Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Falsterbovägen 8
  [Område] => Björkhagen
  [Våning] => 2 av 6, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 63,5 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 255 kr/mån Inkl. värme vatten och Kabel-TV (ComHem)
)

Falsterbovägen 8

UPPE BLAND TRÄDKRONORNA – STILSÄKER OCH LJUS FUNKISTREA MED BALKONG

TEXT: BECK REMNES FOTO: SYLWAN STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Falsterbovägen 8
Område
Björkhagen
Våning
2 av 6, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
63,5 kvm
Avgift
3 255 kr/mån Inkl. värme vatten och Kabel-TV (ComHem)

Driftskostnader

El
5 328 kr/år
Försäkring
4 375 kr/år
Total driftskostnad
9 703 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: ARCHIBALD FRID 1947

Huset på Falsterbovägen 8 byggdes mellan år 1947-1948 och ritades av Archibald Frid, en arkitekt som ritade många byggnader i både innerstaden och förorterna. Ett av hans första uppdrag, som han ritade tillsammans med Carl Åkerblad, var det stora funkiskomplexet på Kungsholmen mellan Kungsklippan och Kaplansbacken. Idag tillhör huset BRF Daggen 3, en familjär förening bestående av 24 bostadsrätter. Den gemensamma tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel. Det finns både parkeringsplatser och garageplatser i föreningen, tillgängliga mot avgift via ett kösystem. Här finns också ett gemensamt cykelrum, barnvagnsförråd och grovsoprum som även möjliggör enklare snickeriarbete. Och de trevliga grannarna får man på köpet!

FÖRENINGEN

Brf Daggen 3

Föreningen och antal lägenheter

Brf Daggen 3 registrerades 1970 och förvärvades 1979. Fastigheten bebyggdes 1948 och består av ett flerbostadshus och ligger på Falsterbovägen 8 med 24 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lokal. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsfören. Byggnadens totalyta är 1617 kvm, varav 1542 kvm utgör lägenhetsyta och 75 kvm utgör lokalyta.

Mark

Föreningens tomt innehar tomträtt. Tomträttsavgälden uppgår till kr per 104 800 kr/år och omförhandlas nästa gång årsskiftet 2026/2027.

Ekonomi

Föreningen har enligt årsredovisningen 2020 långfristiga skulder på 428 711 kr vilket ger en belåningsgrad på 278kr/kvm per boyta. Inga planerade avgiftsändringar.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga på markplan som är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum samt en mangel som ligger i ett eget rum bredvid.

Garage

Det finns 2 st garageplatser i föreningen. Kostanden är ca 1000 kr och man står automatiskt i kön när man blir medlem i föreningen. Finns även en parkeringsplats. För nuvarande är ingen garageplats eller parkeringsplats ledig.

Urval renoveringar

2020 Installation av torkskåp. 2019 Stamspolning. 2019 Energideklaration. 2018 Sopkarusellen bytt mot annat sopkärl. 2017 Ny undercentral för fjärrvärme, utbyte av två tvättmaskiner. 2016 Utbyte av en kompost, ytterligare åtgärder för att minska hissljudet. 2015 Rensning av ventilations-kanaler samt en ny OVK, renovering/utbyte av portar, störande ljud från hissen har åtgärdats, nytt tak på piskbalkong. 2014 Ny branddörr på vinden. 2013 Utvändig målning av fönster. 2012 Rengöring av värmeväxlare, byte av cirkulationspump och radiatorventiler. 2010 Målning av takplåt. 2009 Installation av säkerhetsdörrar till källare och barnvagnsstall/tvättstuga, stamspolning. 2008 Spaltventiler för ventilation i samtliga lägenheter, nytt fastighetsnät för TV, bredband och telefoni, ombyggnad av torkrummet. 2005 Iordningställande av uteplats, grill mm. 2002 Renovering av uppfarten till huset. 2000 Skyddsrum. 1999 Renovering av fönster. 1994 El-stambyte, rörstambyte. 1992 Nyinstallation hiss. 1984 Nya balkonger, omläggning av tak.

Planerade renoveringar

2022 Hissrenovering, OVK. 2021 Renovering av tvättstugan och torkrummet.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift får tas ut efter beslut av styrelsen. Överlåtelseavgiften får uppgå till högst 2,5 % och pantsättningsavgiften till högst 1 % av det basbelopp som gäller vid tidpunkten för ansökan om medlemskap respektive tidpunkten för underrättelse om pantsättning. Överlåtelseavgiften betalas av förvärvaren och pant-sättningsavgift betalas av pantsättaren.

Försäkring

Fullförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Förråd

Tillhörande lägenheten har 2 st förråd, ett på vinden som är ca 3 kvm med snedtak och ett litet ”matförråd” på markplan.

Bredband och kabel-TV

Kabel-TV via ComHem och ingår i avgiften och bredband tillkommer och kan också fås via ComHem.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC Sverige BostadsrättsCentrum AB och den tekniska förvaltningen sköts av föreningen.

Delat ägande/juridisk person

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem men godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar, årsredovisningen samt föreningens styrelse, juli 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Området kring Falsterbovägen 8 är grönt och lummigt, lugnt och trivsamt med bara lite trafik. En slags bykänsla infinner sig här då det är lätt att lära känna trevligt folk och det mesta finns på gång- eller cykelavstånd. Mataffär, bagerier, (Bonne Femme bakar fantastiska, generösa bullar och deras levain med råg är nog stadens bästa!), grönsakshandlare, postutlämning, indiskt och riktigt bra sushi i närheten. Till och med bio och teater (i Kärrtorp), yoga och gym och tennisbanor, utöver samhällsservice med vårdcentral, bibliotek och tandläkare. Här hittas också bra skolor och förskolor i området. I underbara Nackareservatet går det att vandra på mjuka stigar, tälta, bada och paddla kanot. Eller så promenerar man i elljusspåret och tar en kaffe vid Söderbysjön. Det finns flera riktigt bra lekplatser precis i närheten för både små och lite större barn, gungor och klätterställningar, basketplan och pingisbord. Det är cykelavstånd till det mesta: Södermalm, Sickla köpcentrum, Hellasgården, Hammarby Sjöstad och Globen-området. Vill man resa längre väntar tunnelbanestationen strax bakom huset och bilpooler likaså.