Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kattgränd 1
  [Område] => Södermalm - Mariaberget
  [Våning] => 3 av 4, hiss finns
  [Rum] => 5 rum och kök
  [Area] => 106 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 821 kr/mån inkl värme, v/a )

Kattgränd 1

FUNKISDRÖM MED BALKONG OCH FRI UTSIKT ÖVER RIDDARFJÄRDEN

FOTO: EMILSON STYLING: TEMPORÄRT TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kattgränd 1
Område
Södermalm - Mariaberget
Våning
3 av 4, hiss finns
Rum
5 rum och kök
Area
106 kvm
Föreningens information.
Avgift
3 821 kr/mån inkl värme, v/a

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
6 100 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Monteliusvägen
Ivar Los park
Bysis torg
Mariatorget
Utbudet av butiker i området

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Hans Cederstrand 1951

I hörnet av Kattgränd och Bastugatan ligger fastigheten Kattrumpan 23. Här står ett bostadshus i fyra våningar uppfört 1951 efter ritningar av arkitekt Hans Cederstrand. Cederstrand arbetade efter avslutad examen 1944 hos Sture Frölén, med drev därefter, från 1947, egen firma. Huset ägdes då det stod nytt av kryddhandlardirektör Carl Svanlund. Sedan 1983 är det Brf Plutos Måne som äger fastigheten. Huset har ett fritt gavelläge och är byggt i suterräng i det kuperade kvarteret. Fasaden är slätputsad i en rödbrun nyans och fönster och balkonger är vitmålade. En pampig ekport med glasade fyllningar leder in till trapphuset på Kattgränd 1.

FÖRENINGEN

Brf Plutos Måne

Föreningen

Brf Plutos Måne (org. nr 716417-7664) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kattrumpan 23 år 1983. Föreningen består av ett gathus beläget på Kattgränd 1, och omfattar 12 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 3 042 kr per kvm boarea. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Beslutad avgiftshöjning med 5 % per år 2022-2025 i syfte att öka amorteringarna på föreningens lån samt avsätta medel i en intern fond för yttre underhåll.

Förvaltning

All förvaltning sköts av styrelsen internt, med benäget bistånd av ideellt arbete bland medlemmarna.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Comhem för kabel-tv.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Takaltan, festlokal, förråd för cyklar mm, mindre snickarbod samt tvättstuga med torkrum, mangelrum, mindre gård med trädgård.

Hiss

Hiss finns.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd på 20-25 kvm, och två dubbelgarderober i källaren.

Renoveringar, i urval

2019 nytt portlås, OVK, underhållsplan, statusbesiktning lägenheter, syn av yttertak, nytt el-skåp i hyreslokalen, 2018 stambyte i hela fastigheten, nya el-stigare mellan våningsplanen fr källare t vån 5, elskåp, 2017 upphandling stamrenovering, 2016 utbyte dörrstängare och skrapgaller i entré, genomgång avloppsledningar, renovering tak och utbyte av takpannor, 2015 takbesiktning, besiktning avloppsstammar, nya torkskåp till tvättstuga, 2014 radonmätning, mindre fasadrenovering, 2013 målning av balkongerna, ny tvättmaskin, 2012 OVK, ny ådringsmålning av hissen, 2011-2012 takbesiktning, 2011 renovering av hyreslokalen.

Planerade renoveringar

2021 avlopp takterass, 2022 byte fönsterdörrar, fönstermålning, ytbehandling entrédörr, målning källargångar, målning väggar och tak i tvättstuga, torkrum och mangelrum.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer en gång per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i februari 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

”Kattkvarteren” på Mariaberget hör till de äldsta på Södermalm, belagda sedan 1649. Här befinner du dig i alltså i anrika kvarter bland många kulturhistoriskt värdefulla fastigheter. Bastugatans och Monteliusvägens (som börjar på Kattgränd) vyer är några av de mest kända och avporträtterade i Stockholm med Riddarfjärden, Gamla stan, Riddarholmen, Stadshuset, city och de fjärran vyerna från första parkett. Här bor du helt lugnt och idylliskt samtidigt som du har nära till Mariatorget och Hornsgatan och allt vad det innebär av ett stort utbud av restauranger, barer, butiker och kommunikationer.