Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tegelbruksvägen 40
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 58 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 233 kr/mån Inkl. V/A. )

Tegelbruksvägen 40

Trerummare med två fungerande kakelugnar och vackert spröjsade fönster!

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tegelbruksvägen 40
Område
Midsommarkransen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
58 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 233 kr/mån Inkl. V/A.

Driftskostnader

El
10 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
13 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Elen omfattar både hushållsel samt uppvärmning.

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt:

Fastigheten Konvolvulus 20 uppfördes sannolikt under 1910-talets första år. Några originalritningar finns tyvärr inte bevarade och därmed saknas även uppgift om arkitekt och byggherre. Den här delen av Stockholm tillhörde vid denna tid Brännkyrka socken och inkorporerades med staden först 1913. Ritningar som minner om tiden före sammanslagningen har tyvärr i flera fall försvunnit. Byggnaden är en del av den långa bostadslänga som ligger på Tegelbruksvägen 28-40. Fastigheten består av tre våningar med en inredd vindsvåning. Bottenvåningen är utförd i rött tegel och ovan detta är fasaden putsad i en gul nyans med vissa tegelinslag. Fönstren är rödmålade och har fin småspröjsad överdel. Det brutna takfallet är klätt i röd plåt och har inslag av vindskupor. Allt andas genuinitet och är mycket trivsamt. För de boende i Brf Napoleon finns en välskött inhägnad grön trädgård med stort äppelträd, bärbuskar och rabatter med blommor och örter. Här finns även trädgårdsmöbler med parasoll, kulörta lyktor och en platsbyggd grill.

FÖRENINGEN

Brf Napoleon

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Konvolvulus 20. Föreningen består av 7 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1910 av arkitektkontoret Hagstrand och Lindbergs Arkitekterna.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 1994.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Urval renovering

1992 Stambyte rör och el, trapphus, ny fasad, nytt tak. 2000 Dränering. 2007 Ny maskinpark i tvättstuga samt renovering av fönster. 2012 renovering av källare, nytt barnvagnsrum på gården och nytt plank. 2017 Radonmätning, målning av fönster, fasadrenovering. 2018 ommålning av tak, byte av takfönster, sotning, målning av ytterdörr, renovering av vindsvåning. 2019 OVK, byte av centralfläkt på tak.

Kommande renoveringar

En mindre renovering av trapphus (golv på entréplan + eventuell målning) 2021.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 3 000 000 kr, vilket ger cirka 9 500 kr/kvm boyta. Föreningen har gjort stora renoveringar sedan 2016 vilket har lett till att de behövde ta upp lån, men har fortfarande en stabil ekonomi och inga avgiftsändringar planerade eller beslutade!

Avgifter

Höjdes 15% i Juni 2020. Bakgrunden till denna höjning är att föreningen sedan ombyggnationen av vindsvåningen samt takomläggning varit underfinansierade. Tillsammans med SBC har de för att säkerställa föreningens ekonomi valt att höja hyrorna för att säkra en buffert.

Förråd

Källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Finns en fantastisk innergård med grönskande med pioner, sommarblommor, rosor och murad grill och flertal sittplatser som medlemmarna kan nyttja. I källaren finns ett cykelrum och ett barnvgnsrum är byggt på gården. I källaren finns även en gemensam tvättstuga utrustad med tre maskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Trappstädning

Trappstädning sköter föreningens medlemmar.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens senaste årsredovisning, stadgar samt avstämning med styrelsen 2021-02-12. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Vill du resa någon annanstans bor du bara en minut från tunnelbanan.