Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Valsbergs gränd 9
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 74 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 176 kr/mån Inkl. Värme, V/A samt kabel-tv bas. )

Valsbergs gränd 9

FRI VY ÖVER MIDSOMMARKRANSEN - TRERUMMARE MED KUNGSTERRASS, BALKONG OCH KAMIN

FOTO: OZOLLAPA STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Valsbergs gränd 9
Område
Midsommarkransen
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
74 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 176 kr/mån Inkl. Värme, V/A samt kabel-tv bas.

Driftskostnader

El
4 800 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
7 300 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Scandwich
restaurang som serverar goda och unika mackor, har quizkvällar och är allmänt trevligt.
Söderbergs bageri
goda bakverk och gott bröd. Mysigt litet bageri i Telefonplan.
Svandammsparken
mysig upprustad park för parkhäng och det finns även ett litet hak i parken där man kan avnjuta en drink på somrarna.
Svenska Hamburgerköket
väldigt goda hamburgare och stort utbud av ölsorter. Gillar även deras uteservering på somrarna.
Promenad genom Midsommarkransen
ned mot Aspudden och vidare till Vinterviken för ett kvällsdopp.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Peder Clason, 1935

ÅR 1935–1936 uppfördes huset på tomten Hundrovan 1 av Byggnadsföreningen Felicitas efter ritningar av Peder Clason, son till Isak Gustaf Clason, en av våra mest framstående arkitekter i slutet av 1800-talet, som bland annat ritade Nordiska Museet. Sonen Peder skapade till exempel Sveriges paviljonger på världsutställningarna i Barcelona och Bryssel. På 1930-talet ritade han flera flerfamiljshus, framför allt i Gröndal, men alltså även detta hus i Midsommarkransen som är en kännetecknande byggnad från hans penna. Det är ett trevåningshus där det översta planet på gavlarna är utformat som en indragen vindsvåning med terrasser utanför. Fasaden är avfärgad i en vit nyans och fönsterspröjsen är röd. Placeringen högst upp på en höjd ger en magnifik utsikt. I trevliga Brf Hundrovan 1 finns tolv lägenheter. De boende har en gemensam tvättstuga samt cykelrum i husets källare. Huset är omgivet av uppvuxna träd och gräsmatta med plats för utemöbler. Till fastigheten hör även fyra parkeringsplatser som kostar 300 kr / mån. Utöver det finns boendeparkering i området.

FÖRENINGEN

Brf Hundrovan 1

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Hundrovan 1 är belägen på Valsbergs gränd 9. Föreningen består av 12 stycken bostadsrätter om 442 kvm samt 1 lokal med hyresrätt. Huset byggdes 1936 och består av tre våningsplan samt källare. Föreningen registrerades 2002 och är en äkta förening.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo.

Urval renoveringar

Stambyte, 2000-2004. Byte av elstigar, 2004. Trapphusrenovering, 2006. Ommålning av tak, 2009. Stambyte avlopp, 2012. Renovering av tvättstuga, 2012. Installation av uteluftintag, 2017.

Kommande renoveringar

Föreningen har inga renoveringar planerade. En ny energideklaration ska upprättas under 2021 och de har beställt en ny underhållsplan.

Ekonomi

Föreningen har mycket god ekonomi och har haft det länge. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 1,5 Mkr, vilket ger cirka 3 500 kr per kvm boyta. Snittet i området är ca 7 500kr/kvm. Det finns inga avgiftsförändringar beslutade.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Brandkontoret.

Städdagar

Föreningen har en gemensam städdag per år.

Gemensamma utrymmen

Föreningen delar med grannföreningen Brf Hundrovan 2; Fjärrvärme, varmvatten, sophantering och pappersåtervinning. I övrigt har föreningen en tvättstuga samt cykelförråd i källarplan. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Parkering

Till fastigheten hör 4 stycken parkeringsplatser som kostar 300kr/månad. Det är i dagsläget 4 personer i kö. Boendeparkering på gatan gäller i området. Se Stockholms stads hemsida för mer information om boendeparkering.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A samt kabel-tv bas ingår i avgiften. Föreningen är ansluten till ComHem och lägenhetsinnehavaren tecknar enskilt abonnemang för bredband.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet betalas av köparen.

Juridisk person/medlemskap

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-11-05, föreningens stadgar samt årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Valsbergs gränd är en lugn och privat gata som ligger centralt, endast ett par minuter från tunnelbanan. Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det lätt att trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage, många caféer och restauranger samt anrika biografen Tellus. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta ett glas eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Söder inom tio minuter.