Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Midsommarvägen 46
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 56 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054
53 kvm enligt lägenhetsregistret. [Tomtareal] => [Avgift] => 4 088 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och bredband. )

Midsommarvägen 46

RENOVERAD GAVELTVÅA MED BALKONG I NATURNÄRA KRANSEN

FOTO: SYLWAN STYLING: YNGFALK TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Midsommarvägen 46
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
56 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054
53 kvm enligt lägenhetsregistret.
Avgift
4 088 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och bredband.

Driftskostnader

El
3 200 kr/år
Försäkring
1 878 kr/år
Övrigt
3 072 kr/år
Total driftskostnad
8 150 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
2 vuxna och 1 barn i hushållet.

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken
Söderbergs bageri
Landet
Aspuddens bokhandel
AB Café

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1944

År 1944 uppfördes husen i HSB Brf Martallen. Martallen 38 med adress Midsommarvägen 46-54 är en av dem. Byggnaderna ritades av HSB:s arkitektkontor. Ritningarna är signerade Axel Garpe som ritade mycket åt HSB under 1940-talet, bland annat i Aspudden och på Reimersholme. Tillsammans med sin chef Sven Wallander signerade han även ritningarna till HSB:s stora kontorshus på Fleminggatan. Husen i HSB Brf Martallen är klassiska och välbevarade smalhus som är fint anpassade i naturen och högt belägna i området. I föreningen finns 66 lägenheter. Föreningen har en trädgård med bland annat sitt- och grillplatser, bärbuskar och odlingslådor. Parkeringsplatser finns tillgängliga mot avgift via ett kösystem. Interiört finns två tvättstugor, en gästlägenhet, bastu, pingisrum och cykel- och barnvagnsrum.

FÖRENINGEN

HSB Brf Martallen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Martallen 29, 32 och 38 i Stockholms kommun. Fastigheten består av 65 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även några små förrådslokaler som hyrs ut till medlemmar. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1944 under ledning av Sven Wallander.

Tomträtt

Marken upplåts med tomträtt från Stockholms kommun. Avtalet löper 2024-03-31, senaste omförhandlingen var innan dess år 2014.

Förvaltare

Föreningen är ansluten till HSB som sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Garage och parkering

Föreningen har en parkeringsplats som hyrs ut för 1000 kr/mån. Boendeparkering gäller i området, se Stockholm stads hemsida för mer information.

Renovering

Huset byggdes 1944, för fullständig lista på renoveringar sedan 80-talet, se årsredovisning. Fönsterrenovering, 2021, energideklaration utförd, trapphusrenovering, 2019 - Byte av badrumsfönster och montering av isoleringsruta på alla lägenhetsfönster, 2017- Installation av portlås i samtliga portar, 2018 - Injustering av värmesystem, byte av vissa maskiner i tvättstugorna, 2016 - Byte av två torkskåp, fönstermålning och tätningslister i trapphus och renovering av samtliga portar, 2015 - Stamspolning, 2014 - Målning av fönster, 2009 - Fjärrvärmeinstallation, 2004 - Installation bredband, 2001 - Stambyte, 1999 - Byte av elstigar, 1993 - Omläggning tak och fasadrenovering, 1992.

Kommande renoveringar

Den enda större renoveringen planerad är takrenovering som ska påbörjas under 2022. Ventilationen ses även över i fastigheten och så planeras en stamspolning framöver.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till drygt 11,8 mkr, vilket innebär en belåning på 3986 kr/kvm bostadsrättsyta (årsredovisning 2020). Snittet i området uppgår till ca 6500kr/kvm bostadsrättsyta. En avgiftshöjning på 3% gjordes våren 2021, nu finns inga avgiftsändringar planerade!

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Föreningen har ett avtal med Telenor (Bredbandsbolaget) till ett förmånligt pris för bredband och telefoni. Hastighet 250/100.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett cykelförråd i varje huskropp och separat förråd för förvaring av vinter- och sommardäck finns ett separat förråd i port 44. I port 56 finns en bastu med intilliggande dusch som får lånas kostnadsfritt av medlemmarna. Ett gästrum finns att hyra för långväga gäster och ett hobbyrum med diverse verktyg finns att låna vid behov. För den som siktar på att bli nästa J-O Waldner finns ett pingisrum i port 52! Tvättar gör du i de två tvättstugorna mellan port 50 & 52 som vardera är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Sopsortering finns i form av soprum med sorteringskärl samt kompost för organiskt avfall. Grovsopor slängs i container i samband med vår- och höststädningarna och samtidigt samlas elavfall ihop.

Städning

Trapphusen städas av en firma. Varje år anordnas höst- och vårstädning och de gemensamma utrymmena städas av de boende.

Bredband och tv

Kabel-tv och bredband levereras av Telenor (Bredbandsbolaget)

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns, lägsta ägarandel 10%. Köpare behöver bli medlem i HSB.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida (www.brfmartallen.se), avstämning med styrelsen 2021-07-18, samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det lätt att trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Här finns även kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Du bor dessutom nära den fina och populära Svandammsparken som är en riktig oas med plaskdamm och grönytor. Samtidigt är det nära kultur, folkliv och restauranger. Midsommarkransens tunnelbana ligger bara några minuter bort och tar dig till Södermalm på 10 minuter.