Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Östgötagatan 89
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 52 kvm
Enligt uppmätning
1 rum enligt lägenhetsförteckning, 51kvm enligt lägenhetsförteckning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 296 kr/mån )

Östgötagatan 89

Tvårummare med fönster i två väderstreck och ny balkong lagom till sommaren!

TEXT:BECK REMNES FOTO:PEDERSEN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Östgötagatan 89
Område
Södermalm
Våning
3, hiss finns
Rum
2 rum
Area
52 kvm
Enligt uppmätning
1 rum enligt lägenhetsförteckning, 51kvm enligt lägenhetsförteckning
Avgift
2 296 kr/mån

Driftskostnader

El
4 800 kr/år
Försäkring
4 000 kr/år
Övrigt
1 900 kr/år
Total driftskostnad
10 700 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas

planskiss

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1930-1931 Bocander & Cronvall

Fastigheten Masken 41 ritades av arkitektduon Martin Bocander och Albin Cronvall och stod klart 1931. Det är ett bostadshus i sex våningar med kungsvåning överst. Fasaden är en 1920-talsklassicistisk med spröjsade sexrutade fönster. Dess exteriör är i stort sett välbevarad, fastigheten har inte genomgått några större ombyggnationer förutom att fönstren mot gatan byttes i slutet av 1990-talet.

Föreningen HSB Brf Östgöten 201 är en stabil förening med låg belåning som omfattar både fastigheten Masken 41 och den intilliggande Masken 44 och består av 85 lägenheter, varav en hyresrätt, samt fem lokaler som hyrs ut. Föreningen har en lummig innergård med massor av grönt, odlingar och rabatter tillsammans med flera separata sittgrupper. Här kan du enkelt grilla och duka upp till middag under varma årstider. Cykelgarage finns både på gården samt inomhus via separat ingång från gatan. En tvättstuga finns belägen i källaren utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och en mangel.

FÖRENINGEN

Hsb Brf Östgöten nr 207 i Stockholm

Antal lägenheter

Brf Östgöten nr 207 är en s.k. äkta bostadsrättsförening som äger marken där huset står och består av 85 lägenheter med varav 1 hyresrätt och 5 lokaler.

Ekonomi

Föreningen är lågt belånad med långfristiga skulder på ca 11 Mkr och en skuld per kvm Boa ca 3,2Tsk. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Bredband och tv

Via Ip-only.

Avgifter

Överlåtaren av bostadsrätten svarar för att överlåtelseavgiften betalas om 3.5% av gällande prisbasbelopp idag är det 1666kr. Panstättningsavgiften betalas av pantsättaren 1% av gällande prisbasbelopp idag 476kr.

Renoveringar i urval

1990 Stambyte, elstigare, 2000 fasad, 2005 stamspolning, 2017 fönster, hissen på Ringvägen 2018 hissen på Östgötagatan.

Kommande renoveringar

Balkonger kommer att byggas med start mot innergården. Först ut är huskroppen mot Ringvägen. Lägenhetsinnehavaren har redan betalat för balkongen och den bygget beräknas mellan V24 till V26 i denna port. Lagom till sommaren!

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett vindsförråd.

Ombyggnation

Föreningen vårdar noggrant sitt vackra hus. Mer genomgripande renoveringar sker därför i samråd med föreningen.

Gemensamma utrymmen

Gemensam mysig innergård, tvättstuga och grovsoprum

Kontroll information

Ovanstående information kommer från årsredovisning 2019 samt föreningens hemsida. Uppgift som är av särskild vikt för köpare bör kontrolleras med föreningens styrelse.

OMRÅDET

Området kring nedre delen av Östgötagatan ligger i något lugnare kvarter om än centralt med närheten till allt; shopping, restauranger, barer, bussar och tunnelbana. Gatan sträcker sig ända ner till vattnet vid Hammarbykanalen och Årstaviken vilket gör mysiga promenader och löprundor extra tillgängligt. Åt andra hållet väntar Sofo och Nytorget med sina caféer, bagerier, vintage och småbutiker. Precis nästgårds ligger Blecktornsparken och Bleck med sin soliga uteservering. Ringen centrum har allt nödvändigt så som mataffär, apotek, gym och systembolag. Östgötagatan är även flexibelt om man har bil då det nästan alltid finns parkering på gatan och inte sällan rakt utanför porten.