Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Backvägen 9, Högst upp
  [Område] => Solna
  [Våning] => 6 av 6, hiss finns
  [Rum] => 6 rum
  [Area] => 153 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 7 826 kr/mån Inklusive värme, VA, Kabel-TV basutbud, IP-telefoni samt breband via fiber. )

Backvägen 9

Etagelägenhet med villakänsla - 50-talscharm, balkong och två öppna spisar!

TEXT: BECK-REMNES STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Backvägen 9, Högst upp
Område
Solna
Våning
6 av 6, hiss finns
Rum
6 rum
Area
153 kvm
Förvaltarens information
Avgift
7 826 kr/mån Inklusive värme, VA, Kabel-TV basutbud, IP-telefoni samt breband via fiber.

Driftskostnader

El
4 101 kr/år
Försäkring
3 962 kr/år
Total driftskostnad
8 063 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Enligt säljarens uppgifter. Förbrukning är alltid individuellt.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vasalundshallens bassäng och träningsanläggning
Lekplatsen nära huset
Råstasjöns naturreservat
Mall of Scandinavia
Bageriet Du Bon Pain
och trevliga restauranger i gamla Råsunda

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sture Frölén 1907-1999

1950-talets arkitektur präglades till en början av den nya modernism som växte fram under 1940-talets sista hälft och fick ofta ett grafiskt uttryck. Fastigheten Lövdalen 1 är ett mycket fint bostadshus och en värdig representant för de mer påkostade fastigheter som uppfördes vid denna tid. Husets entré har förlagts till gårdssidan. Den är vacker med naturstensklädda väggar och golv tillsammans med en originalport utförd i trä och klädd med stående panel som fernissats. Den omges av två stora glaspartier som släpper in rikligt med ljus. Fasaden är putsad i en gråbeige nyans och pryds av vitmålade fönster som är en till två lufter breda, de senare med asymmetrisk indelning. Några fönster har en vitputsad omfattning. Lägenheterna fick alla en påkostad inredning om tre till fyra rum och kök och högst upp fanns dessutom två större etagevåningar. (varav lägenheten på Backvägen 9 utgör en av dessa)

Lägenheten disponerar idag ett vindsförråd om ca 3 kvm och utöver detta finns flera cykel- och ett barnvagnsförråd. Tvättstugan är belägen i entréplan, utrustad med två stora Wascator tvättmaskiner och en Wascator torktumlare samt torkskåp från Podab som alla byttes ut för bara några år sedan. Utemiljön gjordes i ordning 2019 med planteringar, parkeringsplatser med laddstolpar för elbil, cykelparkering och gemensam grillyta

FÖRENINGEN

Brf Lövdalen 1

Fastigheten

Den äkta bostadsrättsföreningen Lövdalen 1 (org. nr 716419-1780) äger och förvaltar fastigheten Lövdalen 1, med ett flerbostadshus uppfört 1953 i Solna. Föreningen upplåter 28 st lägenheter med bostadsrätt, en hyresrätt, ett kontor, sex garage samt 4 utvändiga parkeringsplatser. Uppvärmning via fjärrvärme.

Föreningens bildande

Föreningen bildades på 1980-talet.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom äganderätt och påverkas därför inte av tomträttsavgälder.

Renoveringar

2006 – Stambyte, elstambyte. 2013 – Ventilation, översyn och injustering. 2014 – Ombyggnad av takkupor. 2016 – Renovering av fönster. 2017 – Nedsänkning sopkärl. 2018 – Utvändig upprustning av entré och parkering, 4 st laddstolpar för elbilar. Cykelparkering och planteringar, stentrappa. Renovering av garagedörrar. Radonmätningar, under gränsvärdet. 2019 - Upprustning av utemiljön.

Kommande renoveringar:

Inga större projekt.

Ekonomi

Föreningens långfristiga lån uppgår till ca 16,6 mkr, intäkterna uppgår till ca 1,8 mkr per år. I kassan finns ca 5 mkr. Skulderna per kvm bostadsyta uppgår till ca 7,600 kr/kvm. Föreningen har en hyresrätt kvar vilket kan ses som en dold tillgång. Förutom en god kassa finns nästan 1 mkr i fondplaceringar.

Avgifter

Inga planerade ändringar av avgiften.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret.

Städning och städdagar

Två gemensamma städdagar per år. Trappstädning sköts av ett företag, så det slipper medlemmarna ta hand om. En ledamot i styrelsen sköter utomhusmiljön mot viss ersättning.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugan finns på entréplan med 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I källaren finns gemensamma utrymmen för förvaring av cyklar. Lokal för föreningens möten finns vid entréplan och likaså förvaring av barnvagnar. Grillplats finns utomhus med gemensamma utomhusmöbler och förstås en grill.

Parkering

Föreningen har 6 st egna garage och 4 st laddplatser för elbilar (625 kr/mån). Boendeparkering i Solna kostar 400 kr/mån.

Bredband och TV

Bredband via fiber från Ownit vilket ingår i avgiften. Marksända tv-kanaler via Com Hem.

Kontroll

Ovanstående grundas på officiell information från föreningen årsredovisning 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Strax utanför bostaden ligger en stor allmän lekpark och grönyta nära huset med skyddat läge för biltrafik. Råstasjöns naturreservat ligger 200 meter bort, perfekt för promenad och cykelturer likväl som skridskoåkning på sjön på vintern eller pulkaåkning i backarna bredvid. Här ligger också Råstasjöns idrottsplats med konstgräsyta. Trots att läget är så nära stan är möjligheterna till träning och friluftsliv fantastiska. Ursviks motionsgård ligger 2,5 km bort med många löp-, cykel- och skidspår och elljusspår. Där finns också Igelbäckens naturreservat med vandringsleder. Hagaparken och Ulriksdals slottspark ligger båda ca 2 km bort och erbjuder också jättefina sjönära promenader och cykelvägar. På kort avstånd ligger den välskötta minigolfbanan Solna BGK bangolf och Vasalundshallen med tillhörande bassäng och träningsanläggning. Köpcentrumet Mall of Scandinavia ger en fantastisk ”närservice” bara 5 minuter bort. Stor biograf, restauranger, livsmedel, all tänkbar shopping. Kommunikationerna är jättebra, Solna station ger direktlinje med pendeltåg till Arlanda, och Stockholm City ligger bara 7 minuter bort. Med buss 515 kommer man till Odenplan på 15-20 minuter, och med cykel är det lätt att ta sig via cykelbana in till stan. Värt att tillägga är att tunnelbanans nya Gula linje kommer att ha en station ett par hundra meter från huset.