Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kocksgatan 51, 3+4 tr
  [Område] => Södermalm - Sofia
  [Våning] => 3 av 4, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 76 + 12 kvm
Enligt uppmätning
Enl. föreningen 74+11 kvm [Tomtareal] => [Avgift] => 4 569 kr/mån inkl. värme, vatten och tv )

Kocksgatan 51

ETAGEVÅNING MED VINDSKARAKTÄR OCH KUNGSBALKONG I SÖDERLÄGE

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kocksgatan 51, 3+4 tr
Område
Södermalm - Sofia
Våning
3 av 4, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
76 + 12 kvm
Enligt uppmätning
Enl. föreningen 74+11 kvm
Avgift
4 569 kr/mån inkl. värme, vatten och tv

Driftskostnader

El
4 416 kr/år
Försäkring
3 968 kr/år
Övrigt
3 065 kr/år
Total driftskostnad
11 449 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Holger Blom 1938

Huset på Kocksgatan 51 uppfördes år 1938 och stod inflyttningsklart året därpå. Holger Blom var en svensk arkitekt och landskapsarkitekt som framförallt gjort sig känd som stadsträdgårdsmästare i Stockholm från 1938 till 1971. Han formulerade och omsatte sociala riktlinjer för Stockholms parker. Tack vare honom och hans medarbetare Erik Glemme blev Stockholms parker internationellt uppmärksammade med det som skulle kallas Stockholmsstilen. Stockholmsstilen skilde sig innehållsmässigt och formmässigt från de tidigare gestaltningsidéerna för stadens parker. Naturen och det regionala landskapet togs som estetisk utgångspunkt och parkerna blev en typ av stiliserad natur. Parkerna sågs inte längre bara som gröna oaser som inbjöd till "finpromenader" utan även som aktiva stadsbyggnadselement där parken skulle vara en social rättighet för stadens invånare. Huset på Kocksgatan har en ljus putsfasad och tvåluftsfönster med vit inramning. Längst upp skådas en kungsbalkong med klassisk sinusprofilerad plåt (tillhörande den här lägenheten). Föreningen BRF Beckbrännaren Mindre 30 tog över fastigheten år 1991 och består idag av 21 lägenheter. Föreningen har hand om en fin liten gård med stora träd, och här finns odlings- och grillmöjligheter samt sittmöbler. Cykelförråd och tvättstuga hittas i källaren.

FÖRENINGEN

BRF Beckbrännaren Mindre 30

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Brf Beckbrännaren Mindre 30 och bildades 1991. Föreningen består av 21 lägenheter varav 19 är upplåtna med bostadsrätt och två med hyresrätt 26 kvm respektive 35 kvm . Dessa hyresrätter bör ses som en dolt tillgång för föreningen. Huset ritades 1938 av arkitekt Holger Blom.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Renovering

2008 renovering av fasad, fönster och tak, målning av trapphus

2010 Stambyte och elstigar

2012 Fasadreparation

2020 Renovering av kungsbalkong

2021 Renovering fönster

Kommande renoveringar:

2023 Renovering balkong mot gården.

2024 Byte av hisslinor

Ekonomi

De långfristiga skulder uppgår enligt årsredovisningen 2020 till ca 9,5 milj kr vilket ger en belåning om ca 11 000 kr/kvm. I kassan finns för närvarande ca 250.000 kr.

Förråd

Vindsförråd utanför lägenhetsdörren på övre plan.

Gemensamma utrymmen:

Fin grönskande innergård med sittmöbler och grillmöjligheter. Tvättstuga finns i källaren utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Cykelförråd finns i källaren.

Bredband och tv:

Bredband och tv via ComHem.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på en av de mest trivsamma delarna av söder. Vackra träkåkar, historiska områden och havsutsikt runt hörnet beskriver området väl. Nära till grönskande Vitabergsparken, strax ovanför vimlet, resulterar i tystare kvarter. Tar du backen ner till Nytorget väntar flera caféer, restauranger och barer, medan Fåfängan och dess utkiksplats (med fantastiska solnedgångar) väntar åt andra hållet. I närheten av fastigheten ligger även Fjällgatan med sin vackra utsikt över Djurgården, Skeppsholmen och Gamla Stan. Området är på många sätt dynamiskt med tillgång till bra kommunikationer med både buss 2 och 66, och promenadavstånd till Medborgarplatsens tunnelbana.