Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Radhus
  [Adress] => Vällingbyvägen 112
  [Område] => Vällingby
  [Våning] => 
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 102 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 5 600 kr/mån Inkl; v/a, bredband, parkering [Pris] => 6 000 000 kr Accepterat pris )

Vällingbyvägen 112

FANTASTISKT 1950-TALSRADHUS MED HÖG ORIGINALKÄNSLA OCH LITEN TÄPPA

FOTO: JONSSON STYLING: RYDMAN SKRIBENT: MURÉN

BUDGIVNING

Budgivning pågår!

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Radhus
Adress
Vällingbyvägen 112
Område
Vällingby
Rum
4 rum och kök
Area
102 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
5 600 kr/mån Inkl; v/a, bredband, parkering
Pris
6 000 000 kr Accepterat pris

Driftskostnader

El
16 000 kr/år
Försäkring
5 500 kr/år
Övrigt
4 264 kr/år
Total driftskostnad
25 764 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Övrigt = gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nälstafältet
Stor öppen yta som bl a har utegym, parkourpark, tennisbanor och skidspår
Vällingby centrum
Butiker, service och kultur med bevararad tidstypisk arkitektur.
Närheten till vatten och bad
Här finns både bassängbad och Mälaren med flera olika badplatser.
Kanaans trädgårdscafé
Trevligt åretrunt-öppet fik vid Kaananbadet.

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Carl-Eddie Lund 1956

Radhusområdet Aurora uppfördes mellan 1955 och 1957 av Svenska Riksbyggen och ritades av arkitekt Carl-Eddie Lund som själv flyttade in i ett av husen i föreningen. Utemiljön skapades av landskapsarkitekt Jange Blomkvist. Radhusen har en både ändamålsenlig och tidstypisk utformning och är idag mycket välbevarade. Genom åren har man inom föreningen varit väl medveten om värdet i att bevara området och byggnadernas karaktär. Detta har resulterat i att radhusen är grönklassade i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt. Detta måste man förhålla sig till vid eventuella renoveringar ombyggnationer, såväl interiört som exteriört.

FÖRENINGEN

Brf Aurora i Vällingby

Föreningen

Brf Aurora, Vällingby (org. 702000-0985) är en äkta förening som förvärvade tomträtten till fastigheten Lagerchefen 1 år 1956 i samband med att radhusen på Vällingbyvägen 60-116 byggdes. Föreningen består av 25 radhus med bostadsrätt, en föreningslokal och tre garagelängor. Marken innehas med tomträtt som löper t om 2034.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 2 332 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 5,7 MSEK. Avgiften höjdes i april 2021 med 5%. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Renoveringar, i urval

2021 målning av förrådstak (utförs av medlemmarna själva efter behov) 2019 indragning av fiber, renovering av garagetak, 2016 renovering av garagedörrar, 2013 fönstermålning, 2012 renovering av balkonger med byte av betongplatta, omläggning av plattor fram och baksida, gemensamhetslokalen byggdes om, 2007/2008 badrumsrenovering, 2007 bergvärme installerades, 2005 blev föreningens mark och byggnader K-märkta enligt grön klass.

Planerade renoveringar

2022-23 relining av avlopp, ny garagelänga på östra längan därav tillfälliga containrar på gården, avgiften är anpassad för detta.

Bredband och kabel-tv

Fiber finns i varje lägenhet, gruppanslutning via Ownit (1000 Mbit/s) Ownit TV-mini samt telefoni, kabel-tv via Tele2, avtalet upphör 2022.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med tvättrum och torkrum finns intill föreningslokalen, föreningslokalen kan användas till möten, fester, gästrum och pingishäng, parkliknande tomt med sittgrupper, garage, sop - och källsortering, cykelförråd i källare under garagen.

Förråd

Lägenheten disponerar ett förråd i anslutning till entrén.

Garage

Det finns tre stycken garagelängor, varje lägenhet har tillgång till en garageplats, under garaget finns källare med plats för cyklar och extra förvaringsutrymme.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer 2 ggr/ år, vår och höst, det finns en trädgårdsgrupp och man hjälps åt att hålla fint.

Hemsida

www.brfaurora.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i november 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Brf Auroras hus i kvarteret Lagerchefen 1 är en välbevarad 1950-talspärla i Vällingby. Sven Markelius, som vid denna tid var stadsplanedirektör i Stockholm, tog tillsammans med Göran Sidenbladh fram stadsplanerna för Vällingby, som skulle bli en ny typ av stadsdel, en så kallad ABC-stad, vilket stod för arbetsplatser, bostäder och centrum. När Vällingby stod färdigt fick det stor uppmärksamhet med besökare från hela världen som kom för att studera den nya moderna stadsdelen. Brf Auroras hus ger, allt enligt planen, närhet till såväl centrum som grönska, skolor, förskolor och fritidsaktiviteter. Här finns också fina motionsstråk, utegym, fotbollsplaner, tennisbana och möjligheter för både längd- och pulkaåkning vintertid. Tunnelbanan i Vällingby centrum förflyttar dig till Fridhemsplan på 20 minuter och till T-centralen på 30.