Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nathorstvägen 19, Högst upp
  [Område] => Hammarbyhöjden
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 72 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 823 kr/mån Inkl. Värme och VA. Obl tillägg om 307kr/mån tillkommer för TV och Bredband. )

Nathorstvägen 19

SOCIAL GAVELTREA MED VACKRA PARDÖRRAR, BALKONG I KVÄLLSSOL OCH STORSLAGEN UTSIKT

FOTO: SYLWAN STYLING: WALLMÉN TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nathorstvägen 19, Högst upp
Område
Hammarbyhöjden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
72 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 823 kr/mån Inkl. Värme och VA. Obl tillägg om 307kr/mån tillkommer för TV och Bredband.

Driftskostnader

El
9 000 kr/år
Försäkring
4 000 kr/år
Total driftskostnad
13 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Enligt säljarens uppgift. Förbrukning är alltid individuellt.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nackareservatet
Trevligt både att promenera och cykla i, och kanske ta sig ett dopp i någon av sjöarna!
Tbilisis Hörna
Måste upplevas!
Coco Koi Sushi och Poké
Nära Hammarbyhöjdens t-bana har mycket god mat och trevlig personal
Bonne Femme
Bageri och café
Hammarbybacken
Värd att ta sig upp på oavsett årstid!

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1939 BIRGER REHNVALL

Huset på Nathorstvägen 19 ritades av Birger Rehnvall och stod inflyttningsklart år 1939. Huset är ett smalhus om tre våningar med en ljus putsfasad och fönster om två och tre lufter samt balkonger i vit sinusprofilerad plåt. Arkitekt Birger Rehnvall avlade examen vid KTH året 1932 och bedrev egen arkitektverksamhet i huvudstaden. Fastigheten Sandjägaren 6 ägs idag av BRF Nathorstvägen 19-21. En trevlig och aktiv liten förening som anordnar gemensamma städdagar, som ofta avslutas med korvgrillning. På baksidan hittas sittplatser och grill, små odlingar och solstolar. Uppfräschning av trädgården pågår tack vare en aktiv trädgårdsgrupp.

FÖRENINGEN

Brf Nathorstvägen 19-21

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Sandjägaren 6. Föreningen består av 14 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1939 av arkitekt Birger Rehnvall.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 1996.

Mark

Fastigheten upplåts med tomträtt. Nuvarande avgäldsperiod löper ut 2028-03-31. Tomträttsavgälden uppgår till 42 400 kr/år.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Garage och parkering

Föreningen har 6st parkeringsplatser på fastighetens baksida. Parkeringsplats kostar 500kr/mån. För den som använder laddstolpe för elbil tillkommer avgift om 600kr/mån. Samtliga p-platser är uthyrda. Ingen kötid för medlemmar i dagsläget. I övrigt finns det boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad.

Renovering

2021, Fönsterrenovering. Innefattade även service av ventilationslådor under fönster, samt byte av inre glas till energiglas. 2020, Renovering av entrétrappa, elstolpar för billaddning och utomhusbelysning. 2019, Ventilation tvättstuga. 2018, Nytt grus på parkeringen. 2017/18, Ventilationsåtgärder för hela fastigheten. 2016, Byte av entrédörrar. 2015, Målning av trapphus. 2011, Fläktsystem. 1999, Stambyte. Tvättmaskiner har bytts ut i omgångar - samt under 2004 och 2017. El stigar (Trefas-stigare är draget till alla lägenheter). Trapphus. Fasad. 1993, Tak.

Kommande renoveringar:

Inga omfattande renoveringar är beslutade i dagsläget.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till ca 2,4 mkr, vilket ger ca 3500 kr/kvm boyta, vilket får ses som en låg belåningsgrad.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga kommande höjningar på månadsavgiften.

Förråd

Lägenheten disponerar 1 förråd om ca 2 kvm i souterrängplan.

Gemensamma utrymmen

Tillgång till källarförråd, tvättstuga (utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 mangel och ett torkskåp) och cykel-/barnvagnsrum 1 tr ner i huset. Dessa utrymmen kan också nås via ingång på markplan från baksidan. Där finns även föreningens parkeringsplatser.

Även på baksidan finns sittplats och grill, små odlingar samt solstolar man kan låna.

Bredband och tv

Utöver den angivna månadsavgiften tillkommer det även en extern avgift till ComHem om 307 kr.

Föreningen har slutit ett gruppavtal för TV där basutbudet ingår + att man får välja 8st av sina favoritkanaler.

Även bredband 100 Mbit och IP-telefoni ingår i paketet. Detta paket kostar 307 kr/mån. Föreningen håller just nu på att installera Fiber, så till hösten kommer det finnas fiber från Stockholms Stadsnät på 1Gbit/s. I samband med detta kommer det obligatoriska tillägget justeras, förmodligen neråt.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2020 samt avstämt med styrelsemedlem 2021-07-14. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress har du lika nära till cityliv och stadspuls som till natur och grönska. Här har du alla förutsättningar för ett aktivt liv, med Hammarbybacken och Nackareservatet som nära grannar och ytterligare fina promenadstråk, löparspår, mountainbikestigar, golfbana, badplatser med mera. När staden kallar bor du nära Skärmarbrinks tunnelbanestation och kan också promenera eller cykla in till Södermalm på 5–15 minuter. Däremellan ligger också Gullmarsplan med tunnelbana, tvärbana och bussar samt Globen och Tele 2 arena med shopping och nöjen. Hammarby Sjöstad med bryggor och restauranger och Sickla och dess köpkvarter är andra områden som nås smidigt från denna adress. Det är också enkelt att parkera på gatan om man har bil.