Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Garvar Lundins Gränd 7
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 0.5 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 35,5 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 051 kr/mån Inkl. värme och vatten )

Garvar Lundins Gränd 7

LUGNA DAGAR INTILL RIDDARFJÄRDENS VATTEN – LJUS ENRUMMARE MED FÖNSTER MOT GÅRDEN

TEXT: BECK REMNES STYLING: TUNEMAR

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Garvar Lundins Gränd 7
Område
Kungsholmen
Våning
0.5 av 5, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
35,5 kvm
Förvaltarens information
Avgift
1 051 kr/mån Inkl. värme och vatten

Driftskostnader

El
2 760 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
5 160 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Café Ugo
Lilla Italien på Scheelegatan. Bästa cappucino!
Bageriet Bulleboden
Stans bästa morgonfrallor och lunchmåltider lagade med stor omsorg.
Stadshuset
Smedsuddsbadet
Mälarpaviljongen

Arkitekturen

Arkitekt: ERNST LUNDBERG 1926

Huset på Garvar Lundins Gränd 7 uppfördes år 1926-1927 och ritades av arkitekt Ernst Lundberg. Idag tillhör fastigheten den skuldfria föreningen Vattuormen 35-40 med låga avgifter och dolda tillgångar i form av 6 hyresrätter. De boende kan här nyttja en frodig innergård med en stor spaljé och pergola täckt av klängväxter, perennplanteringar och rhododendron som turas om i blomningen. Taklampor är installerade ovan utemöbler och möjliggör middagstillställningar utomhus även sena kvällar.

FÖRENINGEN

BRF VATTUORMEN 35-40

Föreningen och antal lägenheter

Brf Vattuormen 35-40 ligger på gatuadresserna Garvar Lundins gränd 3, 4, 5, 6, 7 och 8 i Stockholm och består av 105 lägenheter upplåtna med bostadsrätt (6464 kvm) och 6 st lägenheter med hyresrätt (340 kvm). Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening och bildades 1995.. Husen som tillhör och ingår i föreningen byggdes 1927-28 och ritades av arkitekt Ernst Lundberg. Fastigheterna byggdes om och moderniserades 1955. Föreningen har en egenhemsida www.garvarlundin.se.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri och har dessutom en kassa på ca 1 264 017 kr enligt årsredovisningen 2020. Senaste höjningen av avgiften skedde jan 2021 med 15%. Finns inga planerade avgiftshöjningar.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns 6st tvättstugor och en av de finns i samma port. Tvättstugan finns i källarplan utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Det finns även en härlig frodig innergård med stor spaljé och pergola täckt av klängväxter, perennplanteringar och rhododendron som turas om i blomningen. Taklampor installerade ovan utemöbler möjliggör middagstillställningar utomhus även sena kvällar. Det finns cykelställ utanför varje port som är gemensamma för alla boende i föreningen och det finns cykelparkering i källaren.

Urval renoveringar

1995-1996 Ombyggnation rörande stambyten (badrum/WC, kök), el-dragning, renovering av tak, fasad, trapphus och tvättstugor. 2003-2004 Byggnation av vissa balkonger. 2009 Renovering av takvåningsterrasser. 2013 Renovering av föreningens två fjärrvärmecentraler och installation av nya termostater i samtliga lägenheter. 2015 Stamspolning, målning av trapphus. 2016 Målning av yttertak samt taksäkerhetsåtgärder. 2019 Fönsterrenovering. 2020 Upprustning av framsidorna som vetter mot gatan.

Planerade renoveringar

2021 Upprustning av gårdarna till hus 6 och 8.

Försäkring

Fastigheten är fullförsäkrad i Brandkontoret mot brand, vatten och inbrott. I försäkringen ingår bl.a. även styrelseansvarsförsäkring samt försäkring mot sanering av ohyra i bostad. Försäkringen inkluderar inte bostadsrättstillägg.

Förråd

Tillhörande lägenheten har ett källarförråd om ca 3,5 kvm.

Bredband och kabel-tv

Erbjuds via ComHem (kabel-TV-uttag), Bredbandsbolaget (separat uttag) samt via kopparnätet (Telia m.fl.)

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Service Stockholm AB och den tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Delat ägande/juridisk person

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem men godkänner delat ägande med minst 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar, årsredovisningen, föreningens hemsida samt föreningens styrelse, juli 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Garvar Lundins Gränd ligger på trevliga och sociala Kungsholmen med sitt breda utbud av butiker, mataffärer, restauranger och caféer. Naturnära mitt i stan med Kronobergsparken ett fåtal kvarter bort. Trevliga promenadstråk och joggingspår väntar längs med Karlbergskanalen, Kungsholms Strand och Norr Mälarstrand – här finns vatten i alla väderstreck! Mysiga Mälarpaviljongen ligger inom räckhåll, tillsammans med Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet. Att sommartid kunna ta en morgonpromenad eller kort cykeltur till badbryggan, och sen fortsätta vidare till lämpligt café för frukost bidrar med en alldeles särskild livskvalitet. På vintern kan man istället åka längdskidor, spela boule i Rådhusets tunnelbana eller njuta av en kopp varm choklad under värmerören på Wilmer cafés uteservering som är öppen året runt. Möjligheten att kunna cykla eller promenera vart helst du vill, och likaså tillgången till smidiga kommunikationer, ger en känsla av frihet. En kort promenad från porten väntar Centralstationen med tåg, tunnelbana och bussterminal.