Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Eriksdalsgatan 24
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 1.5 av 2, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 36,5 kvm
Föreningens information.
utnyttas som 3 Rok men är 1 rok enligt föreningens register. [Tomtareal] => [Avgift] => 2 177 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband och tv )

Eriksdalsgatan 24

MELLAN SÖDERS PULS & ÅRSTAVIKEN – FINSTÄMD MINITREA MED BALKONG I SYDVÄST

TEXT: BECK REMNES STYLING: WALLMÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Eriksdalsgatan 24
Område
Södermalm
Våning
1.5 av 2, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
36,5 kvm
Föreningens information.
utnyttas som 3 Rok men är 1 rok enligt föreningens register.
Avgift
2 177 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband och tv

Driftskostnader

El
1 700 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
3 700 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
I månadsavgiften ingår nätavgift till elnätsbolag men ej hushållsel.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Wallins bageri & konditori
Trädgården
Stockholmarnas mest populära klubb om sommaren
Ringens Centrum
Butiker och Teatern, en mysig food court för luncher eller en AW.
Årstaviken
Promenadstråk nära vattnet
Eriksdalsbadet
Inomhus- och utomhusbad med gym

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1930

Fastigheten Axet 3 ritades tillsammans med de kringliggande husen i Brf Axet av Sven Wallander och stod klar 1930. Byggnaderna uppfördes för HSB:s räkning av byggmästaren Herman Pettersson. Sven Wallander var med och grundade HSB 1923 och blev sedan dess chefsarkitekt som ritade det mesta av deras produktion under denna tid. Brf Axet är en stor bostadsrättsförening med över 400 lägenheter i fem fastigheter och med mycket god ekonomi. Axet 3 är det första huset som byggdes i området och är precis som övriga hus i föreningen en trevåningsbyggnad som ligger med öppet läge invid en grön gård. I föreningen finns många tillgångar för de boende, bland annat en stor snickarbod/verkstad med möjlighet att få eget skåp, bastu renoverad år 2020, uthyrningsrum, tvättstuga och cykel-/barnvagnsrum. Föreningen har även en anställd vaktmästare med expedition på granngården.

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Axet

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten fem fastigheter i kvarteret. Föreningen består av 404 bostadslägenheter. Föreningen har även 30 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1931 av arkitekt Sven Wallander.

År föreningen övertog fastigheter

Mycket välskött och stabil förening som bildades redan 1930 och är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB samt styrelsen.

Trappstädning och städdagar

Detta är något de boende inte behöver sköta själva.

Renovering

Fastigheterna totalrenoverades mellan åren 1984 och 1992. Renoveringen omfattade stammar, el, ventilation, fasad, kök samt badrum i samtliga lägenheter. Föreningen köper gemensamt in el för samtliga lägenheter vilket gör att elkostnaden blir lägre eftersom du inte behöver betala för nätkostnad och abonnemang. Elkostnad avläses automatiskt och aviseras tillsammans med månadsavgiften.

Kommande renoveringar

En del underhåll planeras, se årsredovisning. Dock inga större renoveringar.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till ca 50 mkr, vilket ger cirka 3 064 kr/kvm boyta. Snittet inom Stockholms tullar är ca 6 000 kr/kvm. Föreningen hade enligt årsredovisningen 2020 hyres- samt övriga intäkter om ca 1.6 mkr.

Avgifter

Föreningen har inte höjt månadsavgiften på 20 år och har inga planerade höjningar av avgifterna. Axet samköper all el vilket innebär en obligatorisk elkostnad tillkommer på månadsavgiften som debiteras efter användning.

Förråd

Källarförråd om ca 4 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har flera grönskande gårdar med bersåer, 24 odlingslotter och sittgrupper. Här finns även grillmöjligheter. I källaren på Timotejgatan 4 har föreningen två övernattningsrum som medlemmarna kan hyra. De har ett gemensamt pentry, dusch och toalett. Varje rum har två sängar. Avgiften är 100 kr per rum och dygn. Det finns även en festlokal, bastu, solarium, motionsrum, hobbyrum samt vävstuga. Dessutom finns flera cykelrum och cykelställ på gårdarna.

Tvättstuga

Det finns fem tvättstugor i föreningen och skicket är generellt mycket bra med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum.

Bredband och tv

Föreningen har avtal med ComHem om distribution av kabel-tv. Avgiften för kabel-tv (grundutbud) ingår i avgiften. Om du önskar fler kanaler kan du hyra en dekoder och abonnera på extra kanaler. Föreningen har ett fiberbredbandsnät med 1000 mb/s och avtal om gruppanslutning till en bredbandsleverantör (Bahnhof).

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 50%.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Hemsida

För ytterligare information, besök gärna föreningens hemsida på: https://www.hsb.se/stockholm/brf/axet/foreningen/

Kontroll

Ovanstående uppgifter kommer från årsredovisning 2020 samt avstämning med styrelsen i samband med publicering av annons. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i ett mycket trevligt läge på Södermalms sydsida strax ovanför Eriksdalslunden. Vickergatan leder dig ända ner till vattnet vid Årstaviken där du har fina promenadstråk och motionsmöjligheter. Vill du inte bada i viken har du också nära till Eriksdalsbadet med både utomhus- och inomhusbassänger. De lugna kvarteren ligger samtidigt inte långt från Skanstulls och Götgatans puls, där du har ett stort utbud av butiker, restauranger, service och kommunikationer.