Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Rutger Fuchsgatan 8A
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 74 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 896 kr/mån Inkl bredband, värme, vatten )

Rutger Fuchsgatan 8A

LUGN OCH MYSIG 1920-TALSTVÅA MED RYMLIGA RUM OCH BALKONG MOT GÅRD

FOTO:SPINELL STYLING:COPPARSTAD TEXT:MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Rutger Fuchsgatan 8A
Område
Södermalm
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
74 kvm
Föreningens information.
Avgift
3 896 kr/mån Inkl bredband, värme, vatten

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
6 500 kr/år

planskiss

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1926 - 1927 Gustav Perslow

Kroken var ursprungligen ett stort kvarter som klövs i början av 1900-talet då Rutger Fuchsgatan drogs diagonalt genom kvarteret, vilket resulterade i två kvarter, Kroken och Metspöet. Bebyggelsen härrör till största del från 1910- och 1920-talen. Kroken 11 på Rutger Fuchsgatan 8 uppfördes 1926–1927 efter ritningar av Knut Nordenskjöld och Arvid Perslow, som tillika var husets byggherre. Nordenskjöld ritade fasaderna och Perslow planerna. Kroken 11 är ett klassiskt 1920-talshus med ett gathus plus gårdsflygel och med en slätputsad fasad i ljust tegelfärgad ton. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Kroken 11

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Rutger Fuschsgatan 8. Förening består av 38 bostadsrätter. Föreningen har även 1 lokal. Bostadsyta är 1840 kvm och lokalyta är 27 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset byggdes 1926-1927.

År föreningen övertog fastigheten:

Brf Kroken 11 registrerades 2002-01-29.

Mark:

Föreningen äger sin egen mark.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo fastighetsförvaltning AB.

Garage och parkering:

Garage finns ej, boendeparkering tillämpas i området.

Renovering:

2020 utfördes följande renoveringar, Nya källarfönster i gatuplan ut mot Rutger Fuschsgatan, Radommätning och ny energideklaration, Renovering av tak, fasad samt entréport, Inköp av möbler, matta, och inredning inköptes till samtliga vädringsbalkoner i A-huset, Brevlådor för alla lägenheter installerades på entréplanet. 2018-2019 OVK besiktning och åtgärdsplan för ej godkänd ventilation och fläktsystem, 2018 Fiber installerades i fastigheten, 2012 Hissrenovering, korg och maskineri, uppgraderades till EU-standard, 2010 Alla fönster mor gården renoverades och målades, 2005 Relining av avloppsstammar

Kommande renoveringar:

Ny värmeväxlare ska köpas in och installeras (med ventilation) under 2021.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till 4 834 000 milj kr, vilket ger cirka 2 627 kr/kvm boyta. Räntan förhandlas om i detta nu, men ligger genomsitt på 1,4% på rörligt/3 mån i dagsläget efter att ha legat på +2% tidigare. Det ser ut som om att räntan kommer kunna komma ned ytterligare där genom att binda en del av lånet.

Avgifter:

I månadsavgiften ingår värme, vatten samt bredband. Överlåtelseavgiften är 1 666 kr och betalas av köparen. Pantsättningsavgift är 714 kr och betalas av köparen (på första avin från föreningen). Styrelsen har påbörjat med att se över andelsantalen i föreningen. Detta kan komma att påverka avgiften både uppåt och nedåt beroende på lägenhet och hur utredningen går. Exakt hur varje enskild lägenhet påverkas är för tidigt att säga nu i detta skede.

Förråd:

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd om ca 3 kvm

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga, uteplats, balkonger samt cykelförråd (finns för ett fåtal cyklar).

Bredband och tv:

Bredband via fiber 100/10 mb.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande, men den som bor i lägenheten ska äga minst 10 % annars räknas boendet som andrahandsuthyrning. Inkomstkrav för boende är minst 180.000/år som ensamägare, minst 220.000/år vid tillsammansägande. Vid för låg årlig inkomst krävs borgensman (som själv måste ha minst 220.000 i årsinkomst och vara utan betalningsanmärkningar).

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du nära både SoFo och Skanstull och behöver inte sakna något. Mitt i smeten men också med flera lugna oaser i närheten, som Lilla Blecktornsparken, Nytorget, Vita Bergen, Eriksdalsområdet och Årstaviken. När du vill gå ut och äta eller köpa take away har du ett stort och varierat utbud av restauranger och caféer att välja och vraka bland. Rutger Fuchsgatan är en av stadens kortare gator som delar kvarteren Kroken och Metspöet mellan Ringvägen och Bohusgatan. För den som undrar vem Rutger Fuchs var så var han en Malmöfödd friherre och militär som levde mellan 1682 och 1753. Han jordfästes i Riddarholmskyrkan och har förutom denna gata även en väg i Saltsjö-Boo uppkallad efter sig. Så förutom att gatunamnet kan vara svårt att uttala i taxin efter en sen kväll, se också till så du inte hamnar i Nacka…