Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sigfridsvägen 17
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 64 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 229 kr/mån Inkl. Värme, V/A, Kabel-tv bas samt bredband. )

Sigfridsvägen 17

MYSIGT LÄGE PÅ ASPUDDENS BERGSKLIPPOR – BEVARAD FUNKISTREA MED BALKONG I SÖDER

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sigfridsvägen 17
Område
Aspudden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
64 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 229 kr/mån Inkl. Värme, V/A, Kabel-tv bas samt bredband.

Driftskostnader

El
4 500 kr/år
Försäkring
2 678 kr/år
Total driftskostnad
7 178 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Den årliga loppisen på Hägerstensvägen!
Att promenera längs Mälaren västerut
Stigar och cykelvägar längs strandkanten leder förbi Örnsberg vidare mot Mälarhöjden där Café Uddvillan är en utmärkt plats för lunch eller fika.
Aspuddsparken
med djur, minigolf, stor lekplats med plaskdamm, pulkabackar och stor gräsyta är utmärkt för barn. En bar med uteservering vid minigolfen för den vuxne.
Kniv och Kavel
Goda måltider och de bästa kardemummabullarna!
Vinterviken
Det är värt att gå längre ut, gärna längst ut, på udden vid Vinterviken. Där hittas de bästa lägena för ett stilla dopp.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Laudon 1948

I slutet av 1940-talet uppfördes fem punkthus vid Sigfridsvägen i Aspudden. De ritades alla av arkitekt Curt Laudon. Sigfridsvägen 17 tillhör ett av de fem punkthusen som idag utgör Brf Snöskatan 1. Det har tre våningar och en fasad putsad i en röd nyans, och bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende. Samtliga lägenheter i huset byggdes över hörn vilket ger mycket goda ljusförhållanden till bostäderna, desto mer åt just lägenheterna som tillhör port 17 då fastigheten ligger högst beläget av de fem husen. Föreningen äger två av husen, och emellan hittas en gemensam uteplats med två uppsättningar bord/bänkar samt ett bord med bänk vid en liten lekplats bestående av sandlåda, en gungande traktor och en plastrutschkana. På andra sidan väntar klippor med utsikt som kan användas för picknick etc. En tvättstuga finns belägen i grannhuset utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum, en mangel och flera arbetsbänkar. I föreningen har man även påbörjat en diskussion gällande möjligheten att bygga ytterligare en tvättstuga i port 17. Föreningen erbjuder också barnvagnsrum, cykelrum, hobbyrum med snickarbänk och en övernattningslägenhet

FÖRENINGEN

Brf Snöskatan 1

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Snöskatan 1 är belägen på Sigfridsvägen 17 & 19 i Aspudden. Föreningen består av 25 stycken bostadsrätter om 1512 kvm. Det finns även 7 stycken hyreslokaler i föreningen om totalt 48 kvm. Husen byggdes 1948 och består av tre våningsplan samt källare. Föreningen registrerades 2008 och är en äkta förening.

Mark

Föreningen äger marken sedan augusti 2010.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av NABO, teknisk förvaltning sköts av Myrängen.

Urval renoveringar

Sambyte kök och badrum samt elstambyte, 2012. Takrenovering, 2005. Ytterbågar fönster, 2003. Balkong- & fasadrenovering, 2002.

Urval renoveringar

Under 2022 ska det ske ett underhåll av balkongdörrar, portar & fönster i källarplan. Det planerar att bygga en tvättstuga i huset på Sigfridsvägen 17. Energideklaration samt OVK ska utföras 2023.

Ekonomi

Föreningen har i dagsläget mycket god ekonomi och är skuldfria. Sommaren 2021 såldes föreningens sista hyresrätt och då amorterade de av det sista lånet om 2 MKR. Det finns även ca 3 MKR i kassa & bank. Det finns inga avgiftsförändringar beslutade.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Gjensidige Försäkring.

Gemensamma utrymmen

Föreningen delar med grannföreningen Brf Spillkråkan tvättstuga på Sigfridsvägen 11. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och torkskåp. Föreningen har dessutom en trevlig gård med sittplatser, grill och sandlåda. Det finns även två cykelförråd, barnvagnsrum och hobbyrum i föreningen. Det går att hyra en gästlägenhet för 100kr/natt, denna belägen på Sigfridsvägen 19.

Parkering

Denna förening samt 2 grannföreningar har 20 stycken gemensamma p-platser som går att hyra för 300kr/månad. Det är för närvarande kö till platserna. Boendeparkering på gatan gäller i området. Tillstånd ansöks hos Trafikkontoret, tel. 08-50826300 eller på www.stockholm.se/parkering.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, kabel-tv bas och bredband ingår i avgiften. Bredbandet som ingår är 250/250 via Ownit. ComHem levererar Kabel-tv.

Förråd

Lägenheten disponerar över ett litet källarförråd och stort vindsförråd.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet betalas av köparen.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-10-28, föreningens stadgar samt årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Hemsida: www.brfsnoskatan1.hemochfastighet.se

OMRÅDET

Läget på berget bidrar till en lugn, privat atmosfär. Den som oroar sig för stigningen från T-banan/Aspuddens centrum uppför kullen kan lugnas med att man byggt upp flåset inom kort och snart går hem med barnvagn och matkassar utan vidare. Promenaden till T-banan eller ICA Aspudden tar ungefär 4 minuter. Aspudden är en småstad i storstaden och här finns allt man behöver. Ett grönskande område med ett lugnt och gemytligt centrum där det finns mysiga caféer, bokhandel och matbutik. Nära till Södermalm och shoppinggallerian i Liljeholmen men också till bad och vackra promenadstråk i Vinterviken samt båthamn och klippbad i Örnsberg. Utöver detta är det bra kommunikationer in till stan då det endast tar 12 min till T-centralen med tunnelbanan.