Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hägerstensvägen 165A
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 4, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 60,5 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 594 kr/mån Inkl. värme, vatten och kabel TV. En obligatorisk avgift tillkommer för bredband på 125 kr/månad. )

Hägerstensvägen 165A

LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKISTREA MED KVÄLLSSOLSBALKONG

TEXT: MURÈN FOTO: OZOLLAPA STYLING: TUNEMAR

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hägerstensvägen 165A
Område
Aspudden
Våning
2 av 4, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
60,5 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 594 kr/mån Inkl. värme, vatten och kabel TV. En obligatorisk avgift tillkommer för bredband på 125 kr/månad.

Driftskostnader

El
1 560 kr/år
Försäkring
3 200 kr/år
Övrigt
3 200 kr/år
Total driftskostnad
7 960 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Kniv och Kavel
Ett måste för gourmeten och naturvinsälskaren.
Aspuddens centrum
Harmonisk småstadskänsla med nära till både bibliotek och bokhandel.
Vinterviken
Klippor för sol och bad, trädgårdscafé och mysiga omgivningar.
Promenadstråk bakom huset upp mot skogen & höjden
Lugn och avkopplande sträcka där barnvagnar, hundägare och övriga flanerare strosar.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Strehlenert och Erik Hagwall 1946

Brf Korsriddarens sju hus uppfördes mellan 1946 och 1950 efter ritningar signerade i september 1945 av arkitekterna Curt Strehlenert och Erik Hagwall på HSB:s arkitektkontor. Bebyggelsen är ett fint exempel på 1940-talsarkitekturen när den är som bäst, och de slätputsade fasaderna pryds av många fina detaljer. De markerade listerna under takfoten är ett ovanligt inslag för tiden och för snarare tankarna till 1920-talets klassicism. Balkongerna har sinuskorrugerade fronter som är genombrutna för att släppa in ljus. Entréerna har nätta skärmtak och de eleganta ekportarna är infattade i tegel.

FÖRENINGEN

HSB Brf Korsriddaren

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta föreningen HSB:s BRF Korsriddaren i Stockholm (org. nr 702001-1891) innehar fastigheterna i kvarteret Främlingen 1-7. Husen byggdes 1945 och är belägna i Aspudden i Hägersten. Föreningen upplåter 173 st lägenheter (9 915 kvm) med bostadsrätt och 41 st lokaler (1 288 kvm). Husen värms upp med fjärrvärme. Föreningen har innehaft fastigheterna sedan de stod färdigbyggda, då man äger marken påverkas man således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltning

Föreningens tekniska förvaltning sköts av Fastighetsägarna AB. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

Renoveringar

Utfört underhåll i korta drag.

2020-21: Fönster/trapphusrenovering.

2019: Renovering av fasad och portar

2017: Underhåll av gårdarna.

2016: Brandöversyn, entréer, tvättstugor, OVK.

2012: Visst underhåll av tak/fasad.

2011: Nya tvättmaskiner.

2005: Fönsterrenovering.

1999: Gemensamhetslokaler.

1996: Renovering av tak.

1991: Nya större balkonger, stambyte, byte av elledningar.

Läs årsredovisningen samt se föreningens hemsida för fler detaljer om genomfört underhåll.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan. Under 2020-2021 ska fönster och trapphus renoveras i huset. Inomhusbelysningen ska även bytas ut i trapphuset. Gårdarna renoveras och skall vara klart under 2022.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder enligt årsredovisningen uppgår till ca 3 861 kr/ kvm bostadsyta (snittet i söderförort är cirka 7 000kr / kvm boyta). Man har goda intäkter från hyreslokaler. Detta betyder att föreningen har en låg belåning. Föreningen har genomfört en avgiftshöjning om 2,5% från och med 1 juli 2020 då avgifterna varit oförändrade under lång tid dessförinnan.

Förråd

Tillhörande lägenhet har ett vindsförråd som är ca 3,8 * 2,2 meter (snedtak)

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke. Föreningen tillämpar Hyresnämndens praxis.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam med styrelseansvar. Varje medlem tecknar sitt eget bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av allmänna ytor sköts av en anlitad firma. Gemensamma träffpunkter förekommer två gånger per år, vilket blir en slags mötesplats för trädgårdsintresserade och styrelsen.

Tvättstuga

I föreningen finns det totalt 7 st tvättstugor, varav en grovtvättstuga. I källaren i detta hus finns det två bokningsbara tvättstugor, den ena med två tvättmaskiner, en torktumlare samt en mangel och den andra med en stor tvättmaskin som passar bra för bl.a. grovtvätt eller för att tvätta mattor, utöver det finns tre stora torkrum.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstugor, övernattningslägenhet (H 167), festlokal och hobbylokal. Föreningen har också ett nyrenoverat gym med redskap. I varje källare finns cykel- och barnvagnsrum. Föreningen har även ett antal extra förråd för uthyrning. Läs mer på föreningens hemsida.

Sophantering

Hushållssopor och tidningar läggs i behållare som finns på gårdarna. Föreningens källsorteringsrum finns i källaren på Hägerstensvägen 159.

Bredband och TV

Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget och Com Hem. Kostnaden för Bredbandsbolaget debiteras separat som ett tillägg på avgiften med 125 kr/mån. I detta avtal ingår även fast telefoni (IP-telefoni). Samtalskostnaden debiteras separat direkt till bostadsrättshavaren.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens informationssidor och dokument. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. https://www.hsb.se/stockholm/brf/korsriddaren/

OMRÅDET

På denna adress bor du lugnt och mysigt, nära ett brett utbud av butiker, restauranger och caféer samtidigt som man på kort tid (10–15 minuter med tunnelbanan) kan vara inne i centrala Stockholm. Dessutom nära till promenader runt Vinterviken och andra rekreationsområden. Den nyligen återöppnade kvartersbiografen och bistron Bio Aspen är ett trevligt tillskott. För barnfamiljen finns ett bra utbud av förskolor och skolor i närområdet och populära Aspuddsparken med parklek och djur.