Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Cedergrensvägen 30
  [Område] => Telefonplan - Midsommarkransen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 35 kvm
Föreningens information.
1 rok enligt lägenhetsregistret. [Tomtareal] => [Avgift] => 2 235 kr/mån Inkl. värme, V/A, bredband och kabel-tv bas. )

Cedergrensvägen 30

MYSIG GAVELTVÅA MED RENOVERAT KÖK & GENERÖST LJUSINSLÄPP

FOTO: OZOLLAPA STYLING: TUNEMAR TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Cedergrensvägen 30
Område
Telefonplan - Midsommarkransen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
35 kvm
Föreningens information.
1 rok enligt lägenhetsregistret.
Avgift
2 235 kr/mån Inkl. värme, V/A, bredband och kabel-tv bas.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 291 kr/år
Total driftskostnad
5 891 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Söderbergs bageri
Stans bästa bageri.
Svenska Armaturer
Stans bästa lampbutik.
Landet
Kvarterskrogkänsla med livemusik.
Svandammsparken
Parkhäng, glass eller picknick
Plocka fläderblom & gör saft
Lägenheten ligger i kvarteret ”Flädern” och det finns flera fläderbuskar i området.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ahlberg, Backström & Reinius 1939

Husen på Cedergrensvägen ingår i LM-staden som skapades för de anställda vid LM Ericssons fabrik vid Telefonplan. De byggdes redan från början som bostadsrätter. Huset är ett s k smalhus i tre våningar, med slätputsad fasad och portar av ek och glas, som byggdes enligt den tidens rådande ideal kallat "hus i park" då de placerades fritt i grönska, till skillnad från sammanfogade i kvarter. I detta område finns hela 26 000 kvm gröna ytor. Brf Tele består av fem olika fastigheter som uppfördes under åren 1938-1941 och ritades av de namnkunniga arkitekterna Hakon Ahlberg, Sven Backström och Leif Reinius. Föreningens hus är mycket välbevarade och ger en god bild av hur den här typen av bostadsområde såg ut då det var nybyggt. Trapphusen är också ljusa och fina med spiralformade marmortrappor, fönster, vädringsbalkong och ledstång i original. Föreningen förfogar över två gästlägenheter som boende får hyra för gäster för 300 kr/natt, samt bastu och hobbyrum. Varje hus har ett eget cykelrum/barnvagnsrum.

FÖRENINGEN

Brf Tele

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Tele innehar fem st fastigheter bestående av 30 st bostadshus i Telefonplan, Midsommarkransen. Föreningen upplåter 492 st lägenheter med bostadsrätt, 22 st lägenheter med hyresrätt samt 2 st bostadsrättslokaler och 38 st hyreslokaler.

Förvärv av fastigheterna

Föreningen har ägt fastigheterna sedan de byggdes.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom tomträtt som upplåts av Stockholms stad. Omförhandling skedde i början på 2019 och avgälden kommer höjas stegvis till 2024. Omförhandlas 2029. Se mer information i årsredovisningen.

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastighetsägarna. Fastighetsskötseln sköts av Fastighetsägarna Service sedan februari 2021.

Renoveringar

Stambyte och renoveringar av elledningar (med jordade uttag) samt fasadrenovering genomfördes åren 1993–1996. Fjärrvärme drogs in 1997. Alla tak lades om mellan 2004–2009. Under åren har löpande underhåll skett och fortsätter att ske. Exempelvis pågår fönstermålning sedan 2017, vilket är gjort i detta hus. Trapphusen har nyligen målats. Tvättstugan är helrenoverad 2016 med en ny maskinpark. OVK sker i 7–9 års intervaller, de sista åtgärderna gjordes 2019. Se föreningens årsredovisning & hemsida för mer information!

Kommande renoveringar

Inga stora renoveringar, endast löpande underhåll. Ett av projekten som pågår är renovering och målning av fönster som är ungefär halvvägs i en process fördelad över fyra, fem år (detta hus klart!) Se föreningens årsredovisning för mer information.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 44,5 mkr per bokslutet 2020. Skuldkvoten är cirka 2060 kr/kvm boyta, snittet i Hägersten uppgår till 6.000 kr/kvm. Föreningen har en trygg ekonomi. De har många hyresrätter kvar, vilka kan utgöra stora tillgångar när de upplåts till bostadsrätter och säljs av föreningen. De har dessutom ca 9,4 mkr i kassa & bank.

Avgifter

Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Delat ägande & andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden. Föreningen godkänner medlemmar som avser sig att bo i lägenheten. Om föräldrar eller andra anhöriga enbart ska vara medlåntagare bör de istället lösa detta hos banken eller genom avtal sinsemellan.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år, anlitade företag ombesörjer trappstädningen och skötsel av föreningens tomtmark.

Gemensamma utrymmen

Som boende har man tillgång till 2,6 hektar grönytor med planteringar, sittplatser med mera. Varje hus har ett eget cykelrum/barnvagnsrum. Det finns tre gästlägenheter, festlokal, hobbyrum, bastu med mera. Tvättstugan finns i hus 16, Pingstvägen 34. Nio tvättmaskinsgrupper med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, vilket ger inalles arton tvättmaskiner, nio torktumlare och nio torkskåp. Samt två kallmanglar. Utöver detta även en grovtvättmaskin med tillhörande torkrum. Disponeras mot årsavgift 300 kr. Engångskostnad för passerbricka: 300 kr.

Parkering

Avgiftsbelagd parkering på gatorna i området. Den som är folkbokförd inom området kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos kommunen. Boende i föreningen kan ställa sig i kö till föreningens garageplatser och parkeringsplatser. Hyrorna är för närvarande 725 kr / 675 kr per månad för garage, 375 kr per månad för p-plats under tak och 150 kr per månad för p-plats utan tak.

Bredband och TV

Tele2 grundutbud ingår i årsavgiften. Digital-TV-box och extra kanaler bekostas av den boende. Alla lägenheter är utrustade med sk multimediauttag, och kan anslutas till Internet Cable från Tele2. 50 Mbit/s bredband ingår i avgiften till föreningen. Den som så önskar kan uppgradera till högre hastighet genom att betala ett tillägg till Tele2.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, senaste årsredovisning och webbsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.brftele.se.

OMRÅDET

Området kring Midsommarkransen och Telefonplan är lugnt och tryggt, samtidigt ett levande kvarter strax utanför tullarna. Med cykel har du fem minuter till vattnet och sju minuter till Hornstull! Det är en bra grannsämja vilket bidrar till en trygg känsla i området. Du har nära till matbutiker och stadsdelens godaste bageri, Söderbergs! En mysig småstadskänsla infinner sig tack vare många unika butiker, caféer och restauranger. Vid Midsommarkransen hittas den anrika biografen Tellus från 1920-talet, och vid Telefonplan ligger bland annat Konstfack och de populära restaurangerna Landet och Krubb. Telefonplans tunnelbana ligger fyra minuters promenadavstånd från hemmet och tar dig enkelt in till city.