Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Dansbanevägen 26
  [Område] => Telefonplan/Västberga
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 61 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 265 kr/mån Inkl. Värme & V/A. )

Dansbanevägen 26

VÄLPLANERAD OCH OMBONAD FUNKISTREA MED BALKONG ÖVER DEN GRÖNSKANDE SKOGSDUNGEN

FOTO: OZOLLAPA STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Dansbanevägen 26
Område
Telefonplan/Västberga
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
61 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 265 kr/mån Inkl. Värme & V/A.

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
6 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
2 vuxna & 1 barn i hushållet.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken
Söderbergs bageri
Kristallparken/Solbergaskogen (urskog)
Scandwich
Tre vänner

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Thure Bergentz, 1946

I Södra Folkparken i Västberga kunde man roa sig med bland annat dans och friluftsteater från 1915 fram till 1940-talets mitt, då parken revs och Familjebostäder och Svenska Bostäder lät uppföra ett nytt bostadsområde på platsen. Arkitekt Thure Bergentz ritade år 1946 huset på Dansbanevägen 26 på uppdrag av Byggnadsföreningen sociala bostäder AB Arkitektkontor. En lång husslinga som slingrar sig längs med gatan, och som stod helt klar först år 1968. Det är ett klassiskt lamellhus i ljus grovputsad fasad med tvåluftsfönster i vit inramning. Inuti ryms 68 lägenheter, varav 7 hyresrätter, 8 lokaler samt en förenings/styrelselokal. Medlemmarna uttrycker själva att detta är en av Stockholms bästa föreningar, mycket på grund av den fina gemenskapen (något som namnet BRF Lyckohjulet skvallrar om). Föreningen har en nybildad trädgårdsgrupp sedan mitten av år 2021 som anordnar trädgårdsdagar varje vår och höst. Både grillplats och sandlåda finns på baksidan av huset, och tvättstuga finns i källargången mellan port 14 och 16 samt ett badrum att låna ifall man renoverar.

FÖRENINGEN

Brf Lyckohjulet 5

Antal lägenheter och lokaler

Brf Lyckohjulet 5 är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Lyckohjulet 5 på adresserna Dansbanevägen 8-28 jämna nummer. Föreningen består av 61 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 7 lägenheter upplåtna med hyresrätt. Föreningen har även 8 lokaler, varav en är föreningslokal. Lokalerna är totalt 377 kvm.

Mark

Föreningen äger marken sedan 2010.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Nordstaden.

Urval renoveringar

2019-2020 gjordes en omfattande renovering av fasad, tak, balkonger, portar och fönster. Målning av trapphus, 2012. Byte av elstigare, 2011. Renovering av tvättstuga, 2010. Stambyte kök & badrum, 1980.

Kommande renoveringar

Det finns inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 28 mkr vilket ger en belåning på ca 8000 kr/kvm boyta. Belåningen låg innan renoveringen 2019 på 6600kr/kvm boyta. Föreningen får in ca 600 tkr/år från hyresrätter och lokalerna. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar. Se mer information om föreningens ekonomi i årsredovisningen.

Gemensamma utrymmen

Det finns en fin innergård med grillar och utemöbler. Tvättstugan ligger i källaren mellan port 14-16 och är utrustad med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns cykelrum och barnvagnsrum i husen, närmsta i port 28. Föreningen har även en lokal man kan hyra samt ett badrum att använda om man renoverar. Ett miljörum för källsortering finns mellan port 16-18. Det finns även en sandlåda på baksidan av huset. Det finns en trädgårdsgrupp i föreningen och det anordnas trädgårdsdagar två gånger om året. Lägenheten disponerar över två källarförråd. Ett ligger i samma port och det andra i porten bredvid.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Månadsavgift

Värme & V/A ingår i avgiften.

Bredband & kabel-tv

Medlem tecknar själv avtal för bredband & kabel-tv. Fiberoptik till valfri leverantör samt Tele2 (tidigare ComHem) via antennuttaget.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen betalar en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet. För andrahandsuthyrning tar föreningen ut en avgift om 10% av prisbasbeloppet per lägenhet och år.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse, hemsida, stadgar samt senaste årsredovisning. www.lyckohjulet5.se. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Det så kallade Folkparksområdet i Västberga är en lummig och lugn oas med närhet till grönområden, kommunikationer och service. Huset på Dansbanevägen 26 ligger med ett ypperligt läge nära populära Telefonplan och Midsommarkransen med närhet till allt praktiskt som ger en bekväm vardag, såsom storköp, mataffärer, apotek, systembolag, vintagebutiker och bibliotek liksom motionsspår och klättercenter. I området hittas också restauranger, mysiga caféer och härliga parker. Elektraparken är en del av den forna folkparken och som, under upprustning av staden, har försetts med utegym och dusch att svalka sig i på sommaren. Tunnelbana tar dig till city på ca 13 minuter, Midsommarkransens station ligger ca 700 meter hemifrån. Buss till Liljeholmen/Årstaberg/Älvsjö ligger ca 200 meter bort och Årstaberg pendel ca 1,5 km bort. E4 ligger lättillgängligt och på någon enstaka minut kan du befinna dig på motorvägen för färd mot innerstaden eller söderut.