Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Midsommarvägen 17
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 3 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 44 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 274 kr/mån Inkl värme och vatten, k-tv bas. Tillkommer 150kr för bredband. )

Midsommarvägen 17

LJUS OCH VÄLPLANERAD 1940-TALSTVÅA MED BALKONG OCH FIN UTSIKT

STYLING: LINDHOLM FOTO: ONO TEXT: MUREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Midsommarvägen 17
Område
Midsommarkransen
Våning
3 av 4, ej hiss
Rum
2 rum
Area
44 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 274 kr/mån Inkl värme och vatten, k-tv bas. Tillkommer 150kr för bredband.

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
2 200 kr/år
Total driftskostnad
5 700 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken och Vintervikens Trädgårdscafé
Svandammsparken
AB cafe och Bageri Pomono
Scandwich, Telllus Pizza och Svenska Sushiköket
Tellus bio och nya Bio Aspen

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Olof Thunström 1944

Huset

Huset på Midsommarvägen 17 är ett av åtta hus som uppfördes mellan 1943 och 1944 som Riksbyggens Bostadsrättsförening Stockholmshus nr 6. Idag heter föreningen Brf Hundrovan 3. Husen ritades av Olof Thunström på Kooperativa förbundets arkitektkontor. Thunström är mest känd för att ha ritat bebyggelsen i anslutning till porslinsfabriken i Gustavsberg som KF köpte på 1930-talet, och även en mängd bostadshus i området, till exempel i Hästhagen och Höjdhagen. Han har även ritat KF-huset vid Slussen vars funkisfasad kom till när den gamla fastigheten skulle byggas om och till. Husen har fyra våningar och inreddes med lägenheter om ett till två rum och kök samt separat matrum. I bottenvåningen på Midsommarvägen 17 hade Konsum speceriaffär samt ett hembageri med brödbutik. De åtta punkthusen är fritt placerade, omgivna av lummig grönska och har liknande utformning. Ovanför de gråputsade socklarna är fasaderna putsade i olika nyanser av rött, gult eller grönt, de indragna entréerna är klädda med gult tegel och har portar är i trä och glas. Vid renoveringar 1980-taletsamt senare har fönster och balkonger ut, fasaderna tilläggsisolerats och fastigheterna stambytts.

FÖRENINGEN

Brf Hundrovan 3

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hundrovan 3 (org. nr 702002-1742) innehar fastigheterna Svärdsliljan 16-22 och Hundrovan 3. Bostadshusen bebyggdes 1943-1944 och är belägna i Midsommarkransen. Föreningen är äkta och upplåter 126 st lägenheter med bostadsrätt samt 11 st lokaler. Husen värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheterna i samband med byggprojektet på 1940-talet.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom tomträtt, avtalet gäller t.o.m. juni 2023.

Förvaltare:

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Renoveringar

2021 utfördes underhåll av värmesystemet. 2018 Fastighetsbesiktning. 2015 Hobbyrum/verkstad öppnades för medlemmarna. Gasledningar renoverades. Brandskyddsåtgärder i trapphus vidtagna. OVK. 2013 Fasad-, fönster-, tak- och balkongrenovering. Husen tilläggsisolerades, samtliga fönster byttes, takrännor och stuprör byttes, dränering, ny utebelysning. 2012 Återvinningsrum med källsortering iordningställdes i Midsommarvägen 19. 2011 Trapphusen målades om i respektive fastighet. Fiber (internetanslutning) installerades och drogs in i alla lägenheter. Sopnedkasten stängdes och ersattes av färganpassade sophus mellan våra hus. 2009 Föreningens övernattningslägenhet invigdes. 2008 Trädgårdsanläggning med grillplatser, lekplats, boulebana samt belysning och planteringar anlades. 2005) Brandvarnare installerades i alla lägenheter. 2003 Kulvertarna för el, värme och vatten fräschades upp. 1999 Snabbtvättstugan iordningställdes. 1997 Renovering av fönster. 1992-1993 Stambyte -badrummen byggdes om och föreningen bytte elledningar. 1986 -1988 Renovering av tak och balkonger. Putsskador åtgärdades och husen målades om. Tvättstugorna byggdes om. Vindarna tilläggsisolerades.

Kommande renoveringar:

Inga övriga större underhållsåtgärder är planerade det närmaste året.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 51 mkr och årliga intäkter till cirka 5,7 mkr. Man har ca 3,2 mkr i omsättningstillgångar. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår i dagsläget till cirka 7 200 kr. Under 2020 gjordes en större amortering om ca 2 miljoner på föreningens lån.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Medlemskap

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns, lägsta ägarandel 10%.

Avgifter

Det finns inga planerade ändringar av avgiften. Medlemsavgiften sänktes från årsskiftet 20/21 med 2%

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Det finns två tvättstugor i föreningen, på Midsommarvägen 19 och 23. Utrustade med 2-3 tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel, torkskåp samt torkrum med fläkt.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig gårdsmiljö med två st grillplatser, boulebana och lekplats för små besökare. Återvinningsrum finns på Midsommarvägen 19, här finns också en övernattnings-lägenhet (250 kr per natt). I port 23 finns ett hobbyrum om du ska skrapa gammal färg eller annat roligt. Det finns ett cykelrum i varje hus för förvaring av cyklar och barnvagnar.

Förråd

Lägenheten disponerar två förråd.

Parkering

Föreningen har 25 st p-platser genom ett kösystem som administreras av HSB. I övrigt gäller boendeparkering på gatan.

Bredband och TV

Möjlighet att teckna bredband från Ownit alt. Tele2 (f.d Com Hem). Föreningen har ett förmånligt avtal med Ownit om 250Mbit som medlemmarna kan välja att teckna för 150kr/månad. Analogt grundutbud från Tele2 (f.d Com Hem) ingår i avgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella informationssidor, årsredovisning 2020, säljaren samt föreningens styrelse i april 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. https://hundrovan3.se/om-foreningen/

OMRÅDET


Här bor du i ett lugnt och trivsamt område som också är ovanligt rikt på restauranger och caféer och har en härlig, kreativ atmosfär med liv och rörelse. Det är enkelt att kunna cykla eller ta tunnelbanan till stan, men det är också skönt att bo på en plats som fyller livet utan att man behöver åka någon annanstans. Man kan utan problem spendera sina dagar här och njuta av härliga promenader, ett dopp i Mälaren, god fika, bio och sedan ha svårt att välja vilket av alla matställen som middagen ska ätas på.