Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Styresman Sanders väg 19
  [Område] => Bromma - Beckomberga
  [Våning] => 0 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 55,5 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 116 kr/mån [Pris] => 2 950 000 kr Accepterat pris )

Styresman Sanders väg 19

VACKER TVÅA MED ÖVER 3 METER I TAKHÖJD OCH STOR SOLIG UTEPLATS

FOTO: SPINNELL STYLING: VAN KEPPEL TEXT: BECK-REMNES

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Styresman Sanders väg 19
Område
Bromma - Beckomberga
Våning
0 av 3, hiss finns
Rum
2 rum
Area
55,5 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 116 kr/mån
Pris
2 950 000 kr Accepterat pris

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
5 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

BISTRO BROMMA
Mysig uteservering mitt i idyllen som även har alkoholtillstånd.
HEMMA HOS ANNICA
Slottscafé vid Ängby Slott .
KYRKSJÖN
Fina promenad- och joggingstråk samt badbrygga.
KAANAANBADET
KLOCKARHUSPARKEN

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Carl Westman

Lägenheten är en del av en nyproduktion som Riksbyggen har genomfört i en ursprungsbyggnad från 1930. Huset är byggt i en klassicistisk stil vars exteriör bevarats med putsfasad och skiffertak. Husets östra fasad vetter mot den stora öppna parken medan husets västfasad har kvällssol. Ett fåtal befintliga balkonger har kompletterats med nya i gammal stil och de flesta lägenheter på entréplanet har egna terrasser. Brf. Trädgården ligger vid Klockhusparken och är en del av gamla Beckomberga Sjukhus. Byggnaden har tidigare gått under benämningen Stora Kvinns och innehållit vårdlokaler. Idag innefattar fastigheten totalt 106 lägenheter.

FÖRENINGEN

Riksbyggen BRF Trädgården i Beckomberga

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Parkträdet 5. Riksbyggen har utfört ombyggnad av en tidigare sjukhusbyggnad, Stora Kvinns, till ett flerbostadshus innehållande 106 lägenheter. Fastighetens adresser är Follingbogatan 24-30, 28A samt Styresman sanders väg 15 och 19. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1929 av arkitekt Carl Westman.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 2014.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Garage och parkering

Föreningen har 106 garageplatser i varmgarage. Det finns lediga platser att överta omgående. Kostnaden är 1000 kr per månad.

Renovering

Huset har totalrenoverats och byggts om till bostäder som tillträddes 2017.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 79 mkr. Föreningen har en normal skuldsättningsgrad för nyproduktion. Styrelsen har förhandlat till väldigt låga räntor med banken vilket är fördelaktigt.

Avgifter:

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp (ca 1190 kr) faktureras köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp (ca 476 kr) faktureras pantsättaren per pantsättning.

Riksbyggen rekommenderar att månadsavgiften höjs med 2 % årligen, men beslut om detta tas av föreningen från år till år. I årsskiftet 2020-21 höjdes månadsavgiften med 2 %.

Förråd:

Stort vindsförråd, ca 8-10 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Gemensamhetslokal för tillställningar finns att hyra i källaren. Det finns även utrymmen för cykelverkstad, hobbyrum, grovtvättstuga och bastu. Flertalet cykelrum och barnvagnsrum finns också i källaren. Utomhus finns odlingslotter som föreningens medlemmar kan nyttja. Brf Granngården har två övernattningslägenheter som även boende i Brf Trädgården får nyttja.

Den stora Klockarhusparken på 13 000 kvm intill erbjuder allt från grillplats, boulebana, kolonilotter uteplatser samt skridskobana.

Andrahandsuthyrning:

Får ske efter tillstånd från styrelsen.

Bredband och tv

Ingår i månadsavgiften (nyligen höjt till 1000 mbit) från Ownit.

Ägande

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2019 samt avstämt med styrelsen i samband med annonspublicering. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Det finns några nyproducerade lägenhetshus i närområdet annars är det idel villaområden och lugna miljöer. Närheten till sjöar ger badmöjligheter. Det finns även tillgång till promenadstråk i lummiga skogar eller på mysiga villagator. Två matbutiker är belägna på gångavstånd från hemmet, och även en gymkedja (puls&träning) som huserar i föreningens lokaler vilket betyder att man har ett komplett gym 100 meter från porten. Här bor du med bra förbindelser med bussar som enkelt tar dig in till Brommaplan och Islandstorget där man kan ta grön tunnelbana in mot Stockholm City. Bra kommunikationer går även till större köpcentrum så som Bromma Blocks. Området är fantastiskt mysigt både i vinterlandskap och under vår och sommar.