Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Svartviksvägen 6
  [Område] => Bromma - Traneberg
  [Våning] => 1 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 59 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 877 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband (1000/1000 Mbit/s ) via Stockholms stadsnät samt digital TV och IP-telefoni via Sappa. )

Svartviksvägen 6

HÄRLIG HÖRNFUNKIS MED ÖPPEN SPIS, BALKONG OCH SJÖUTSIKT

TEXT: MURÈN FOTO: SPINELL STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Svartviksvägen 6
Område
Bromma - Traneberg
Våning
1 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
59 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 877 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband (1000/1000 Mbit/s ) via Stockholms stadsnät samt digital TV och IP-telefoni via Sappa.

Driftskostnader

El
2 000 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Övrigt
783 kr/år
Total driftskostnad
5 283 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Driftkostnad under övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nyrenoverade Tranebergsängen
med tennisbana, utegym, lekplatser, skateboardramper och plaskdamm
Café Brioche i Alvik
Mälaren!
Margretelund och naturen runt omkring
Sjöpaviljongen, Melanders och Poké burger i Alvik

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1938 Sture Frölén

Huset på Svartviksvägen 6, Diamantborren 1, ritades 1938 av arkitekt Sture Frölén. Frölén har ritat många namnkunniga byggnader i Stockholm med omnejd, bland annat Kungliga Tennishallen, Solna Centrum och Huddinge kommunhus. Hans hus kännetecknas av stil och elegans med sinne för detaljer och fina planlösningar. Sture Frölén tävlade till och med i OS i arkitektur vid OS i London 1948, som var det sista olympiska spel där det också tävlades i arkitektur och andra konstarter. Diamantborren 6 är ett punkthus i tre våningar plus en suterrängvåning. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Diamantborren 1

Antal lägenheter och lokaler

Brf Diamantborren 1 på Svartviksvägen 6 registrerades 2002-10.30 och är en äkta bostadsrättsförening och består av ett hus med en hyresrättslägenhet och 12 bostadsrätter om totalt 724 kvm. Huset är byggt 1938 och ritades av arkitekten Sture Frölén och är K- märkt.

Ekonomi

De långfristiga skulderna enligt årsredovisningen 2020 är 705.000kr som ger en mycket låg belåningsgrad på 974 kr/kvm bostadsyta. De långfristiga lånen idag är ca 645.000kr. Föreningen har även en kassa idag på ca 330.000kr. Inga avgiftshöjningar är planerade.

Mark:

Föreningens tomt innehar tomträtt och tomträttsavgälden är 51.400 kr/år.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts via Nabo Uppsala AB.

Urval renoveringar

2010 Tvättstugan renoverades 2012 Fastigheten stambyttes och samtliga badrum renoverades samtidigt. och 2013 genomfördes partiell dränering. 2014 Vinden tilläggsisolerades. 2015 Elstigare och elcentral byttes och elrenovering har skett i samtliga lägenheter tidigare. 2017 Takbyte genomfördes. 2018 Relining av avloppsledningar från fastigheten till stadsnätet utfördes.

Kommande renoveringar:

Enligt plan ska fasadrenovering göras 2021-2022, styrelsens målsättning är att detta inte ska påverka avgifterna.

Garage och p-platser

I huset finns två garageplatser, dessa används i dagsläget som förråd. Parkering i området kräver boendeparkeringstillstånd, avgiften är 500 kr per månad.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensam uteplats med grill som ligger ut mot vattnet. Tvättstugan finns på samma våningsplan med både bokningsbara tider och drop-in tider. Tvättstugan har 1 torkrum, 1 mangelrum samt en tvättmaskin och en torktumlare. Dessutom finns ett cykelförråd.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd om ca 3,6 kvm.

Bredband och kabel-tv

Fastigheten har fast bredband 1 Gb (1000/1000) via Stockholms stadsnät samt digital-TV och Ip-telefoni via Sappa, kostnaden ingår i avgiften.

Juridisk person/Delat ägande

Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande bifalles (exempelvis att föräldrar äger lägenheten men deras barn bor i den, ingen särskild procentsats i ägarfördelning krävs). Styrelsen beslutar om medlemskap och kan vid behov besluta med kort varsel.

Kontroll

Ovanstående grundas på kontroll med styrelsens representant i november 2021, årsredovisning 2020 samt föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Tranebergs bebyggelse härstammar till största delen från 1930- och 1940-talen, med många smalhus och punkthus, men här finns även lite äldre bebyggelse i form av äldre gårdar, bland annat Tranebergs gård precis intill denna adress. Området är kuperat och ligger på en udde omgiven av Ulvsundasjön och Tranebergs sund, med fina motionsslingor, badplatser, bryggor och båtplatser i anslutning. Här bor man lugnt och naturnära men med staden inom snabbt räckhåll. I Traneberg finns ett mindre centrum och Alvik ett större, med bland annat en välsorterad Ica-butik, gym, tennishall, flera trevliga restauranger och caféer, tunnelbana, spårväg och bussar.