Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Luntmakargatan 76
  [Område] => Vasastan - Norrmalm
  [Våning] => 3 av 5, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 91 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 675 kr/mån Inkl; värme, v/a, bredband
)

Luntmakargatan 76

LUGNA LUNTMAKARGATAN BJUDER PÅ TRE KAKELUGNAR OCH OPTIMALT PLANERADE 91 KVM

FOTO: EMILSSON STYLING: LINGSELL TEXT: ERIKSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Luntmakargatan 76
Område
Vasastan - Norrmalm
Våning
3 av 5, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
91 kvm
Avgift
3 675 kr/mån Inkl; värme, v/a, bredband

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
7 000 kr/år
Övrigt
2 400 kr/år
Total driftskostnad
15 400 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Övrigt: gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Spökparken
Arirang
Café Facile
Flippin' Burgers
Sosta Espressobar

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: B Johansson 1913

Fastigheten Sjölejonet 6 bebyggdes år 1913, huset ritades av arkitekten B Johansson. Man vet mycket lite om denne man, men vi kan konstatera att han var generös med mycket av det vi så uppskattar i dag. Här snålades icke med spegeldörrar, stuckaturer, gedigna plankgolv och eldstäder. Fastigheten består av fem våningar och fasaden är rostrosa. Luntmakargatan är i dag en lugn gata i hjärtat av den myllrande Vasastaden. Namnet Luntmakargatan erinrar om 1600-talets så kallade luntmakare som tillverkade luntor vilka användes bland annat vid avfyrning av kanoner. Flera bryggerier har haft sin verksamhet utmed gatan genom åren, inte minst Hamburgerbryggeriet och Grönwalls Bryggeri. Även den Ljunglöfska snusfabriken huserade på gatan fr o m 1839. Idag kantas gatan av flera asiatiska restauranger och till Japanska Torget vallfärdar många asienfantaster.

FÖRENINGEN

Brf Sjölunten

Föreningen

Brf Sjölunten (org. nr 769602-8369) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Sjölejonet 6 år 2001. Föreningen består av ett flerbostadshus beläget på Luntmakargatan 76 och omfattar 8 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Verksamheter som bedrivs idag är mataffär, restaurang och kontor / studio. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 6 985 kr per kvm boarea. Man har mycket goda intäkter från lokaler och en kassa på över en halv miljon kr, den aktuella låneskulden uppgår idag till 4,75 mkr då man nyligen har amorterat en del på lånen. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Bahnhof för bredband och Comhem för kabel-tv, bredband ingår i avgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1190 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel, gemensam innergård med låsbart cykel - och barnvagnsförråd.

Förråd

Lägenheten disponerar två källarförråd (2,9 och 3,6 kvm stora)

Renoveringar, i urval

2019 takmålning, 2018 värme installeras i källarlokalen, isolering av vindsgolv, byte av avlopps- och cirkulationspump och vattenledningar i undercentral, 2017 renovering av källarlokal, fiber installeras i samtliga lägenheter och lokaler, 2016 byte av takfönster på vån.4, renovering av restaurangkök, 2015 utvändig målning av fönster, installering av säkerhetsdörrar, 2013 renovering av trapphus, nya stuprör, 2005 putsning av fasad, omläggning av tak med takvärmeslingor, 2004 asfaltering av gård, 2000 rörstambyte, elstambyte.

Planerade renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2044, närmast under 2021 ska en ny, tidstypisk entréport i trä installeras och viss upprustning av gård ska ske. Inga större renoveringar planeras de närmaste åren, endast löpande underhåll. Föreningen undersöker möjligheterna för balkongbygge men i dagsläget finns det inga beslut om detta.

Städning och städdagar

Föreningen har en gemensam städdag / år, denna inträffar på våren. Trappstädning sköts på entreprenad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i juni 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i ett mycket urbant läge, nära till allt och med centrala Stockholm på kort gångavstånd. På tio minuter når du såväl Hötorget som Stureplan. Vill du åka kollektivt ligger Rådmansgatans tunnelbanestation i kvarteret intill. Området fullkomligen dröser av restauranger, många med asiatisk inriktning. Så kallas också kvarteren ibland för Lilla Asien. Här finns till exempel Arirang, Lao Wai och Farang. Områdets nyaste tillskott är Lådan som ligger i grannkvarteret och är Flippin´Burger-gängets nya satsning där hantverksöl och streetfood serveras i en cool fyrkantig lokal. Här är det bara att poppa in, ingen bordsbokning och rejält med utrymme. Söker du grönska och avkoppling från citylivet har du på kort promenadavstånd till exempel Observatorielunden och Humlegården att uppleva klorofyll i. I närområdet ligger många bra förskolor och skolor, bland annat Handelshögskolan och KTH.