Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Medsolsbacken 17, 11tr
  [Område] => Hässelby Strand
  [Våning] => 11 av 11, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 102 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 5 684 kr/mån Inkl; värme, v/a )

Medsolsbacken 17

VÄLPLANERAD FYRA MED BALKONG OCH HÄSSELBY STRANDS BÄSTA UTSIKT

FOTO: SPINELL STYLING: RYDMAN TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Medsolsbacken 17, 11tr
Område
Hässelby Strand
Våning
11 av 11, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
102 kvm
Förvaltarens information
Avgift
5 684 kr/mån Inkl; värme, v/a

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Grimsta naturreservat
med promenad- och motionsspår
Strandpromenaden
Badbryggorna
Kanaans Trädgårdscafé
Mälaren

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Backström & Reinius 1959-1960

Sven Backström och Leif Reinius står för ritningarna till detta fina punkthus i tegel som uppfördes mellan åren 1958-1968. De båda arkitekterna studerade vid KTH 1925-1929 och startade eget år 1936. Innan dess hade Backström bland annat praktiserat hos Le Corbusier, och Reinius hade haft sin anställning hos Hakon Ahlberg. De har gjort sig kända för bland annat centrumanläggningarna Vällingby och Farsta, och duons stjärnhus i Gröndal har även uppmärksammats internationellt. Föreningen förvärvade fastigheten Gästsalen 3 på Medsolsbacken år 2012, och består av tre punkthus med en imponerande höjd på som mest 14 våningar. Brf Gästsalen 1, 2 & 3 inrymmer totalt 152 lägenheter, för närvarande fördelade på 134 bostadsrätter och 18 hyresrätter. Föreningen tillhandahåller 90 parkeringsplatser, varav 73 är försedda med uttag för motor-/kupévärmare. Det finns också 12 garage och 4 MC-platser. Dessa görs tillgängliga mot avgift via ett kösystem.

FÖRENINGEN

Brf Gästsalen 1, 2 & 3

Föreningen

Brf Gästsalen 1, 2 & 3 (org. 769607-9966) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Gästsalen 3 år 2012. Föreningen består av tre flerbostadshus med sammanlagt 152 lägenheter varav 134 lägenheter med bostadsrätt och 18 lägenheter och 1n lokal med hyresrätt samt 90 parkeringsplatser utomhus och garage med 12 platser för bil och 4 platser för MC. Marken innehas med tomträtt som gäller t om 31 december 2028.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 9 641 kr per kvm boarea. Avgiften höjdes med 5,5% den 1 januari 2022. From 2019 har föreningen haft ett överskott i resultatet exkl avskrivningar varje år och 2021 var resultatet exkl avskrivningar +1,5 mkr. Kassaflödet har också varit positivt under dessa år och vid slutet av 2021 var kassan 6,9 mkr. Det finns inga beslut om ytterligare avgiftsförändringar under året, avgiften betalas månadsvis i förskott. Tomträttsavgälden uppgår idag till 828 TKR.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 208 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2021 slutfört takbyte av hus 13, påbörjat takbyte av hus 17, översyn av värmesystem, renovering av hyresrätt, 2020 renovering av hyresrätt, renovering av balkongdörrar, återställande av skyddsrum enligt MSB’s krav, 2019 ombyggnad av lokal till bostadsrätt inför försäljning, byte av garageportar, 2013-2018 stambyte (detta hus stambyttes 2015), renovering av källare, renovering av hissar, isolering av samtliga fönster och dörrar.

Planerade renoveringar

2022-2023 underhåll av franska balkonger, anpassning av soprum för att möta nya krav om sophantering och matåtervinning, underhåll av värmesystem samt renovering av undercentral, renovering av tvättstuga, fortsatt påbörjat takbyte, se över utomhusbelysning, 2024-2025 planer på att måla om trapphusen och bygga om källarförråden.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Tele2 och Telenor, medlem tecknar eget abonnemang.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i hus 15 utrustad med fem tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, två extra centrifuger, tre torktumlare, tre torkskåp och två elmanglar, snickarrum, cykelgarage, barnvagnsförråd samt soprum och de fina och välskötta grönområdena omkring som en viss trädgårdsgrupp tar hand om.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd.

Garage och parkering

Föreningen har 90 p-platser utomhus samt ett garage med 12 platser för bil och 4 platser för mc, intern kö.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad. Gemensamma städdagara förekommer 2 ggr/år.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras med minsta ägarandel om 5%.

Hemsida

www.medsolsbacken.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i april 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hässelby Strand är en stadsdel i Västerort inom Stockholms kommun. Stadsdelen bildades 1954 på initiativ av den dåvarande stadsbyggnadsdirektören, arkitekten Sven Markelius, och har idag drygt 8000 invånare. På Medsolsbacken bor du strax ovanför Mälarens vatten och strandpromenaden vid Hässelby Strands båtklubb. Fantastiska utblickar tillsammans med både bad- och båtmöjligheter gör detta läge till något alldeles extra, en evig semesterkänsla, med vattnet som närmsta granne. Bara några minuter från pålitlig kollektivtrafik, med tunnelbanan i Hässelby strand, gör att man ändå smidigt anknyter till Stockholm och det vardagliga livet. Natur- och kulturvännen kan även uppskatta närheten till Grimsta naturreservat med motionsspår och trevliga utflyktsmål som Riddersvik, Kanaan och Hässelby slott. Barnfamiljer har nära till parklek och badplatserna Maltesholmsbadet, samt Hässelby Strandbad. Här hittas också promenadstigar bort till Kanaanbadet med tillhörande trädgårdscafé. Längs Mälaren västerut finns också Hässelbybadet och Lövstabadet. Det lilla närliggande centrumet förstärker småstadskänslan.