkogården
Ma Baker bageri

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1950 Hjalmar Klemming

Huset:

Fastigheten Landsort 2 uppfördes av Svenska Bostäder mellan 1949 och 1951. Den består av ett punkthus i tolv våningar och ett långt trevåningshus med tretton portar. Arkitekt för husen var Svenska Bostäders chefsarkitekt Hjalmar Klemming. Walter Bauer ritade trädgårdsmiljöerna. Hjalmar Klemming ritade även Kärrtorps centrum och flera intilliggande bostadshus. Han ville bygga ett barnvänligt område där de långa sammanhängande husen fungerade som en mur som var sluten utåt men öppen inåt. Lägenheterna byggdes i hög grad enligt den tidens långtgående standardisering. Klemming var mycket nöjd med området och flyttade själv in med sin familj på tolfte våningen. Husets fasad är klädd i gult tegel och delas in av ett rutnätsmönster efter byggnadens betongpelare. Fönstren är ursprungliga treluftsfönster med två högresta bågar i olika storlekar och en liggande. Lägenheterna högst upp i punkthuset är etagelägenheter. Landsort 2 är idag grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Landsort 2 Kärrtorp

Föreningen och antal lägenheter

Brf Landsort 2 Kärrtorp besår av Kärrtorpsvägen 34 – punkthus om 12 våningar och Vikstensvägen 1-27 – trevåningshus med 13 portar. Totalt är det 169 lägenheter varav 19 lägenheter är hyresrätter. Den totala bostadsarean är 9 945 kvm. I föreningen finns även 11 lokaler med en sammanlagd yta på 430 kvm, samt 10 garage och 10 p-platser. Föreningen är en äkta och förvärvade fastigheten Landsort 2 i Stockholms kommun med tomträtt 2007-06-25. Avgäldsperioden för Landsort 2 löper mellan 2019-10-01–2029-09-30 med en avgäld på 1 317 000 kr/år. Då avgälden är relativt ny är det fortfarande under intrappning.

Ekonomi

De långfristiga skulderna enligt årsredovisningen 2020 uppgår till ca 83 mkr i lån av långfristig karaktär och ger en belåningsgrad på ca 8 346 kr/kvm bostadsyta. Det finns dessutom en kassa på ca 740 000kr.

P-platser och garage

Föreningen har 10 garage och 10 p-platser med kösystem och föreningen hyr dessutom ut plats för fyra basstationer. Parkeringsplats kostar 600kr/mån, kötiden är svår att uppskatta.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga på Vikstensvägen 1-3, byggd 2017. Tvättstugan har två bokbara tvättstationer där varje station innehåller två st tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Föreningen har en gemensamhetslokal belägen på adress Vikstensvägen 13 samt en uteplats med där man kan sitta och grilla.

Urval renoveringar

2008 Trapphusen renoveras, alla lägenhetsdörrar byts ut till säkerhetsdörrar 2008-10 Stambyte i samtliga lägenheter och lokaler i föreningens hus i både kök och badrum, I samband med stambytet byttes även elstigar samt utfördes omtrådning av el i lägenheter och lokaler. 2009 Det gamla sopnedkast-systemet stängs och ersätts med sopskåp som finns utplacerade på Vikstensvägen 1-27 samt vid gaveln på Kärrtorpsvägen 34 2014- Hissar i höghuset renoveras. Hisskorgarna byts ut och dörrarna målas, gångvägen till tunnelbanan asfalteras och belysning kopplas på, kodlås installeras i alla portar på Vikstensvägen och Kärrtorpsvägen. 2015 Hela taket på Vikstensvägen läggs om. 2016 Fönstren renoverades på Kärrtorpsvägen 34, fasaden på Vikstensvägen förses med klotterskydd. 2017 Installation av bergvärme för föreningen och injustering av värmesystemet under sommaren och hösten, dragning av Cat6-nätverk samt start 1000Mbit gruppavtal. 2019-20 Renovering av fasad och balkonger på Kärrtorpsvägen 34, starta insamling av matavfall, lansering av ny hemsida. 2021 Takomläggning Kärrtorpsvägen 34, målning och renovering källare.

Planerade renoveringar

2022 OVK, renovering av utomhusmiljö. 2024 Fasadrenovering på Vikstensvägen 1-27.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Moderna försäkringar.

Förråd

Tillhörande lägenheten har ett källarförråd om ca 3-4 kvm, ej uppmätt.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har ett mycket fördelaktigt fiber-avtal med AllTele, numera A3 ( 1000/1000 Mbit/s) och för kabel-TV har föreningen ett avtal med Comhem som levererar digital kabel-tv via antennuttaget i lägenheten. Ett basutbud finns tillgängligt utan att behöva teckna abonnemang. Vill man ha större utbud får man teckna abonnemang för det hos Comhem. Basutbudet finns även tillgängligt som kostnadsfri app, Comhem Play, som finns tillgänglig via Google Play och Appstore.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB och den tekniska förvaltningen sköts av Driftia AB.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

Upplåtelseavgift, överlåtelseavgift, pantsättningsavgift och avgift för andrahandsuthyrning kan tas ut efter beslut av styrelsen. För arbete vid pantsättning av bostadsrätt får pantsättningsavgift tas ut med belopp som maximalt får uppgå till 1% av prisbasbeloppet enligt 2 kap 6 och 7 §§ socialförsäkringsbalken (2010:110). För arbete vid pantsättning av bostadsrätt får pantsättningsavgift tas ut med belopp som maximalt får uppgå till 1 % av prisbasbeloppet enligt 2 kap 6 och 7 §§ socialförsäkringsbalken (2010:110). Pantsättningsavgiften betalas av pantsättaren.

Juridisk person

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar, årsredovisningen och föreningens hemsida, mars 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I Kärrtorps centrum finns ett stort och nyrenoverat torg med fin närservice bestående av bland annat matbutiker, apotek, restauranger, bageri, bio, teater m m. Torget är en riktig pärla med fontän och sittplatser runt. Centrumet började byggas 1952, men var inte helt färdigbyggt förrän på 1960-talet. Tunnelbanan invigdes 1958. Att bo en halv minut från tunnelbanestationen är både praktiskt och tidsbesparande, dessutom finns flera busslinjer nära. För barnfamiljen finns närhet till såväl förskolor som skolor ända till gymnasienivå nära, samt många lekparker och fritidsaktiviteter. På gång- och cykelavstånd finns också flera natur- och fritidsområden som Flaten, Söderbysjön och Nackareservatet.