Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Klövervägen 5
  [Område] => Råsunda
  [Våning] => 4 av 4, ej hiss
  [Rum] => 1,5 rum och kök
  [Area] => 35 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 653 kr/mån Inkl; värme, v/a, kabel-tv, balkongavgift [Pris] => 2 295 000 kr Pris )

Klövervägen 5

MYSIGA DAGAR UNDER SNEDTAKET - LJUS ENRUMMARE MED BALKONG I SÖDERLÄGE

FOTO: SPINELL STYLING: RYDMAN TEXT: BECK-REMNES

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Klövervägen 5
Område
Råsunda
Våning
4 av 4, ej hiss
Rum
1,5 rum och kök
Area
35 kvm
Föreningens information
Avgift
2 653 kr/mån Inkl; värme, v/a, kabel-tv, balkongavgift
Pris
2 295 000 kr Pris

Driftskostnader

El
1 000 kr/år
Försäkring
1 000 kr/år
Total driftskostnad
2 000 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Mall of Scandinavia
Här finns allt – bästa är iMax-bio
Bra restauranger
Esuki sushi och Saaghi, Persisk mat
Hagaparken
För längre promenader
"Stråket"
I Gamla Råsunda
Råstasjön och Lötsjön
Härlig natur, året runt

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1943

Solna sträckte sig på medeltiden ända fram till Gamla Stan i Stockholm och innefattade även delar av nuvarande Nacka och Lidingö. Under stormaktstiden tillkom stora egendomar som slotten Karlberg och Ulriksdal, vilka på Gustav III:s tid följdes av Haga. Mot slutet av 1800-talet växte flera områden fram i Solna så som Hagalund, Huvudsta, Råsunda och Lilla Alby. Solna gränsar till Stockholm vid Norrtull och järnvägarna norrut från Stockholm möjliggjorde framväxten av arbetarförstäder. Från Råsunda fanns 1908-59 spårvägsförbindelse in till centrum. År 1943 bildades Solna stad, som då hade ca 30.000 invånare. Fortsatt stark expansion har lett till att dess bebyggelse successivt har växt samman med Stockholms. Solna centrum nåddes av tunnelbanan 1975. Solna karaktäriseras av en rik och varierad kulturmiljö med en historia av mångfald och kontraster. Trots att vissa kulturhistoriskt viktiga miljöer försvunnit finns det ett stort antal kulturminnen kvar från olika epoker - Hagalunds kyrka & vattentorn, Råsunda kyrka & vattentorn, Lilla och Stora Frösunda gård samt Charlottenburgs gård är bara några exempel. Fastigheten på Klövergatan 5 ägs idag av BRF Sladden som är en äkta bostadsrättsförening som äger två fastigheter på Klövervägen 3 och 5 och innefattar 40 lägenheter. Föreningen har gemensamma faciliteter så som cykelrum och egen bastu.

FÖRENINGEN

Brf Sladden 5 & 6 i Solna

Föreningen

Brf Sladden 5 & 6 i Solna (org. 716417-7979) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Sladden 6 år 1982. Föreningen består av ett flerbostadshus med adresserna Klövervägen 3 och Klövervägen 5 och omfattar 40 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 7 345 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 9.3 MSEK med en kassa på ca 700 TSEK. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2021 byte av trapphusbelysning (LED-lampor, rörelsesensorer), 2020 renovering av cykelrum, 2019 renovering av ytskikt på vädringsbalkonger, 2017 fönsterbyte samt balkongrenovering, 2015 takrenovering, 2014/2015 systematiskt brandskydd installerat; skylt för nödutgångar, brandsläckare, brandlarm i varje lägenhet, 2013 undercentral för fjärrvärme har bytts ut, 2010 renovering av trapphus, 2010 omdragning av elstigar och byte av elcentral, 2007/2008, installering av säkerhetsdörrar, 2007 isolering av kallvind, 2006/2007 dränering av grund, 2006 nya termostater till radiatorerna, 2004 bytt panna till uppvärmningssystem, 1998 stambyte av kök och badrum.

Planerade renoveringar

Löpande underhåll, inga större renoveringar planeras.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Telenor, medlem tecknar eget abonnemang, kabel-tv via Com Hem vars grundutbud ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga på bottenplan i port 5, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och torkskåp, bastu och samlingsrum i källarplan i port 3, cykelrum, vädringsbalkonger, gemensam uteplats med utemöbler på framsidan av fastigheten.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hemsida

www.sladden.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida i mars 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Området kring Klövervägen 5 är mysigt, angränsande till bostadsområden så som Råsunda och Hagalund. En trevlig promenad med fina funkishus väntar längs med Råsundavägen bort till ”stråket”, ett område som innefattar just Gamla Råsunda. Råstasjön och Lötsjön ligger på promenadavstånd och erbjuder fina scenerier. Här bor du endast 1 minut till pendeltåg och tvärbana, 2 min till Odenplan med pendeltåg och 10 min till Sundbyberg med tvärbana. Fantastiska kommunikationer som möjliggör en snabb åtkomst till det mesta, samtidigt som Mall of Scandinavia ligger nästgårds med butiker, mataffärer, systembolag, apotek, biograf m.m.