Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Maria Prästgårdsgata 1 D
  [Område] => Södermalm/Kvarnberget
  [Våning] => 0.5 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 86 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 919 kr/mån inkl värme, v/a, balkongavgift )

Maria Prästgårdsgata 1 D

VACKERT OCH NYRENOVERAT 1920-TAL MED BALKONG I SÖDERLÄGE

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Maria Prästgårdsgata 1 D
Område
Södermalm/Kvarnberget
Våning
0.5 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
86 kvm
Föreningens information.
Avgift
3 919 kr/mån inkl värme, v/a, balkongavgift

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
5 000 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

DOKUMENT & MEDIA

Arkitekturen

Arkitekt: Josef Östlihn 1924

Huset på Maria Prästgårdsgata 1 A-D byggdes 1924–1925 och ritades av arkitekt Josef Östlihn. Byggnaden är formad som ett U kring en öppen förgård dit en liten trappa leder från gatan. Fasaderna är putsade i olika kulörer och de olika uppgångarna är olika höga. Det är en vacker och välbevarad miljö. Här finns flera gemensamma och nyligen renoverade innergårdar som en trädgårdsmästare sköter om på bästa sätt. Rabatter, träd och växtlighet är belysta året om. Entrégården är gatstensbelagd och omringad av flera rabatter och grönska som klättrar på fasaden – mycket välkomnande och fint.

FÖRENINGEN

BRF Kvarnberget i Stockholm

Föreningen

Brf Kvarnberget i Stockholm (org. nr 769604-7161) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Nederland Mindre 19 år 2001. Föreningen består av Maria Prästgårdsgata 1 A-D, och omfattar 67 lägenheter med bostadsrätt och 3 lägenheter med hyresrätt (163 kvm). Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår enligt årsredovisningen 2020 till 23,4 milj kr dvs ca 5100 kr/kvm boarea. Avgifterna höjdes från och med 2019-01-01 med 5% och från och med 2020-01-01 med ytterligare 5%. Inga ytterligare avgiftshöjningar är planerade enligt årsredovisningen 2020. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Ett obligatoriskt tillägg om 99 kr/månad för bredband tillkommer på månadsavin.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Stockholm Service AB.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för kabel-tv, och fiberoptiskt bredband via Stockholms stadsnät med en kapacitet på 1Gb.

Gemensamma utrymmen

Välutrustad tvättstuga med 6 maskiner, två torktumlare och 3 torkskåp, cykelställ, cykelförråd, barnvagnsrum, soprum med källsortering. Föreningen har tre innergårdar, varav en med odlingslådor.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2019 stambyte, 2018 målning av ytterfönster i syd- och västerläge, 2017 renovering av portar, 2016 trapphusrenovering, OVK, 2015 ny entré, renovering B-gården.

Planerade renoveringar

F.n. planeras inga större renoveringar. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2068.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt föreningens årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information, https://www.brfkvarnberget.se/

OMRÅDET

På Kvarnberget råder lugnet med staden nära inpå. Läget mitt på Södermalm ger kort gångavstånd till exempel till Mariatorget, Slussen, Götgatan, Medborgarplatsen och Södra station med allt vad det innebär av restauranger, caféer, butiker, service och kommunikationer. Under sommarhalvåret är Swedenborgsgatan ett kvarter bort en gågata med många uteserveringar och ett mysigt folkliv. I området kring Mariatorget råder en genuint trivsam atmosfär, med vackra byggnader och lite av en småstadstämning mitt i storstaden.