Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tegelbruksvägen 7
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 3 av 6, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 72 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 733 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. )

Tegelbruksvägen 7

MILSVID UTSIKT OCH VÄLPLANERAD MED HÄRLIG BALKONG I SÖDER

FOTO: OZOLLAPA STYLING: VAN KEPPEL TEXT: GUSTAFSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tegelbruksvägen 7
Område
Midsommarkransen
Våning
3 av 6, hiss finns
Rum
3 rum
Area
72 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 733 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Gustaf Lettström 1946

Lejongapet 36 på Tegelbruksvägen 7 är ett av fyra hus som byggmästare Carl Seipel lät uppföra i Midsommarkransen i mitten av 1940-talet. Det ritades av arkitekt Gustaf Lettström och stod klart 1947. Förutom bostadshus har Lettström ritat en mängd offentliga byggnader som Näringslivets hus på Storgatan, Svenska Industritjänstemannaförbundets hus på Linnégatan, Täby galopp och Cementas anläggning i Liljeholmen. De fyra husen i Kransen kom alla att ägas av varsin bostadsrättsförening, i Lejongapet 36 heter den Brf Midsommarhuset. Här finns 17 lägenheter i ett hus som består av två sammanfogade byggnadskroppar à fyra till fem våningar som följer den terräng de ligger i. Fasaden är putsad i orange respektive vitt. En trappa leder från gatan upp till entrén som ligger ett våningsplan upp på bergskanten. Föreningen har en härlig grön gård med naturtomt där det sommartid bland annat finns odlingslådor, grill och trädgårdsmöbler. I husets entréplan finns en nyrenoverad tvättstuga med två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

FÖRENINGEN

Brf Midsommarhuset

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Lejongapet 36 på Tegelbruksvägen 7-9. Föreningen består av 18 bostadsrätter och 1 lägenhet upplåten med hyresrätt. Inga lokaler. Fastigheten byggdes 1946. Föreningen registrerades 2006 och bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten 2009.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB/ Bovera Konsult AB.

Urval renoveringar

2020 Omvandling av två lokaler till bostadsrätt, Ny avfallsstation, Delar av fastighetens fasad har målats om i samband med ombyggnationen av lokaler till lägenheter, Godkänd radonmätning, ny fläkt på taket, OVK injustering, rensning ventilationskanaler. 2019-2020 Fönsterbyte. 2018 ny tvättstuga och nya maskiner samt ny entréport, renovering av hiss. 2015 installerades fiberbredband. 2005 gjordes en omfattande renovering av huset där man bland annat stambyte kök och badrum, byte av el-stammar samt renovering av tak, fasad, balkonger och trapphus.

Kommande renoveringar

–Eventuellt byte av el från enfas till trefas (ej beslutad)

– Renovering av trapp från gatunivå till port (inklusive ny barnvagnsramp och räcke) (ej beslutad)

– Ny lekplats på utegården (beslutad)

Ekonomi

De långfristiga skulderna är cirka 6 mkr, den totala lägenhetsytan är på 1207 kvm, vilket ger cirka 5030 kr i lån per kvm boyta (snitt för området är ca 7 500 kr/kvm). Föreningen har lån som förfaller till betalning under kommande räkenskapsår, varför de i bokslutet redovisas som kortfristiga skulder. Till sin karaktär är finansieringen långfristig och föreningens styrelse bedömer är att lånen kommer förlängas. Se årsredovisning 2020. I kassan finns ca 430 000 tkr. Det finns även en hyresrätt kvar i föreningen som ses som en dold tillgång. Ekonomin är mycket god. Under 2020 beslutades en mindre höjning om 3% av avgiften för att säkra ekonomin för framtida underhåll och investeringar. (Enda avgiftshöjningen sedan ombildningen 2009).

Styrelsen har beslutat en avgiftshöjning om 3% för 2022, för att säkerställa långsiktigt långbar strategi för framtida renoveringar el ränteuppgångar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Styrelsen tar en avgift för andrahandsuthyrning.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i entréplan och är utrustad med två tvättmaskiner varav en större, torkskåp, mangel och torktumlare.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV bas, IP-telefoni och bredband. Bredband levereras av Telenor (100/100 mbit/s), fiber.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en mycket fin inhägnad privat bakgård bakom huset med lekplats som delvis renoverats, gemensamma trädgårdsmöbler och planteringslådor. Cykelrum och barnvagnsrum finns även i huset.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift och eventuell pantsättningsavgit.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Förråd

Lägenheten kommer att disponera över ett källarförråd.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan. Se mer information på Stockholm stads hemsida.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning och styrelsen 2021-09-14. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Vill du ut och resa har du tunnelbanan en kort promenad runt kvarteret.