Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Svandammsvägen 21
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 0 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1,5 rum och kök
  [Area] => 37 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 503 kr/mån Inkl. Värme & V/A. )

Svandammsvägen 21

NYRENOVERAD 1.5:A I SÖDERLÄGE MED ÖPPEN PLANLÖSNING

FOTO: OZOLLAPA STYLING: YNGFALK TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Svandammsvägen 21
Område
Midsommarkransen
Våning
0 av 3, ej hiss
Rum
1,5 rum och kök
Area
37 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 503 kr/mån Inkl. Värme & V/A.

Driftskostnader

El
2 652 kr/år
Försäkring
2 343 kr/år
Övrigt
2 680 kr/år
Total driftskostnad
7 675 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Tre-Vänner
Scandwich
Svandammsparken
Zugoi Sushi
Pita i parken

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: HAGSTRAND OCH LINDBERG 1938-1940

Fastigheten Maskrosen 3 ritades år 1938 av Rolf Hagstrand och Birger Lindberg. Arkitektparet har bland annat ritat Aston Hotel med biograf Rival vid Mariatorget och Kungshuset på Kungsgatan. Svandammsvägen 21 är ett funkishus på gränsen till 1940-tal med fasad i gult slätputs, utkragande takfot, synliga taktassar och tvåluftsfönster. Brf Maskrosen 3 är en äkta bostadsrättsförening och föreningen består av 38 bostadsrätter, 4 hyresrätter och 1 lokal. Fastigheten blev omfattande renoverad på 80-talet, genomförde stambyte år 2015-2018 och i dagsläget pågår det planering för balkongbygge! Till huset hör en trevlig innergård med odlingsmöjligheter samt en takterrass med utsikt mot Söderort.

FÖRENINGEN

Brf Maskrosen 3 i Midsommarkransen

Antal lägenheter och lokaler

Brf Maskrosen 3 i Midsommarkransen är en s.k. äkta bostadsrättsförening som äger marken där deras hus står. Föreningen består av 39 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal och 3 lägenheter med hyresrätt. Föreningen bildades 2015 och är belägen på Svandammsvägen 21, 21 A och 23. Fastigheten byggdes 1939 men blev omfattad renoverad på 80-talet. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Mark

Föreningen äger marken.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen, hos Brandkontoret.

Tv och bredband

Fiberbredband samt kabel-tv via Telia.

Parkering

Föreningen har 17 st parkeringsplatser till en kostnad av 500 kr/mån. I dagsläget finns det två lediga platser.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till tvättstuga i källaren med dubbla tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkskåp. Därutöver finns samlingslokal, cykel-/barnvagnsutrymme, sopsortering, gemensam takterrass med fantastisk utsikt samt en trevlig uteplats med grillmöjligheter.

Ekonomi

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Föreningen har tre stycken hyresrätter på totalt 103 kvm (25, 25 och 53) kvar. En hyresrätt såldes av under 2021 vilket ledde till att föreningen kunde amortera sina långfristiga skulder med 3 mkr. De långfristiga skulderna ligger just nu på 17,5 mkr vilket ger oss en belåningsgrad på 10 815 kr/kvm bostadsyta. Intäkterna från parkering, lokal och lägenhetshyror uppgick 2020 till 354 tkr.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Ca 1200 kr betalas av köparen. Pantsättningsavgift på ca 500 kr/pant.

Juridisk person/delat ägande

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem. Delat ägande accepteras dock med ett krav på en minsta ägarandel på 10 %.

Renoveringar

Föreningen har genomfört stora renoveringar senaste åren. Se utförlig lista på sid 3 i årsredovisningen där bland annat stambyte badrum 2015-2018 samt stambyte kök 2002-2004 nämns.

Kommande renoveringar

Fasaden på baksidan ska renoveras. Exakt när är ej beslutat än men det kommer ske inom en snar framtid.

Balkongprojekt

Föreningen har genomfört en intressekoll bland sina medlemmar för balkongbygge. Enligt uppgift var 29 av 30 berörda medlemmar positiva. Bygglovet för balkonger är inskickat och är under granskning. Svar förväntas komma om någon månad. Om detta blir av kommer balkongerna byggas i samband med att fasaden renoveras. En balkong kostar normalt ca 100-150 tkr. När flera medlemmar beställer balkong samtidigt så brukar kostnaden ligga i det lägre intervallet. Balkongerna planeras följa stilen på byggnaden, vara tidstypiska, i den mån det går och är ekonomiskt försvarbart.

Trädgårdsgrupp

Föreningen har en nytillsatt trädgårdsgrupp som sköter om deras trädgård och de har planer för hur den gemensamma baksidan ska bli ännu bättre.

Kontroll information

Ovanstående information kommer från årsredovisning 2020 samt avstämning med föreningens styrelse den 4 aug 2021. Uppgift som är av särskild vikt för spekulant bör stämmas av med styrelsen.

OMRÅDET

Här bor du centralt och nära till allt det bästa i Midsommarkransen. Väldigt trevligt och lugnt med en härlig puls borta från puben på hörnet. Här har du allt från patagonia-klädda kombuchabryggare till de nyblivna småbarnsföräldrarna från Hornstull. Grannskapet känns tryggt och Kransens facebook-grupp är fantastiskt med sin goda grannsämja. Här hittas borttappade katter samma dag som de sprang lösa, och palettbladssticklingar delas generöst ut bland alla. Svandammsvägen utgör en slags mittpunkt i stadsdelen, numera extra fin när torget som tidigare kallades Skvallertorget har rustats upp. På sommarhalvåret är biltrafiken avstängd vilket genererar en tyst gata med strosande folk. I kvarteren ligger bageri, caféer, vintagebutiker, ateljéer och den alldeles egna biografen Tellus! Här bor du naturnära med vackra promenadstråk och bad vid Örnsbergs klippor och mysiga Vinterviken. Ett fåtal minuter från bostaden ligger tunnelbanans röda linje och det finns också fina cykelvägar som tar dig till Hornstull på ca tio minuter.