Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Grevgatan 40
  [Område] => Östermalm
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 43 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 289 kr/mån Inkl; värme, v/a
)

Grevgatan 40

LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKIS MED LUGNT OCH CENTRALT LÄGE

FOTO: JOHANSEN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Grevgatan 40
Område
Östermalm
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
43 kvm
Avgift
2 289 kr/mån Inkl; värme, v/a

Driftskostnader

El
1 800 kr/år
Försäkring
1 845 kr/år
Total driftskostnad
3 645 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Hagstrand & Lindberg 1942

Kvarteret Neptunus, eller quarteret Neptimus, är dokumenterat sedan 1654. På fastigheten Neptunus 5 står ett bostadshus uppfört mellan 1941 och 1942 efter ritningar av Rolf Hagstrand och Birger Lindberg som tillsammans drev arkitektfirman Hagstrand & Lindberg. De står bakom många utmärkta hus i Stockholmsområdet, tillsammans och var för sig, från 1930-talet och framåt. Byggmästare var byggnadsfirman Gumpel & Bengtsson. Huset på Grevgatan 40 är byggt på krönet av gatan och har totalt åtta våningsplan inklusive inredd vind och en fasad putsad i en gul kulör.

FÖRENINGEN

Brf Neptunus 5

Föreningen

Brf Neptunus 5 (org. nr 769601-5218) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Neptunus 5 år 1998. Föreningen består av ett gathus beläget på Grevgatan 40, och omfattar 31 lägenheter med bostadsrätt samt 8 garageplatser med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger idag (april 2021) på 6 807 kr per kvm boarea. För att klara årliga prisökningar, tillgodose framtida underhållsbehov enligt underhållsplan och bibehålla en god balans genomförs fr.o.m den 1 januari årligen en avgiftshöjning om cirka 2 procent. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB, teknisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har bredband via fiber från IP Only, medlem tecknar eget avtal från ett stort urval av operatörer.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Trevlig innergård med utemöbler och grill, här finns även ett cykelställ under tak, tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Parkeringsgarage

Föreningen förvaltar 8 parkeringsplatser i källarens garage, dessa hyrs ut till föreningens medlemmar och till externa hyresgäster, en parkeringsplats kostar idag 3 231 kr/ månad, för externa hyresgäster tillkommer moms på det beloppet.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2019 ny belysning i trapphus och källare, förbättrad ventilation i tvättstugan, nytt cykelställ under tak på gården, 2018 ny tvättstuga med delvis nya maskiner, renovering av trapphus, installering av tryckstegringspump, installering av fiber, renovering av garage med bl a förbättrad säkerhet i garage och källare, 2017 nytt tak med ny stomme, fasadrenovering, ny hisskorg och ny hissmaskin, nytt styrsystem till undercentralen samt renovering av ventilationen med bl.a. nya och fler fläktar, 2014 installering av övervakningskameror i garage, 2012 ny garageport, installering av säkerhetsdörrar, renovering av samtliga fönster, nya maskiner i tvättstuga, 2011 byte av samtliga stammar, ny el i alla lägenheter och nya elcentraler, 2004 renovering av gårdsbjälklaget.

Planerade renoveringar

Laddstationer ska installeras i garaget, utvändig målning av fönster, stamspolning, se över ventilation, eventuell renovering av gårdsbjälklaget, det sistnämnda är förhoppningsvis den sista större insatsen på flera år.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar kan förekomma.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i april 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Bostaden ligger på en klassisk och central Östermalmsadress ungefär mitt i en triangel mellan Östermalmstorg, Karlaplan och Strandvägen. Greven som Grevgatan är uppkallad efter var Per Brahe d y, som ägde en malmgård i närheten. De närmaste omgivningarna ger dig både pampiga stadskvarter och sjökontakt med strandpromenad och grönska. En kort promenad tar dig snabbt ut till Djurgården. Kvarteren ger dig det bästa av det mesta i fråga om restauranger, caféer, nöjen, shopping, kultur och kommunikationer.