Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nyårsvägen 12
  [Område] => Aspudden/Kransen
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 52 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 287 kr/mån Inkl; värme, v/a, balkongavgift, grundutbud kabel-tv, tilläggsförsäkring bostadsrätt. )

Nyårsvägen 12

BALKONG OCH ÖPPEN SPIS - GAVELTVÅA MED HÖGT LÄGE ÖVER GRÖNSKANDE GÅRDAR

STYLING: LINDHOLM FOTO: SYLWAN TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nyårsvägen 12
Område
Aspudden/Kransen
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
52 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 287 kr/mån Inkl; värme, v/a, balkongavgift, grundutbud kabel-tv, tilläggsförsäkring bostadsrätt.

Driftskostnader

El
3 464 kr/år
Sotning
100 kr/år
Försäkring
1 440 kr/år
Total driftskostnad
5 004 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

DUKA UPP TILL FEST I VÄXTHUSET
NJUT AV BRUNCH PÅ AB CAFÉ
BADA VID VINTERVIKENS BRYGGOR OCH KLIPPOR
KÖP HELGBRÖDET PÅ SÖDERBERGS BAGERI
SAFTA DE SÖTA VINBÄREN UTANFÖR PORTEN
HANDLA LOKALT I MIDSOMMARKRANSEN
I mysiga småbutiker med nytt och begagnat.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Gunnar Jakobsson, 1947

Föreningen Bläckpennan bildades år 1999 och består av tre hus på Nyårsvägen 10-20 i Hägersten. Fastigheterna ritades av arkitekt Gunnar Jakobsson och stod inflyttningsklart år 1947. Huset var ursprungligen ett elevhem och byggdes om år 1977 till hyresrätter, en ombyggnation signerad arkitekt Bengt S Carlberg för Stig Hermansson Arkitektkontor. Huset ägdes då av Svenska Bostäder. År 2001 köptes fastigheten av Brf Bläckpennan. Det är en bra blandning av storlekar på lägenheter vilket ger plats åt barnfamiljer, äldre samt unga. En god stämning och en lagom stor förening, tryggt ekonomiskt och praktiskt, men samtidigt med stor möjlighet att komma med nya förslag och initiativ. Föreningen erbjuder bastu, snickeri, gästrum, festlokal, lekrum och flera cykelförråd.

FÖRENINGEN

Brf Bläckpennan

Antal lägenheter och lokaler

Brf Bläckpennan är en äkta bostadsrättsförening och registrerades år 1999. Föreningens fastighet består av 3 flerbostadshus på Nyårsvägen i Hägersten. Föreningen har 38 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt samt 4 lokaler upplåtna med hyresrätt. Den totala boytan är 2 936 kvm.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt och omförhandlas nästa gång 2026.

Förvaltare

SBC har hand om den ekonomiska förvaltningen och den teknisk förvaltning sköts av Förvaltarna Fastighetskonsult i Sverige AB

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Gjensidige. Bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Urval renoveringar

Relining av horisontella stammar, 2020/21. OVK-arbete, 2019. Relining av horisontella stammar i port 10/12, 2019. Renovering av tvättstuga, 2019. Stamspolning, 2018. Renovering av festlokalen, 2017. Injustering värmesystem, 2014. Trapphusmålning, 2013. Relining av vertikala stammar, 2012. Fasadrenovering, 2007. Elstambyte, 1977. En detaljerad lista av samtliga renoveringar finns i årsredovisningen.

Kommande renoveringar

Det finns inga beslutade renoveringar närmsta åren.

Ekonomi

Föreningen har stabil ekonomi och 3 hyresrätter som ses som dolt kapital. De långfristiga skulderna är ca 9,5 mkr vilket ger en belåning på ca 4 792kr/kvm boyta. 2020 skedde en relining som finansierades med kapital från försäljningen av en tidigare hyresrätt. Det finns inga avgiftsändringar beslutade.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två stora öppna gårdar mellan husen med planteringar, utemöbler, lekplats, växthus och grillar. Det finns även pergola med utemöbler. Det finns en gemensam nyrenoverad tvättstuga på Nyårsvägen 10-12 som är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, två torkrum med varmblås, mangel och ytor för att vika tvätt. I föreningen finns dessutom ett snickerirum, en bastu/duschrum samt ett övernattningsrum med 4 sovplatser. Övernattningsrummet kostar 150kr/natt. Det finns även en föreningslokal med kök som medlemmarna kan hyra för fester och kalas. Intill husen finns ett miljörum där man även kan slänga grovsopor, se föreningens hemsida för mer information. Närmsta cykelrum ligger praktiskt på husets gavel!

Parkering

Det finns 12 parkeringsplatser i föreningen som kostar 500kr/månad, kösystem tillämpas och i dagsläget är det 7 personer i kö. Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och kabel-tv

Värme & v/a ingår i avgiften. ComHem / Tele2 finns indraget och medlem tecknar själv abonnemang för bredband och kabel-tv.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns förutsatt att det innehas av makar, registrerade partner eller sådana sambor på vilka sambolagen tillämpas.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse i november 2021, stadgar samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.blackpennan.wordpress.com

OMRÅDET

Området kring Nyårsvägen är levande och kreativt. Om man går ut på Fastlagsvägen till skulpturen “Månhästarna” möts man av en fantastisk utsikt över Vinterviken, och skogspartiet ner mot Örnsberg/Aspudden är bra för promenader och också härligt om man tycker om att springa i lite terräng. Ett lugnt, grönt och tryggt område nära stan. Här finns små och mysiga butiker, bagerier, deli, parker, caféer & restauranger inom nära håll både i Midsommarkransen, Aspudden och Telefonplan. Det finns också en miljömedvetenhet och en aktiv lokalbefolkning som anordnar loppisar och dylikt samt goda kommunikationer med tunnelbana, och buss 147 från Liljeholmen som stannar strax utanför porten.