Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Maskinistgatan 9
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 2 av 4, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 24 kvm
Boarea enligt förvaltare: 23,5 kvm [Tomtareal] => [Avgift] => 1 971 kr/mån Inkl. värme, vatten & kabel - TV. )

Maskinistgatan 9

MED BADBRYGGA UTANFÖR PORTEN – ENRUMMARE MED STORSLAGEN VY ÖVER MÄLAREN

FOTO: STYLING: RYDMAN TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Maskinistgatan 9
Område
Gröndal
Våning
2 av 4, hiss finns
Rum
1 rum
Area
24 kvm
Boarea enligt förvaltare: 23,5 kvm
Avgift
1 971 kr/mån Inkl. värme, vatten & kabel - TV.

Driftskostnader

El
2 543 kr/år
Försäkring
2 501 kr/år
Total driftskostnad
5 044 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

• Lundbergs bageri
bästa frukostfrallorna.
• Cul de sac
underbar restaurang om sommaren. Perfekt för AW!
• Vinterviken
härlig promenad dit längs med vattnet och mysigt café och restaurang.
• Färgfabriken
för både den konstsugna och den lunchsugna.
• Klippbadet i Gröndal
stort klippbad med brygga, solplatser och underbar utsikt.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1931 Sven Wallander

Sven Wallander var en mycket aktiv arkitekt i Stockholm och har varit med om att rita och uppföra många hus i vår stad. Från mitten av 1920-talet och framåt ritade han åt HSB Stockholm som han var en av initiativtagarna till att bilda och senare även VD för. Wallander var med om att skapa bostäder åt dem som inte hade det lika gott ställt och tyckte att det var viktigt att alla skulle ha tillgång till modernt utrustade hem med exempelvis varmvatten, badrum och kylskåp. Gröndal, som från början hette Ekensberg, var en tidig arbetar- och fabriksförstad till Stockholm från mitten av 1800-talet. Från 1920-talet blev det sakteliga fler bostäder i området, men det var inte förrän efter 1940-talet som industrier bristfälliga arbetarbostäder började saneras och bostadshus byggdes alltmer. Detta gör att Maskinistgatan 9 och föreningen Rodret 5, som byggdes redan 1932 med en undre och övre bottenvåning plus tre våningsplan i den funktionella stilen, var bland de tidigare husen som HSB lät uppföra.

Föreningen har nyligen renoverat den gemensamma gården i två plan och här brukar det dekoreras med krukor och växtlighet för en gemytlig känsla. Tvättstugan ligger i källaren med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Vanligtvis finns det gott om parkering för bilar på gatorna runt omkring.

FÖRENINGEN

HSB Brf Rodret i Stockholm

HSBs brf Rodret i Stockholm bildades 1931 och upplåter 35 st lägenheter med bostadsrätt. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Rodret 5 i Stockholm stad.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen förvaltas av Förvaltning i HSB.

Urval av tidigare renoveringar:

1989 Fönster, 1992 säkerhetsdörrar, 2001 stambyte, fasad, byte av elstigare, 2003 byte av plåttak, 2016 markläggning av gård.

Läs årsredovisningen samt se föreningens hemsida för fler detaljer om genomfört & kommande underhåll.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder i enlighet med den senaste årsredovisningen är 4,143.594kr och ger en skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta på cirka 3223 kr.

Avgifter

I årsavgiften ingår värme, vatten, Tv- basutbud från Comhem, sophämtning och tillgång till tvättstuga, mangelrum och torkrum. Ett källarkontor och ett vindskontor tillhör varje lägenhet. I fastigheten finns ett mycket enkelt inrett mötesrum, som kan lånas ut till medlemmar för tillfällig övernattning. Senaste avgiftshöjningen skedde 2021-01-01 då avgifterna höjdes med 2 procent. Inga nya avgiftshöjningar är för närvarande beslutade.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke.

Försäkring:

Försäkring till fullvärde har föreningen tecknat hos trygghansa I avtalet ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring.

Tvättstuga

Det finns en tvättstuga i källaren utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, magel och ett torkrum.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 6 kvm samt ett mindre matförråd i källaren om ca 2kvm.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens informationssidor och dokument samt kontaktperson 2020-05-17. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gröndal är ett riktigt trevligt område med både lugn och grönska runt omkring samtidigt som Söders vibrerande puls finns på andra sidan vattnet. I dessa kvarter bor man som i en liten stad i staden, och allt som kan behövas för en bra och trivsam vardag finns här; både mataffärer och trevliga caféer respektive restauranger finns i krokarna. Framförallt närheten till vattnet och Mälaren ger återhämtning och rekreation, varför inte sitta med en kaffe och blicka ut över vattnet eller promenera runt sjön Trekanten? Kommunikationerna är goda, tvärbanan går på kort tid över till Liljeholmen och den röda tunnelbanelinjen gör att både komma in till city såväl som att komma bort från stan blir en enkel sak.