Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lundagatan 44D
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 44 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 166 kr/mån Inkl värme & vatten )

Lundagatan 44D

BALKONG MED KVÄLLSSOL OCH VY ÖVER FJÄRDEN & SÖDERS TAKÅSAR

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lundagatan 44D
Område
Södermalm
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
44 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 166 kr/mån Inkl värme & vatten

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
4 800 kr/år
Kommentar
Uppskattning av säljaren

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1930 SVEN WALLANDER

På Lundagatan bor du med den härliga kombinationen av stad och natur, vimmel och ro. Skinnarviksparken ligger strax nedanför porten tillsammans med Skinnarviksberget – Stockholms innerstads högsta berg som bjuder på fantastiska panoramavyer över staden och vattnet. På vår och sommar är en glasskiosk öppen i parken med hängmatta och uteservering. I grannkvarteren ligger även grönområdena Reimersholme, Långholmen och Tantolunden med strand, bryggor, bad och kolonilotter. En spännande kulturmiljö bland malmgårdar, stadsvillor, kullerstenar, parker och grönska. Här bor du med fri tillgång till folklivet, barer och restauranger intill både Mariatorget och Hornstull, samtidigt något gömt uppe på en kulle vilket gör att du slipper brus och stök från Hornsgatan, istället fina vyer åt alla håll. Här kan du slinka ner till nyöppnade Svedjan Bageri för en ostmacka och handbryggt kaffe om morgnarna, och lata kvällar kan du kila ner och köpa take away från den lokala thaikiosken. Närheten till tunnelbanan vid Zinkensdamm samt buss 4 och 66 tar dig in till city eller till SoFo på några minuter, och Södra stations pendeltåg ligger 10 minuter bort.

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Marmorn i Stockholm

Föreningen

Brf Marmorn i Stockholm (org. nr 702001-4085) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Marmorns 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 och 8 år 1930. De kulturmärkta husen är uppförda av HSB från och med tidigt 1930-tal och innehar adresserna Lundagatan 36 A till Lundagatan 44 D. Föreningen upplåter 539 lägenheter med bostadsrätt, 22 lokaler med hyresrätt, 35 p-platser och 12 mc-platser med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi, de långfristiga skulderna uppgår till cirka 39 MKR och de årliga intäkterna uppgår till cirka 15 MKR. Lånen för föreningens fastighet ligger på 1 800 kr/kvm boarea, att jämföra med snittet på Södermalm som ligger på ca 6 000 kr/kvm. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsskötsel AB.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Ownit för bredband och medlemmarna tecknar själva abonnemang. Kabel-tv via Com Hem och dess grundutbud ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 666 kr av säljaren. Pantsättningsavgift om 714 kr per pantsättning betalas av pantsättaren.

Gemensamma utrymmen

Det finns åtta tvättstugor i föreningen (tre i 38 B och fem i 44 B) samt två spontantvättstugor (en i 38:an och en i 44:an) tre cykelrum, fyra gästlägenheter, två musikrum samt ett hobbyrum.

Parkering/garage

Föreningen har 35 parkeringsplatser och 12 MC-platser för uthyrning. För närvarande är det ca 10 års kötid till en parkeringsplats.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2020 fönster och fasadrenovering (Lundagatan 42 A-B) samt 44D, 2018 takrenovering (Lundagatan 44A-D), omläggning av trappa (Lundagatan 36A), betongplatta för MC-parkering, 2017 uppsnyggning och reparation av trapphus, förbättrad belysningen på gårdarna, värmepumpsprojekt, hissrenovering, betongläggning av MC-parkering, 2016 renovering av portar, byte av vvc-ventiler, fasadrenovering, takmålning och byte av fönster samt balkongdörrar, 2015 ombyggnad tvättstuga, renovering av mur och sockel, 2014 renovering av fönster, 2012 fasadrenovering, 2009 – 2011 renovering av fönster, 2009 bergvärmeinstallation som komplement, 2009 bredband, fiberkabel, 2005 – 2008 renovering av fönster, 1998 – 1999 renovering av hissar 1996 renovering av balkonger, 1993 stambyte el 1993 stambyte badrum, 1972 stambyte kök.

Planerade renoveringar:

Takrenovering 36F + 42A, renovering av balkonghörn, fasad samt fönster av delar av huset.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av Städgladen AB.

Hemsida

www.marmorn.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i maj 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lundagatan 44 ligger i en av Stockholms äldsta och största bostadsrättsföreningar, kvarteret Marmorn. Det ritades av Sven Wallander som var en av HSB:s grundare och mannen bakom ett stort antal kända byggnader i Stockholm. Marmorn är blåmärkt i Stockholms stads kulturhistoriska klassificeringskarta, vilket innebär att husen har ett synnerligen högt kulturhistoriskt värde. Föreningen förfogar över fem välskötta hus med omkringliggande gårdar och prunkande rabatter. Under vinterhalvåret är gårdarna fint upplysta. Fasaderna är gulputsade med fönstersnickerier i grönt. Trapphusen har vackra originaldetaljer såsom marmortrappor, rutigt klinkergolv, ledstänger, räcken och härligt ljusinsläpp från fönsterpartierna som går från golv till tak. Just den här lägenheten var en visningslägenhet när huset byggdes i början på 30-talet, därför har den några extra påkostade detaljer som fiskbensparkett, och i trapphuset, en takmålning av Siri Derkert från 1929. Till de boendes förfogande finns bland annat åtta tvättstugor, fyra gästlägenheter, hobbyrum, musikrum, sop-/grovsoprum. Föreningen har även upphandlat ett snabbt bredband som endast kostar 79 kr / månad för 100 mbps eller 119 kr för 1000 mbps. Föreningen har mycket bra ekonomi och en engagerad styrelse.