Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lundagatan 48A
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 3 av 4, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 19 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 182 kr/mån Inkl. värme, v/a, basutbud kabel-tv (ComHem) och IP-telefoni. En obligatorisk kostnad tillkommer på 100 kr/månad för bredband, fiber via Ownit (1000/1000 Mbit/s) samt en kostnad på 75kr/månad för elen. )

Lundagatan 48A

CHARMIGT PÅ SKINNARVIKSBERGET – YTSMART ETTA I KVARTERET GNEJSEN

TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: VAN KEPPEL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lundagatan 48A
Område
Södermalm
Våning
3 av 4, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
19 kvm
Förvaltarens information
Avgift
1 182 kr/mån Inkl. värme, v/a, basutbud kabel-tv (ComHem) och IP-telefoni. En obligatorisk kostnad tillkommer på 100 kr/månad för bredband, fiber via Ownit (1000/1000 Mbit/s) samt en kostnad på 75kr/månad för elen.

Driftskostnader

El
1 764 kr/år
Försäkring
3 192 kr/år
Total driftskostnad
4 956 kr/år

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Högalidskyrkan
Framför allt luciakonserterna varje år.
Långholmen
Bad mitt i stan, löpning och promenadstråk.
Skinnarviksringen och Skinnarviksberget
Klippor med utsikt och härligt parkhäng.
Seyhmus
Vegetarisk restaurang på Varvsgatan 29.
Hornstull
Alla barer, restauranger och pulsen.

Arkitekturen

Arkitekt: Theodor Kellgren 1936

Fastigheterna i kvarteret Gnejsens östra del bebyggdes av stiftelsen Wilhelm Govenii Minne, vars uppgift var att uppföra goda byggnader för samhällets mindre bemedlade, främst änkor och deras barn. De två parallella husen i fastigheten Gnejsen 2 byggdes 1932 och fem år senare byggdes Gnejsen 6, med fasad mot de tidigare byggnadernas gavlar. Arkitekt var Theodor Kellgren. Fast det hann gå några år mellan byggnadernas tillkomst är de väldigt lika. Däremot är skillnaden mot kvarteret Marmorn intill slående. Marmorn, som stod klart före Gnejsen, är radikal funktionalism, medan Gnejsen 2 och 6 är klassicistiska i stil. Fastigheterna gör ett nästan herrgårdsliknande intryck med sitt fina läge där de två flygelbyggnaderna flankerar huvudbyggnaden dit en stor trappa leder upp från Lundagatan.

FÖRENINGEN

Brf Gnejsen 2

Föreningen

Brf Gnejsen 2 (org. 716420-1621) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Gnejsen 2 och Gnejsen 6 år 2003. Föreningen består av 3 flerbostadshus med adresserna Lundagatan 46 - 52 och omfattar totalt 169 lägenheter varav 164 lägenheter med bostadsrätt (6.487kvm), 4 lägenheter med hyresrätt samt 15 lokaler. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på mycket låga 326 kr / kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 2 mkr. Man har ett positivt kassaflöde och goda intäkter från lokaler. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1207,5 kr som betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 483kr betalas av pantsättaren dvs köparen vid tagande av nya lån

Gemensam el

Föreningen har ett gemensamt elavtal för alla boende och lokaler i husen. I korthet betyder det att föreningen står för elabonnemang och varje lägenhet/lokal betalar för den egna förbrukningen och en låg fast del. När nya lägenhetsinnehavare/hyresgäster flyttar in behöver man inte göra en flyttanmälan till elnätsbolag utan ansluts automatiskt till föreningens elavtal. I och med att föreningen köper in el till alla lägenheter/lokaler får vi ett mycket förmånligt elpris.

Medlemmar debiteras en fast avgift på 75 kr/månad som betalas kvartalsvis i förskott och en rörlig kostnad (själva elförbrukningen) som betalas kvartalsvis i efterskott. Kostnaden läggs på samma avi som avgiften/hyran..

Renoveringar, i urval

2021 renovering av lek och grillplats, gemensam el för alla lägenheter och lokaler, 2020 målning; grovsoprum, barnvagnsrum och tvättstugor, Renoverat avlopp Port 48 A, 2019 energideklaration och OVK utförd, lokal ombyggd till två bostadsrätter, 2018 målning staket och källarutrymme, målning av samtliga trapphus, nya förråd på vinden 46-48 och 50-52, 2017 dränering och dagvatten baksida av 50-52, 2017 ny plantering, renovering av vissa fasader, renovering av föreningslokalen och källarutrymmen, , 2011 föreningens gård renoverades, 2000 totalrenovering av fastigheterna med bl a stambyte, omdragning av elstammar, putsning av fasad och nytt tak, detta blev klart 2002.

Planerade renoveringar

Kommande. planerade renoveringar finns i föreningens underhållsplan.

Bredband och kabel-tv

Alla lägenheter är anslutna till fibernät via Ownit med hastigheten 1000/1000 Mbit/s. En obligatorisk avgift på 100 kr / månad tillkommer. Kabel-tv via Comhem vars basutbud ingår i avgiften.

Förråd

Tillhörande lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Gemensamma utrymmen

Fullt utrustade tvättstugor finns i varje hus + en grovtvättstuga i hus 50-52 och en drop-in tvättstuga i hus 46-48, cykelrum, barnvagnsrum, fixar-rum, miljöstation samt föreningslokal. Medlemmar kan hyra föreningslokalen för ca 30 personer, som finns i källaren i hus 50-52. Det finns även en gästlägenhet för 4 personer att hyra från i år.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med en minsta ägarandel om 10%

Hemsida

www.gnejsen2.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i april 2022 samt säljaren. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Skinnarviksberget är Stockholms innerstads högsta berg med sina 53 meter över havet. Området bjuder på fantastiska panoramavyer över staden och vattnet från promenadstråk och picknickplatser. Dessutom bor du i en spännande kulturmiljö bland stadsvillor, malmgårdar, kullerstenar, parker och grönska. I grannkvarteret ligger Kristinehovs Malmgård som är en lite dold pärla med välbevarade 1700-talsmiljöer och en fin trädgård. Långholmen och Årstaviken finns nära för både löprundor och bad. Samtidigt är stadspulsen inte långt borta, med kort promenadavstånd till både Hornstull och Mariatorget med restauranger, barer, butiker och olika kommunikationsmöjligheter.