Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sigfridsvägen 19
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 54 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 2 724 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas & bredband. )

Sigfridsvägen 19

VÄLBEVARAD 40-TALSCHARM – INSYNSSKYDDAD ORIGINALTVÅA MED BALKONG

FOTO: SPINNELL TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sigfridsvägen 19
Område
Aspudden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
54 kvm
Föreningens information.
Avgift
2 724 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas & bredband.

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Övrigt
3 000 kr/år
Total driftskostnad
8 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Kniv & Kavel
Bokhandeln
Bonne Femme stenugnsbageri
Blomsteraffären
Örnsbergs klippbad

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Laudon 1948

Fastigheten Snöskatan 1 på Sigfridsvägen i Aspudden uppfördes 1948–1950 av AB Stockholmshem och ritades av arkitekt Curt Laudon. Laudon har ritat alla de fem hus som ligger i en klunga på en höjd och vid en liten återvändsgata, och omgiven av naturområdet Varnhemsparken. På Laudons CV finns annars en stor mängd olika skolbyggnader, både i Stockholm och runt om i landet, till exempel Västertorps gymnasium och läroverket i Kristianstad. Huset på Sigfridsvägen 19 har tre våningar och en fasad putsad i en röd nyans, och bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende. Lägenheterna i huset byggdes över hörn, vilket ger mycket goda ljusförhållanden till bostäderna, ihop med det höga läget.

FÖRENINGEN

Brf Snöskatan 1

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Snöskatan 1 är belägen på Sigfridsvägen 17 & 19 i Aspudden. Föreningen består av 25 stycken bostadsrätter om 1512 kvm. Det finns även 7 stycken hyreslokaler i föreningen om totalt 48 kvm. Husen byggdes 1948 och består av tre våningsplan samt källare. Föreningen registrerades 2008 och är en äkta förening.

Mark

Föreningen äger marken sedan augusti 2010.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av NABO, teknisk förvaltning sköts av Myrängen.

Urval renoveringar

Sambyte kök och badrum samt elstambyte, 2012. Takrenovering, 2005. Ytterbågar fönster, 2003. Balkong- & fasadrenovering, 2002.

Kommande renoveringar

Under 2022 ska det ske ett underhåll av balkongdörrar, portar & fönster i källarplan. Det planerar att bygga en tvättstuga i huset på Sigfridsvägen 17. Energideklaration samt OVK ska utföras 2023.

Ekonomi

Föreningen har i dagsläget mycket god ekonomi och är skuldfri. Sommaren 2021 såldes föreningens sista hyresrätt och då amorterade de av det sista lånet om 2 MKR. Det finns även ca 3 MKR i kassa & bank. Det finns inga avgiftsförändringar beslutade.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Gjensidige Försäkring.

Gemensamma utrymmen

Föreningen delar med grannföreningen Brf Spillkråkan tvättstuga på Sigfridsvägen 11. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och torkskåp. Föreningen har dessutom en trevlig gård med sittplatser, grill och sandlåda. Det finns även två cykelförråd, barnvagnsrum och hobbyrum i föreningen. Det går att hyra en gästlägenhet med badrum & wifi för 150kr/natt, denna belägen på Sigfridsvägen 19.

Parkering

Denna förening samt 2 grannföreningar har 20 stycken gemensamma p-platser som går att hyra för 300kr/månad. Det är för närvarande kö till platserna. Boendeparkering på gatan gäller i området. Tillstånd ansöks hos Trafikkontoret, tel. 08-50826300 eller på www.stockholm.se/parkering.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, kabel-tv bas och bredband ingår i avgiften. Bredbandet som ingår är 250/250 via Ownit. ComHem levererar Kabel-tv.

Förråd

Lägenheten disponerar över ett litet källarförråd och stort vindsförråd.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet betalas av köparen.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-10-28, föreningens stadgar samt årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Hemsida: www.brfsnoskatan1.hemochfastighet.se

OMRÅDET

I Aspudden får man lite av allt – man har nära till grönområden och bad vid Vinterviken och Örnsbergs klippbad, många fina promenad- och joggingstråk, nära till Hornstulls utbud av barer och restauranger och nära till Liljeholmens shopping. Vid Vinterviken finns även padelbanor och tennisbana samt ett stort utegym och Vintervikens trädgårdscafé är otroligt mysigt om sommaren. I Aspudden finns restauranger, caféer och barer och en trivsam småstadskänsla med olika små butiker och serviceinrättningar, och man är dessutom omgiven av mysiga närförorter som Midsommarkransen, Gröndal och Mälarhöjden. Via en genväg mellan husen nås tunnelbanan på endast tre minuter och via vanliga vägen på fem minuter.