Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Idungatan 10
  [Område] => VASASTAN
  [Våning] => 2 av 4, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 100 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054 [Tomtareal] => [Avgift] => 5 539 kr/mån Inkl. Värme & V/A. Obligatoriskt tillägg om 175 kr/mån tillkommer för bredband & kabel-tv. )

Idungatan 10

NYRENOVERAD OCH VÄLBEVARAD - FANTASTISK SEKELSKIFTESTREA MED TRE KAKELUGNAR

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Idungatan 10
Område
VASASTAN
Våning
2 av 4, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
100 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054
Avgift
5 539 kr/mån Inkl. Värme & V/A. Obligatoriskt tillägg om 175 kr/mån tillkommer för bredband & kabel-tv.

Driftskostnader

El
3 800 kr/år
Försäkring
4 200 kr/år
Total driftskostnad
8 000 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
2 vuxna & 2 barn i hushållet.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Hagaparken och Brunnsviken
Nära till både grönska och vatten
Odenplan
Bra knutpunkt i staden, lagom nära!
Vinverket
Trevlig vinbar och restaurang precis runt hörnet!
Greasy spoon
Kvarterens frukosträddare!
Enkehusparken, Hälsingehöjden, Vanadislunden
och Observatorielunden - många parker med lekparker i närheten, perfekt för barn.

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Oscar Holm 1903

Huset på Idungatan 10 uppfördes mellan 1903 och 1904 och ritades av Oscar Holm (1863–1946), en arkitekt som står bakom ett trettiotal byggnader i Stockholms innerstad, främst i Vasastan. Vid flera av byggena verkade han också som byggmästare, vilket också är fallet med Odin 24. Byggherre var Helena Odhner (1874–1958). Att en kvinna vid det förra sekelskiftet var verksam som byggherre hör inte till vanligheterna utan får ses som unikt. Helena Odhners namn hittas på flera byggen i Vasastan och på Kungsholmen från sekelskiftet och framåt, under en tid som hon också födde fyra barn. Hennes liv väcker onekligen nyfikenhet, men tyvärr finns inte mycket dokumenterat i övrigt om henne. Odin 24, som består av ett gatuhus och ett gårdshus, är uppfört i jugendstil och har en välbevarad, ornamenterad och vitputsad gatufasad med ursprungliga och grönmålade fönster. När huset stod nytt var det inrett med torrklosetter med avträden på gården. 1923 utfördes vatten- och avloppsritningar och lägenheterna fick toalettrum. I denna lägenhet tillkom under 1920-talet även fiskbensparketter och man lade in nya linoleumgolv ovanpå brädgolven, som sedan låg kvar i nästan hundra år.

FÖRENINGEN

Brf Idun

Antal lägenheter och lokaler

Brf Idun Stockholm är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Odin 24 på adressen Idungatan 10 och 10A. Föreningen består av 35 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, varav vissa är sammanslagna till större lägenheter och 2 är bostadsrättslokaler. Föreningen har även 1 hyreslokal om ca 70 kvm som i nuläget är en kostateljé. Den totala lägenhetsytan för bostadsrätterna är ca 1857 kvm. Föreningen bildades som en BF 1919 men ombildades till en bostadsrättsförening 1996.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo. Fastighetsskötsel av Fastighetshjälpen Lindgren.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

Urval renoveringar

1989, byte av köksstammar & elstigare. 1989-2006, byte WC-stammar. Gathusets WC-stammar byttes 2006. 2007, renovering av gathusets fasad mot gatan. 2007-2008, trapphusrenovering. 2013, byte & relining av horisontella stammar i källaren. 2013, renovering av bastu och relaxavdelning. 2014, byte av undercentral. 2017, renovering av samtliga fönster och ytterdörrar. 2019, stamspolning. 2020, OVK. 2020, renovering av gathusets fasad mot gården. Se årsredovisning för mer information om utförda renoveringar.

Kommande renoveringar

2022, Åtgärda anmärkningar efter OVK:n (denna lägenhet har ingen anmärkning). Om ca 5 år ska gårdsbjälklag renoveras. Om ca 10 år bör taket renoveras/bytas samt renovering av gårdshusets fasad.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och amorterat löpande på sina lån. De långfristiga skulderna är ca 9 mkr vilket ger en belåning på ca 4 960kr/kvm boyta. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar. Se mer information om föreningens ekonomi i årsredovisningen.

Gemensamma utrymmen

Det finns en fin innergård med grillar och utemöbler. Gården renoverades 2011 med konstgräs, och planteringar av träd, buskar och växter. Föreningen har en gemensam tvättstuga i gårdshusets källare utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkskåp. Samtliga maskiner är nyligen utbytta. Det finns dessutom ett hobbyrum, bastu/relax samt cykel-/barnvagnsrum i källaren.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband

Värme & V/A ingår i avgiften. Ett obligatoriskt tillägg om 175kr/månad tillkommer för bredband & kabel-tv bas som levereras av Telenor. Baspaket TV samt 100 Mbit bredband ingår i avgiften.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse, stadgar samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Idungatan är en trevlig kvarterslång liten gata med bebyggelse från mestadels förra sekelskiftet. Med sina 200 meter är den en av innerstadens kortaste gator, lugn och enkelriktad, men med närhet till många trevliga restauranger och en mycket bra matbutik runt kvarteret, Ica Supermarket på Vanadisvägen. Läget mitt emellan knutpunkten Odenplan och oasen Hagaparken är idealiskt. Känslan är ett centralt boende, men där man snabbt kan komma bort från storstan om man vill det.