Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Svarvargatan 7
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 2 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 85 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 641 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband 100/100 Mbit/s via Ownit )

Svarvargatan 7

SOCIAL OCH INBJUDANDE 2,5:A MED INDUSTRIELL KARAKTÄR OCH FIN UTSIKT

FOTO: JOHANSSON TEXT: BECK-REMNES STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Alexander Lövgren
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Svarvargatan 7
Område
Kungsholmen
Våning
2 av 6, hiss finns
Rum
2,5 rum och kök
Area
85 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 641 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband 100/100 Mbit/s via Ownit

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Stockholm Fryst
bästa glassen i stan med egen tillverkning på Kungsholms strand.
Les Petits Boudins
franskt surdegsbageri med enorma bullar och daglig lunch.
Kvällsbad
på Hornsbergs strand.
Seoul Kimchi
genuin koreansk kimchi-tillverkning.
Kungsholmens vinbar
med grymt utbud och stort kunnande.

Industriarkitektur

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1897

Industriverket, beläget i kvarteret mellan Igeldammsgatan och Svarvargatan på Kungsholmen är samlingsnamnet för de tre fabrikshusen Bryggeriet, Radiofabriken och Cigarrfabriken. Radiofabriken är fastigheten på Svarvargatan som ursprungligen byggdes som en industrifastighet år 1897, men som 2017 totalrenoverades och byggdes om till lägenheter under ledning av Oscar Properties. Det råa och robusta har kompletterats med smarta funktionella lösningar och taktila material. Unika detaljer ger husen karaktär samtidigt som personlighet bevarats. Föreningen består idag av totalt 147 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Brf Industriverket är en äkta bostadsrättsförening och äger marken. En lugn förening med hjälpsamma grannar, många barnfamiljer och ofta lek på innergården.

FÖRENINGEN

Brf Industriverket

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Isbrytaren 52 med adresserna Svarvargatan 7-11 samt Igeldammsgatan 22 A-C. Föreningen består av 147 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 2 lokaler med hyresrätt och 11 bostadsrättslokaler. Bostadsrättslokalerna ägs alla av Stockholmsstad-Fastighetskontoret och det bedrivs förskoleverksamhet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1897.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades år 2015.

Mark

Föreningen äger sin mark.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Viredo AB.

Garage och parkering

Föreningen har 35 garageplatser med tillhörande laddplatser. Separat kö. Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad. Taxa 3.

Renovering

Fastigheten har totalrenoverats år 2017. Då renoverades stammarna, taket, fönster, fasaden, elstigar bytta, 3-fas el indraget mm.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till 189 mkr, vilket ger cirka 14 000 kr/kvm boyta, och 13 000 kr/kvm totalyta.

Avgifter:

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp (ca 1190 kr) faktureras köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp (ca 476 kr) faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga kommande höjningar på månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen:

Trevlig innergård med möbler och planteringar. Cykelrum, barnvagnsrum samt sop- och miljörum.

Andrahandsuthyrning:

Får ske efter tillstånd från styrelsen.

Bredband och tv

100/100 Mbit/s via Ownit ingår i månadsavgiften.

Ägande

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel 10 % för den som avser att nyttja bostaden för permanentbruk.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Svarvargatan ligger i mysiga och lugna kvarter på Kungsholmen med närhet till trevliga promenadstråk och joggingspår längs med Karlbergskanalen, Kungsholms Strand och Norr Mälarstrand, och även Solnas kuststräcka och Pampas Marina på andra sidan vattnet. Här bor du mitt i stan men omringad av vatten, stadsparker, mysiga caféer och restauranger. En alldeles egen oas mellan Fridhemsplan och Hornsbergs myller ger en oslagbar känsla av avskildhet mitt i stadspulsen. Här finns även ordentligt med förbindelser både med Stadshagens tunnelbanestation och Fridhemsplans tunnelbanestation och busstorg.