Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sigfridsvägen 15
  [Område] => ASPUDDEN
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 54 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 887 kr/mån inkl värme, VA och bredband )

Sigfridsvägen 15

Högt läge med utsikt - balkong med eftermiddagssol samt skuldri förening.

FOTO: SPINNELL TEXT: BECK-REMNES STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Alexander Lövgren
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sigfridsvägen 15
Område
ASPUDDEN
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
54 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 887 kr/mån inkl värme, VA och bredband

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 600 kr/år
Total driftskostnad
4 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken
Fabelbar
Bonne femme
Aspuddens bokhandel
Örnsbergs klippbad

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Laudon 1949

I slutet av 1940-talet uppfördes fem punkthus vid Sigfridsvägen i Aspudden. De ritades alla av arkitekt Curt Laudon. Sigfridsvägen 15 tillhör ett av de fem punkthusen som idag utgör Brf Skrattmåsen. Det har tre våningar och en fasad putsad i en röd nyans, och bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende. Samtliga lägenheter i huset byggdes över hörn vilket ger mycket goda ljusförhållanden till bostäderna.

Brf Skrattmåsen är en skuldfri förening med god sammanhållning och vänliga grannar. Föreningen har också en kvarvarande hyresrätt som dolt kapital. I huset finns cykel- och barnvagnsrum och en gemensam tvättstuga med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även 20 stycken parkeringsplatser som delas tillsammans med två närliggande föreningar, tillgängliga genom ett kösystem och avgift.

FÖRENINGEN

Brf Skrattmåsen

Allmänt:

Brf Skrattmåsen bildades 2008 och förvärvade fastigheten 2010. Föreningen äger fastigheten som uppfördes 1949 med adress Sigfridsvägen 15 och består idag av 14 lägenheter, 13 bostadsrätter och 1 hyresrätt (hyresrätten utgör så kallad dold tillgång (dagen då denna säljs tillfaller köpesumman föreningen)). Föreningen är en av de absolut starkaste i området och är helt skuldfri. Man äger dessutom marken. Ingen avgiftshöjning är planerad för närvarande. Föreningen godkänner delat ägande.

Ekonomi & renovering:

Föreningen har en ovanligt välskött ekonomi, då man är skuldfri, äger marken samt har låga driftskostnader i och med installerad bergvärme. Stambytt så sent som 2012. Stambyte håller mellan 50-60 år.

Gemensamhetsutrymmen

Här finns cykel och barnvagnsförråd. Tvättstuga med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp finns på källarplan.

TV- och internetanslutning

Fastigheten är ansluten till Com-Hem för TV samt Ownit för bredband. Ingår i avgiften.

Förråd

Till lägenheten hör dubbla förråd.

Parkering:

P-plats går att hyra för 300 kr/ mån, f.n kö. Boendeparkering på närliggande gator.

OMRÅDET

Aspudden är en småstad i storstaden och här finns allt man behöver. Ett grönskande område med ett lugnt och gemytligt centrum där det finns mysiga caféer, bokhandel, matbutik, en bar och snart en biograf! Det är nära till Södermalm och shoppinggallerian i Liljeholmen men också till bad och vackra promenadstråk i Vinterviken samt båthamn och klippbad i Örnsberg. Utöver detta är det bra kommunikationer in till stan där det från Aspudden endast tar 12 min till T-centralen med tunnelbanan.