Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lustigkullavägen 3
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 2 av 4, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 63 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 523 kr/mån Inkl. värme, vatten & balkongavgift. )

Lustigkullavägen 3

I MYSIGA GRÖNDAL – TRERUMMARE MED CHARMIG FUNKISKÄNSLA & SOLIG BALKONG MOT GÅRD

FOTO: SPINNELL TEXT: BECK REMNES STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lustigkullavägen 3
Område
Gröndal
Våning
2 av 4, hiss finns
Rum
3 rum
Area
63 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 523 kr/mån Inkl. värme, vatten & balkongavgift.

Driftskostnader

El
4 500 kr/år
Försäkring
4 200 kr/år
Total driftskostnad
8 700 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bara ett stenkast bort
• Badbryggan vid Gröndals båtklubb & sommarkaféet Cul de Sac
Promenadstråket
• Runt Ekensbergsudden med pendlingsbåt in till city
Vinterviken
• Med trädgårdar och matställen i historisk miljö.
Färgfabriken
• Lunch, brunch och utställningar mitt i Gröndals industriella arv.
Lundbergs konditori
• Med stans godaste glass.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: PEDER CLASON 1934

ARKITEKT: PEDER CLASON 1934

Brf Villa lustigkulla.

Fastigheten på Lustigkullavägen 3 uppfördes år 1934, efter ritningar av arkitekt Peder Clason och utgör ett utmärkt exempel på 1930-talets funktionalism. Son till den inflytelserika arkitekten Isak Gustaf Clason, kom Clason den yngre efter avslutade studier på KTH och Konstakademien att rita ett antal flerfamiljshus i bland annat Gröndal. Han stod även bakom några av Försvarsmaktens byggnader, liksom utlandsprojekt som Sveriges paviljong på världsutställningen i Barcelona 1929. Den svenska modernismen, och mer specifikt funktionalismen fick sitt stora genomslag i Sverige under Stockholmsutställningen sommaren 1930 och väckte till en början stor uppståndelse med sitt renodlade formspråk. I total avsaknad av traditionell utsmyckning som ornament och burspråk, lades istället fokus på mer vardagliga element som fönster och balkonger på de helt slätputsade, ljusa fasaderna, vilket också återspeglas i Lustigkullavägen 3.

FÖRENINGEN

Brf Villa Lustigkulla

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Charlottendahl 5 & 12 i Stockholms stad. Föreningen upplåter 34 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 3 lokaler med hyresrätt på adresserna Gröndalsvägen 17 och 19 samt Lustigkullavägen 1 och 3. Utifrån Stadsmuseets kulturhistoriska klassificering har huset klassats som "grön", dvs. bebyggelse som är särskilt värdefull kulturhistorisk eller konstnärlig synpunkt. Föreningen bildades 2001.

Tomträtt

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nytt tomträttsavtal är påskrivet och har börjat gälla fr.o.m. 2020-07-01, då med en särskild nedsättning under de första fyra åren. Inga planerade ändringar av månadsavgifterna, avgifterna idag är beräknade på den nya höjda tomträttsavgälden.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen av Nabo. Fastighetsskötseln sköts av Driftia.

Renovering

Ombyggnadsår 1989, det året renoverades tak, fasad, stammar, elstigar, portuppgångar samt hiss och även gården rustades upp. Sedan dess har följande renoveringar skett: Nytt fjärrvärmesysten, 2013. Stambyte i källare på Gröndalsvägen 1-3, 2014. Stamspolning, 2014. Fönsterrenovering, 2016. Renovering av affärslokal, 2016. Målning av tak, 2016. Utvändig målning av fönster och balkongdörrar, 2016. Renovering av centralventilation samt punktlagning av fasad, 2019. Stamspolning 2020.

Kommande renoveringar

Inga större planerade förutom löpande underhåll. Se listan i årsredovisning för ytterligare information om dessa.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 8 Mkr, vilket ger cirka 3250 kr per kvm boyta. Snittbelåningen i Gröndal är ca 7000kr/kvm. Föreningen har i dag dolda tillgångar i form av 1 hyresrätt. De har även ca 1,3 mkr i kassa&bank. (Uppgifter från årsredovisning 2020). I maj 2021 sålde föreningen en hyresrätt för 6,8 Mkr varpå föreningens ekonomi förstärktes ytterligare.

Andrahandsuthyrning

Upplåtelse får ske med tillstånd från styrelsen. Tillstånd sökes med maximalt 12 månaders löptid per kontrakt. Därefter förnyad ansökan. Kontraktsformulär enligt praxis hos Fastighetsägarna.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Gjensidige Forsikring ASA Norge.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Källarförråd om ca 3.5kvm disponeras av lägenheten.

Städdagar

Föreningen har två gemensamma städdagar per år, höst och vår.

Gemensamma utrymmen

På gården finns gemensam lummig uteplats med sittplatser och grill. Cykelrum och barnvagnsrum finns i huset. Gemensam nyrenoverad tvättstuga i källaren på Gröndalsvägen 17 med 4 tvättmaskiner, 1 torkskåp och 1 torktumlare.

Bredband

Bredbandet levereras via Comhem samt ett parallellt system via Fiber där Open Universe förmedlar de olika operatörerna.

Delat ägande

Godkänns i föreningen.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Överlåtelseavgift

Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp. En pantsättningsavgift debiteras köparen om 1% av prisbasbeloppet.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Läs mer på www.brfvillalustigkulla.se.

OMRÅDET


Gröndal är verkligen den perfekta mixen av stadskänsla och natur. På en kort promenad hemifrån hittas vacker natur, badbryggor och klippor. I centrum får man känslan av att bo i en småstad och samtidigt tar det endast några minuter att cykla in till Hornstull och vidare mot stan. Gröndals centrum är en levande miljö med hus från olika stilepoker med sina punchverandor, funkishus och tegelarkitektur. Här finns mataffär, småbutiker, bibliotek, restauranger, spårväg och det anrika konditoriet Lundbergs där du kan köpa frukostbröd och bakverk. Bussar och tvärbana ansluter smidigt till både röd och grön tunnelbanelinje i Liljeholmen respektive Alvik.