Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kapellgränd 6
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 0 av 4, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 26 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 908 kr/mån Inkl; värme, v/a, bredband och Ip-telefoni. En obligatorisk avgift för kabel-tv tillkommer med f n 57 kr / månad. )

Kapellgränd 6

SKYHÖG CHARMFAKTOR - MYSIG SÖDERETTA MED FUNGERANDE KAKELUGN

FOTO: EMILSSON STYLING: LINGSELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kapellgränd 6
Område
Södermalm
Våning
0 av 4, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
26 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
908 kr/mån Inkl; värme, v/a, bredband och Ip-telefoni. En obligatorisk avgift för kabel-tv tillkommer med f n 57 kr / månad.

Driftskostnader

El
1 600 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
3 400 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Mosebacketerrassen
Omnipollos Hatt
Hotell Franz
NOFO Hotel
Babylon

ARKITEKTUR 1800-TALETS NYSTILAR

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Carl Wallin och J O Kindstedt 1882

Bostadshuset på Kapellgränd 6 och fastigheten Pelarbacken Större 8 uppfördes under 1882–1883 efter ritningar av Carl Wallin och J O Kindstedt. Av dessa två är Kindstedt den mest namnkunnige som har ritat flera hus i olika delar av staden, Wallin är inte lika dokumenterad. Huset uppfördes från början som en bostadsförening som hade till syfte att ordna fram bostäder med lägre hyror för samhällets något mindre välbeställda. Detta var ett av de första husen i Stockholm med denna uppgift. Idag har bostadsföreningen blivit en bostadsrättsförening vid namn Brf Central-Bostadsrättsföreningen. Många av medlemmarna har bott i föreningen länge och många söker sig också hit på grund av husets historia och unika utseende. Den stora fastigheten imponerar med sitt pampiga läge ovanför Björns trädgård, något som gett den benämningen ”Söderslottet”.

FÖRENINGEN

Brf Centralbostadsrättsföreningen i Stockholm

Föreningen

Brf Central-Bostadsrättsföreningen i Sthlm (org. nr 702000-3286) är en skuldfri äkta förening som äger fastigheten Pelarbacken Större 8. Föreningen ombildades 2010 från den tidigare Bostadsföreningen i Stockholm upa som förvärvade fastigheten redan år 1880. Föreningen består av två flerbostadshus belägna på Kapellgränd 6 och 6 A-C, och efter att sju nya lägenheter på vindarna och i lilla gårdshuset färdigställdes under 2019 omfattar föreningen nu 61 lägenheter med bostadsrätt. Husen förenas av en kullerstensbelagd och grönskande innergård. Marken innehas med äganderätt.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras med minsta ägarandel om 10%.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Ekonomi

Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Gemensamma utrymmen

Nyrenoverad tvättstuga i gårdshuset. Mycket fin kullerstensbelagd innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter, gemensam terrass om ca 150 kvm med planteringar och vacker utsikt.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem för tv och Stockholms Stadsnät för bredband.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 7 kvm.

Renoveringar, i urval

2019 renovering av tvättstuga, installation av hiss i alla trappuppgångar, 2018 omläggning av tak, 2014 brandskyddsundersökning, 2012 renovering av terrass, 2009 stambyte, installering av fjärrvärme.

Planerade renoveringar

2021 genomgång av soprum och cykelrum samt övrigt eftersatt underhåll, 2021/ 2022 ska samtliga trapphus renoveras och 2022 är det tänkt att genomföra en fönsterrenovering.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer en till två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i augusti 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du med supercentralt läge på Södermalm, men ändå ett steg in från myllret, mitt mellan Götgatans puls och kulturbebyggelsen på Katarinaberget. Bebyggelsen i kvarteren spänner över århundraden vilket gör området dynamiskt och spännande. Från denna adress har man nära till det mesta på Söder – Mosebacke, Slussen, Götgatan, Medborgarplatsen, Mariatorget och SoFo ligger alla på kort avstånd, likaså tunnelbana, bussar och pendeltåg. Kvarteren ger många vackra vägar för stadspromenader och närhet till många parker. När du vill gå ut och äta eller köpa take away har du förmodligen stadens mest varierade och största utbud av restauranger och caféer att välja och vraka bland. Här ligger flera mysiga frukostkaféer där man kan ta en morgonkaffe eller jobba en timme innan möten.