Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Valsbergs gränd 9
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 32 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 1 749 kr/mån inkl. värme och vatten. )

Valsbergs gränd 9

MYSIG OCH VÄLPLANERAD ETTA MED HÖGT LÄGE I MIDSOMMARKRANSEN

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Valsbergs gränd 9
Område
Midsommarkransen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
1 rum
Area
32 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
1 749 kr/mån inkl. värme och vatten.

Driftskostnader

El
1 680 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Övrigt
2 400 kr/år
Total driftskostnad
5 880 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

AB Café
Hit brukar jag gå och köpa helgfrukost.
Scandwich
Fantastiska mackor och quiz.
Tellus Bio
Kvartersbiograf och café
Klipporna vid Vinterviken
Här har jag spenderat många sommartimmar.
Gunnel och Ruth
Bageri med Söderorts bästa bröd och bullar.

Arkitekturen

Arkitekt: Peder Clason 1935

1935–1936 uppfördes huset på tomten Hundrovan 1 av Byggnadsföreningen Felicitas efter ritningar av Peder Clason, son till Isak Gustaf Clason, en av våra mest framstående arkitekter i slutet av 1800-talet, som bland annat ritade Nordiska museet. Sonen Peder skapade till exempel Sveriges paviljonger på världsutställningarna i Barcelona och Bryssel. På 1930-talet ritade han flera flerfamiljshus, framför allt i Gröndal, men alltså även detta hus i Midsommarkransen som är en kännetecknande byggnad från hans penna. Det är ett trevåningshus där det översta planet på gavlarna är utformat som en indragen vindsvåning med terrasser utanför. Fasaden är avfärgad i en vit nyans och fönstren är röda. Placeringen högst upp på en höjd ger fin utsikt över staden.

FÖRENINGEN

Brf Hundrovan 1

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Hundrovan 1 är belägen på Valsbergs gränd 9. Föreningen består av 12 stycken bostadsrätter om 442 kvm samt 1 lokal med hyresrätt. Huset byggdes 1936 och består av tre våningsplan samt källare. Föreningen registrerades 2002 och är en äkta förening.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo.

Urval renoveringar

Stambyte, 2000-2004. Byte av elstigar, 2004. Trapphusrenovering, 2006. Ommålning av tak, 2009. Stambyte avlopp, 2012. Renovering av tvättstuga, 2012. Installation av uteluftintag, 2017.

Kommande renoveringar

Föreningen har inga renoveringar planerade. En ny energideklaration ska upprättas under 2021 och de har beställt en ny underhållsplan.

Ekonomi

Föreningen har mycket god ekonomi och har haft det länge. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 1,5 Mkr, vilket ger cirka 3 500 kr per kvm boyta. Snittet i området är ca 7 500kr/kvm. Det finns inga avgiftsförändringar beslutade.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Brandkontoret.

Städdagar

Föreningen har en gemensam städdag per år.

Gemensamma utrymmen

Föreningen delar med grannföreningen Brf Hundrovan 2; Fjärrvärme, varmvatten, sophantering och pappersåtervinning. I övrigt har föreningen en tvättstuga samt cykelförråd i källarplan. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Parkering

Till fastigheten hör 4 stycken parkeringsplatser som kostar 300kr/månad. Det är i dagsläget 4 personer i kö. Boendeparkering på gatan gäller i området. Se Stockholms stads hemsida för mer information om boendeparkering.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A samt kabel-tv bas ingår i avgiften. Föreningen är ansluten till ComHem och lägenhetsinnehavaren tecknar enskilt abonnemang för bredband.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet betalas av köparen.

Juridisk person/medlemskap

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-11-05, föreningens stadgar samt årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Valsbergs gränd är en liten gata som kanske inte hör till de mest namnkunniga i Midsommarkransen men ligger centralt placerad, endast ett par minuter från tunnelbanan. Här kan du traska ner till någon av områdets alla restauranger och kanske se en film på anrika Tellus bio. Det är lite av en lyx att bo i ett lugnt område, ha nära till natur och Mälaren och också ha gångavstånd till sådant som hör staden till. Samtidigt kan du sätta dig på cykeln och nå den stora staden på tio minuter.