Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sveavägen 97, 3 tr
  [Område] => VASASTAN
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 44 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 057 kr/mån Inkl. Värme, VA, Kabel-TV basutbud & Bredbandsuppkoppling )

Sveavägen 97

1920-TALSCHARM I VASASTAN – ENRUMMARE MED STORT KÖK OCH SPRÖJSADE FÖNSTER

TEXT: BECK REMNES FOTOGRAFI: EMILSSON STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sveavägen 97, 3 tr
Område
VASASTAN
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
1 rum
Area
44 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 057 kr/mån Inkl. Värme, VA, Kabel-TV basutbud & Bredbandsuppkoppling

Driftskostnader

El
3 900 kr/år
Försäkring
1 100 kr/år
Total driftskostnad
5 000 kr/år

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Sundevich
Café Pascal
Savant bar – Kaffe och vin
Lilla Ego
Tranan

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1925 SVEN WALLANDER

På tomterna Nejlikan 31 och Nejlikan 33 uppförde HSB under åren 1925-1926 två större bostadshus. De ritades av Sven Wallander som också var arkitektkontorets chef och ritade det mesta som organisationen uppförde vid denna tid. I Nejlikan skapade han ett för tiden toppmodernt boende med små lägenheter med varmvatten, maskintvättstugor och sopnedkast, något som Sven Wallander dessutom sökte och fick patent på. Husen ligger en bit indragna från Sveavägen och har fem våningar och vackra tidstypiska fasader som är slammade i en gulröd kulör. Sveavägen 97 ligger i Nejlikan 33. Brf Nejlikan 31 & 33 består av 169 bostadsrättslägenheter, tre hyreslokaler och ett garage som då det stod nytt var ett av Stockholms första garage. Trapphuset renoverades och återställdes i 1920-talstil under 2014. Föreningen äger tomten med parkliknande gårdar på båda fram- och baksida som alla ligger skyddade och omgivna av hus. Här finns uteplatser, rabatter, cykelparkering, soprum med mera. Man kan även köra in med bil på gården för tillfällig avlastning vilket är praktiskt. En övernattningslägenhet finns att tillgå med avgift på 300 kr/natt. Den är inredd med bäddsoffa samt en våningssäng.

FÖRENINGEN

Brf Nejlikan 31 & 33

Antal lägenheter och lokaler

Brf Nejlikan 31 & 33 i Stockholm består av 169 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en s.k. äkta förening och äger marken. Föreningen har ägt fastigheten sedan byggåret 1926.

Förvaltare

HSB Stockholm sköter ekonomisk förvaltning och Fojo AB sköter teknisk förvaltning.

Ekonomi

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar och är lågt belånad med långfristiga skulder på ca 13,5 mkr, dvs 1588 kr/kvm. En mycket låg belåning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen samt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Garage/parkeringsplatser

Föreningen har 22 garage- och parkeringsplatser. Kö i dagsläget, se mer information på föreningens hemsida. Pris är 1300kr/mån.

Renoveringar

Tidigt 1980-tal: Stambyte. 1991 - Renovering av tak, fasad, trapphus, tvättstugor, 3-fasel till alla lägenheter samt installation av hissar i samtliga trapphus. 2011 - Totalrenovering av samtliga tvättstugor, såväl ytskikt som maskiner. 2014 - Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter samt renovering och ommålning av samtliga trapphus. 2015-2016 - Åtgärder för att förbättra ventilationen. 2016 - Renovering av källare och källarförråden tillhörande Frejgatan 51 och 53. 2018 - Borrning för och installation för bergvärme (togs i bruk under 2019). 2020 - Gruppanslutning för bredband med Bahnhof. 2021 - Modernisering av samtliga hissar i föreningen samt filmning av alla avloppsstammar.

Kommande renoveringar

2022 - OVK-besiktning, Spolning av avloppsstammar. 2023 - Byte av dagvattenbrunnar, Byte av horisontella avloppsstammar. 2025 - Tvätt och ommålning av plåttak. 2026 - Byte av tvättmaskiner och torkskåp, Tryckstegringspump. 2028 - Tvätt av putsfasad och byte av stuprör. 2031 - Renovering av tvättstugor, soprum samt byte av återvinningskärl. 2032 - Renovering av fönster, Målning av balkongräcken och undersidan av balkongplatta.

Bredband och kabel-tv

I månadsavgiften ingår Com Hems digitala basutbud. De flesta lägenheter har bredbandsanslutning via Bahnhof, vilket ingår i månadsavgiften. Beställning av en ny bredbandsanslutning bekostas av bostadsrättshavaren men beställs genom föreningen. Det finns även möjlighet att få bredband via Com Hem och Telenor men då bekostas det av bostadsrättshavaren själv.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd om ca 5 kvm.

Gemensamma utrymmen

Tre tvättstugor varav den närmaste ligger i 87:an där även gästlägenhet finns. Därutöver finns soprum för grovsopor. Cykelförvaring sker på föreningens gård.

Hemsida

https://www.brfnejlikan3133.se/

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2020 samt föreningens officiella hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Ifrån den här adressen har du har lika nära till Odenplans puls som till Hagaparkens grönska, och en picknick i Vanadisparken är bara ett övergångställe bort. Sveavägen 97 ligger precis angränsande till det klassiska bostadsområdet Sibirien, lugna mysiga kvarter att strosa omkring i med en härlig tillgång till Vasastans breda utbud av caféer, restauranger och barer. På promenadavstånd ligger City och Östermalm, likväl som Karlbergssjön åt andra hållet. Och kommunikationerna är goda med Odenplans tunnelbana, pendeltåg och busstorg några minuter hemifrån. Du bor även nära Stockholms stadsbibliotek och Studentpalatset. För studerande vid till exempel Stockholms universitet, KTH eller Handels är detta läge perfekt.