Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Pilgrimsvägen 54C
  [Område] => ASPUDDEN
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 52,5 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 011 kr/mån Inkl. Värme, V/A, hushållsel & bredband. )

Pilgrimsvägen 54C

MITT I HJÄRTAT AV ASPUDDEN – GAVELTREA MED LUFTIGA RUM & SOLIG BALKONG

FOTO: JOHANSSON STYLING: RYDMAN TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Pilgrimsvägen 54C
Område
ASPUDDEN
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
52,5 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 011 kr/mån Inkl. Värme, V/A, hushållsel & bredband.

Driftskostnader

Försäkring
2 436 kr/år
Total driftskostnad
2 436 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Fabelbar
Aspuddsparken
Vinterviken
Bonne Femme
Manhem Café & Deli

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander, 1938

Arkitekt: Sven Wallander 1890-1968

Huset på Pilgrimsvägen 54C är ritat av arkitekt Sven Wallander, som också var en av grundarna till HSB. Fastigheten är ett fint exempel på 1940-talets arkitektur med sina slätputsade fasader och vackra ekportar, här tillsammans med tvåluftsfönster. Axel R. Hööglund var byggmästare för projektet. Fastigheten byggdes år 1938-1939 och tillhör HSB:s BRF Vandraren i Stockholm. Föreningen tillhandahåller en gästlägenhet som går att hyra av medlemmar. Parkeringsplats går i sin tur att hyra separat via Stockholm Stad.

FÖRENINGEN

HSB Brf Vandraren i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

HSB Brf Vandraren en äkta förening baserad mitt i hjärtat av Aspudden. Föreningen består av 3 huskroppar på Pilgrimsvägen, Vallfartsvägen och Hägerstensvägen. Föreningen består av 175 bostadsrätter samt 19 hyreslokaler där 6739kvm är boyta och 730kvm är lokalyta. Föreningen registrerades år 1939.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk administration sköts av NABO. Teknisk förvaltning sköts av HSB. Fastighetsskötsel sköts av Energibevakning. Gemensam gårdsstädning anordnas 2 ggr/år.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

Urval renoveringar

Taktsäkerhet, OVK, Energideklaration, 2020. Målning av trapphus, 2016/17. Stamspolning, 2017. Stambyte i hela fastigheten skedde 1992-94.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade, endast löpande underhåll.

Ekonomi

Föreningen har länge haft stabil ekonomi och har bra hyresintäkter från lokalerna. De långfristiga skulderna ligger på ca 27 mkr vilket ger en belåning på 4000kr/kvm boyta. De har dessutom ca 3,2 mkr i kassa & bank. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar.

Gemensamma utrymmen

Det finns en mysig innergård med sittplatser som vetter mot Pilgrimsvägen. Föreningen har 6 tvättstugor utrustade med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp. Det finns även ett torkrum. Cykel- och barnvagnsförvaring finns i källaren med ingång från trapphuset. Det finns en övernattningslägenhet att hyra som rymmer 4 personer och kostar 300kr/natt. Där finns även badrum, mikro, poslin etc. Varje lägenhet disponerar över stora vindsförråd.

Parkering

Boendeparkering gäller längs gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, hushållsel och bredband ingår i avgiften. Det enda medlemmarna måste betala utöver avgiften är sin egen hemförsäkring. TV och bredband finns tillgängligt via Telenor. Bredband ingår i månadsavgiften medan TV kan tecknas till ett reducerat pris.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet. Föreningen godkänner andrahandsuthyrning samt enligt stadgarna.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, stadgar samt senaste årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Föreningens hemsida

www.hsb.se/stockholm/brf/vandraren.

OMRÅDET

Med sin småstadskänsla och folkliv är Aspudden ett område att trivas och bo i länge. En mysig historisk miljö med närhet till den vackra naturen kring Aspuddsparken, Örnsbergs klippbad och Vinterviken med trädgårdscafé, restauranger och kolonigårdar. Områdets egen bokhandel är pittoresk och numera välkänd, och påminner om svunna tider. Här finns allt praktiskt så som matbutik och apotek, bra lokala caféer och restauranger, samtidigt som du har mysiga Midsommarkransen som granne. Aspuddens tunnelbanestation och röda linje tar dig in mot stan, och för den som vill promenera tar det ca 15 minuter in till Södermalm. En kort promenad bort ligger även Liljeholmsgallerian med sitt utbud av shopping och gym.